• 9.377.091 stemmen

Alter Ego - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Alter Ego

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Steve De Wilde en Bart Vaessen

Met: Taeke Nicolai, Ward Kerremans en Wouter Hendrickx

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 1 december 2023

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Alter Ego

Gilles wordt tijdens zijn jeugd met de plotse dood van zijn vriendin Romy geconfronteerd. Jaren later worstelt hij nog steeds met dat tragisch verlies tot een mysterieuze figuur opduikt waardoor Gilles alles in vraag stelt. Hij gaat wanhopig op zoek naar antwoorden over wat er toen gebeurd is. Zijn zoektocht leidt hem naar de private bank Salvator, maar achter de gesloten deuren van Salvator ontdekt hij een verborgen wereld.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. Aflevering 1

1 december 2023 (44 minuten)

Een persoonlijk trauma komt plots terug aan de oppervlakte. Gilles is gebeten om eindelijk te achterhalen wat er nu echt met zijn jeugdliefde Romy gebeurd is. Zijn zoektocht brengt hem tot bij Salvator, een private bank.

2. Aflevering 2

1 december 2023 (43 minuten)

Gilles krijgt hulp van zijn vervreemde vader, Lukas. Deze dringt binnen bij Salvator, maar wordt hardhandig gestopt.

3. Aflevering 3

1 december 2023 (50 minuten)

Wanneer Romy een zwaar verkeersongeval overleeft, vermoedt Johanah dat dit het begin van het einde is

4. Aflevering 4

1 december 2023 (48 minuten)

De mislukte 'verlossing' van Lukas doet het Alter Ego tot leven komen. Verward zoekt deze haar weg door de stad.

5. Aflevering 5

1 december 2023 (41 minuten)

Nadat Johanah haar verlosser gered heeft, probeert ze deze ervan te overtuigen dat zij haar moeder is, maar de verlosser twijfelt aan Johanah haar goede bedoelingen.

6. Aflevering 6

1 december 2023 (44 minuten)

Zodra de verlosser Gilles gevonden heeft, beseft ze dat ze niemand minder dan Romy is. Het trio duikt onder op een veilig adres, waar Romy hen alles vertelt wat ze weet over zichzelf...

7. Aflevering 7

1 december 2023 (42 minuten)

De toestand van Romy doet het koppel inzien dat enkel Johanah kan helpen. Eens Romy aan de beterhand is, wil deze weten waar ze echt begraven ligt.

8. Aflevering 8

1 december 2023 (43 minuten)

De liefde tussen Romy en Gilles bloeit open. Ze besluiten voor hun toekomst te gaan. Johanah is ondertussen in handen gevallen van Salvator en biecht alles op.

avatar van Bearzel

Bearzel

Vond de moeder van Romy één van de meest hatelijke, onsympathieke personages die ik al heb gezien in een tv-serie en ik vraag me af of dat het plan was. Leek soms echt wel de bedoeling dat ik ergens toch wat medelijden met haar zou hebben en dat was totaal niet het geval.

Verder vind ik het plot wat misleidend. Ik weet dat deze uitleg overal wordt gebruikt, maar het is echt niet het verhaal van die Gilles. Die steekt het in gang, maar is eigenlijk maar een bijrol.

Als geheel vond ik de serie wel ambitieus in zijn concepten, maar wat wisselvallig in de uitwerking. Het hele gedoe met verlossers en mortificatie en revocatie en whatever bleef me allemaal wat te wollig. Was ook geen fan van het overmatig gebruik van dat soort neologismen

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Redelijke serie, met momenten heel interessant, ook regelmatig zeer traag en een tikkeltje saai. De ,mysterie rond het verhaal is vrij snel weg en dan heb je (of in ieder geval ik), had toen weinig vragen meer, je weet dan allemaal wel een beetje hoe het zal verlopen in de volgende afleveringen. Ook het eind was zeker niet bevredigend, groot kans dat er een seizoen 2 komt, maar of deze serie dat echt kan gebruiken?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

2 jaar na datum deze serie dan toch bekeken, ik dacht dus dat die wat recenter was. Ik vond het allemaal lekker mysterieus en spannend maar naar het einde toe kreeg ik eigenlijk meer vragen dan antwoorden. Ik probeerde antwoorden te vinden maar het lijkt alsof er hier nog een vervolg aan moet worden gebreid?