• 9.369.485 stemmen

Ontwikkeld door: Hanno Hackfort, Bob Konrad en Richard Kropf

Met: Jella Haase en Dimitrij Schaad

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: donderdag 25 juli 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kleo

Spionagethriller die Kleo Straub volgt, een Oost-Duitse spionne die eind jaren tachtig na het plegen van een aanslag in West-Berlijn door haar eigen mensen wordt verraden en in de gevangenis verdwijnt. Twee jaar later komt ze na de val van de muur plots weer op vrije voeten en besluit ze wraak te nemen op de mensen die haar erin luisden.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. Das Seepferd

25 juli 2024 (52 minuten)

Een verrassingsbezoek van haar moeder brengt Kleo weer op het spoor van de rode koffer, die wel eens een verontrustende link met haar jeugd zou kunnen hebben.

2. 2. Objekt Moni

25 juli 2024 (47 minuten)

Kleo plant een gewaagde overval om geheime dossiers van de KGB te bemachtigen, niet wetende dat Sven hier ook op uit is.

3. 3. Der Bär

25 juli 2024 (50 minuten)

Kleo volgt een spoor dat naar Belgrado leidt, waar Sven een intiem onderonsje heeft. Thilo volgt zijn eigen missie.

4. 4. Molle und Korn

25 juli 2024 (41 minuten)

Thilo ontdekt dat zijn soulmate niet is wie ze lijkt. Uwe krijgt een nieuw doelwit en maakt van de gelegenheid gebruik om een dodelijke val op te zetten voor Kleo.

5. 5. Liebesgrüße aus Moskau

25 juli 2024 (45 minuten)

Uwe moet een bende opruimen. Sven ontmaskert een dubbelagent, terwijl Kleo naar het vakantiehuisje van haar familie gaat op zoek naar antwoorden.

6. 6. Harald

25 juli 2024 (53 minuten)

Terwijl de toekomst van Europa op het spel staat, bereidt Kleo zich voor op een laatste confrontatie in Moskou.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ja hij was weer fijn. Humor, spanning en twisten met Jella als de topattractie.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Toch een stuk minder dan het eerste seizoen. 'Kleo' had altijd een hoog stripboekgehalte, maar nu wordt het erg scheutig met verschillende eendimensionale schurken. Ook enorm voorspelbaar en ongeloofwaardig. Het helpt niet dat ik bijna alle grote plotwendingen zelf al zag aankomen. Tot het punt dat ik verward was als bijvoorbeeld bekend werd dat Ciana voor de CIA werkt of dat Nikolai Zhukov eigenlijk Kleo's vader is. Al oogt 'Kleo' nog steeds bijzonder verzorgd voor een Europese productie. Met die sfeervolle sets en frisse kleurtjes. Ik zou een derde seizoen niet overslaan.

avatar van david bohm

david bohm

Heb een zwak voor Kleo en het hele Berlijns hippe sfeertje. Dit seizoen misschien wat al te kolderiek maar vind het genieten.

avatar van AniSter

AniSter

Twee seizoenen Kleo gezien en het beviel prima. Voor het derde seizoen, met Harald, zullen ze helaas wél met écht nieuwe ontwikkelingen moeten komen om herhaling van zetten, en dus een sleur, te voorkomen. De mix van plot, humor en af en toe wat actie maakt deze serie een plezier om naar te kijken. De hele setting draagt daar ook nog een positief steentje aan bij.