• 9.379.584 stemmen

Ferry: De Serie - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: Ferry: The Series

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 02 minuten

Ontwikkeld door: Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke

Met: Frank Lammers, Elise Schaap en Monic Hendrickx

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 3 november 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ferry: De Serie

Ferry Bouwman is een aspirerend 'xtc-brouwer', die aan het begin van zijn carrière in de Brabantse onderwereld staat. Zijn criminele activiteiten verricht hij samen met John, zijn zwager Lars, Remco en Dennis. Ferry heeft maar één doel: de top bereiken. Daarvoor gaat hij de strijd aan met drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub. Pas wanneer zijn grote liefde Danielle de duistere kant van Ferry en zijn handel in drugs leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Members Only

3 november 2023 (49 minuten)

Na een beginnersfout grijpt Ferry een riskante kans waarbij een motorbende betrokken is. Maar daarmee trekt hij al snel de aandacht van een wraakzuchtige vijand.

2. 2. Undercover

3 november 2023 (45 minuten)

Ferry heeft moeite om zijn aandeel in de gewaagde deal na te komen. Hij bedenkt een plan waarmee veel op het spel staat door verraad en verborgen loyaliteiten.

3. 3. Rommel

3 november 2023 (44 minuten)

Nadat Ferry heeft bemiddeld bij Mick de Boer, wil hij nog altijd Marco erbij halen. Lars is bang voor een handlanger van Arie Tack en begaat een blunder.

4. 4. Attack

3 november 2023 (46 minuten)

Omdat iedereen paranoia blijft, kiest Lars uit voorzorg voor de aanval, maar door zijn slechte voorbereiding komt hij in de problemen. Ferry verliest een belangrijke bondgenoot.

5. 5. Lang Leve de Koning

3 november 2023 (36 minuten)

Nadat het Ferry eindelijk is gelukt om onder de deal uit te komen, krijgt hij een verleidelijk aanbod. Daan voelt dat Lars het moeilijk heeft en wil hier meer over weten.

6. 6. De Dip

3 november 2023 (45 minuten)

Marco krijgt ongewenst bezoek naar aanleiding van zijn sassafrasaankopen. Ricardo test Ferry's loyaliteit en onthult een kans waarbij veel op het spel staat.

7. 7. Defect

3 november 2023 (51 minuten)

Een geraffineerde agent slaat toe nu Ferry kwetsbaar is. Ondertussen worstelt Daan met een andere aangrijpende onthulling.

8. 8. Een Sprookje in Brabant

3 november 2023 (46 minuten)

Daan voelt zich verraden door het plan van Marco en Sabien. Ferry en John nemen het heft in handen nu de allianties aan het verschuiven zijn.

Captain Pervert

Deze vloog een beetje onder mijn radar. Maar het komt in november al uit.

Ik had verwacht en ook een beetje gehoopt dat het nu wel klaar zou zijn na drie seizoen Undercover en de film Ferry. Er is gewoon niks meer te vertellen.

Hoe heerlijk aanstekelijk de teaser trailer ook is...

avatar van Nielojram

Nielojram

Ga hier morgen eens voor 'liggen' Prima weer ervoor, hopelijk is het wat!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vandaag in 1 ruk uitgekeken Top serie, in tegenstelling tot de gelijknamige film (4/10), waarmee ik me uitermate mee vermaakt heb. Alles zat top in elkaar en keek über vlotjes weg. De Ferry (Frank Lammens) speelt het weer allemaal voor elkaar en komt zot met alles weg en die blik op het einde, subliem, zie die en hoor die man zo graag bezig. Ook de aanwezigheid van Koen De Graeve als Marco vond ik ferme meerwaarde, echt topacteur. Een mooie 9/10.

Joy4ever

Zojuist de eerste twee afleveringen gezien. Smaakt zeker naar meer! Ferry in topvorm.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Captain Pervert schreef:

Deze vloog een beetje onder mijn radar. Maar het komt in november al uit.

Hoe heerlijk aanstekelijk de teaser trailer ook is...

Het eerste seizoen van Undercover was meer dan top en alles wat daarop volgde was ook pak minder in mijn ogen.

Maar deze serie is toch wel weer de max, zou hem zeker aanraden.

avatar van DreamTech

DreamTech

geweldig wat een Top serie in 2 dagen gekeken zeer goeie acteurs en Tygo ook geweldig in mijn mening zelfs iets beter als de serie Undercover echt een aanrader wel de serie undercover eerst kijken en de film dan weet je van de hoed en de rand maar is niet noodzakelijk !!!

UmbraVitae schreef:

Maar deze serie is toch wel weer de max, zou hem zeker aanraden.

Ik kijk 'm nu ook, ben bij aflevering 5 en het is inderdaad echt wel weer lekker. Ook prima plottwists. Het is bij tijd en wijle ook geweldig in beeld gebracht qua camerawerk, de vergelijking met Breaking Bad/Better Call Sault dringt zich dan op.

Joy4ever

Dit is voor mij het beste qua Undercover / Ferry tot zover. Gelet op de acteerprestaties, de verhaallijnen maar ook zeker sfeersetting, camerawerk en muziekkeuze. Dit mag van mij zeker nog wel een vervolg krijgen mits ze dit hoge niveau vasthouden natuurlijk.

avatar van mikey

mikey

Serie speelt zich af tussen Ferry the movie en de serie undercover waarin Ferry probeert met vallen en opstaat zijn xtc productie op poten te krijgen. Ferry leeft in een Breaking Bad universum en gedraagt zich als het broertje van Tony Soprano. Dat nivoo wordt uiteraard niet gehaald. soms zie je een verwijzing naar Tony zoals die achtervolging door de speeltuin. De grap met koud water. Gehannes met het afluisterapparatuur.

Toch leuk.

avatar van Nielojram

Nielojram

Ik vond Tycho nogal overacteren...

Dat stuk dat hij achterblijft in die loods, dat de pliesie binnenvalt, dan valt hij heel stoer op zijn knieën, handen in zijn nek, kreeg een American History X idee daarbij, zo van 'Dat kan eindelijk eens nadoen'.

Verder was het leuk, van mij mogen ze nog wel even door met Ferry!

avatar van Toontje G

Toontje G

Aardige serie maar ik kan me mateloos irriteren aan acteurs die proberen Brabants dialect te spreken en dit dan totaal niet uit de verf komt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Tamelijk heerlijke serie met een knalcast. Leuk die Nederlands-Vlaamse samenwerking. Moeten we vaker doen. Er zit behoorlijk wat actie in, je verveelt je geen moment. Camerawerk en editing zijn van hoog niveau. Vond dit veel beter dan Ferry de film.

Captain Pervert

Kan een franchise nou nooit eens waardig sterven? Moet het altijd weer uit het graf herrijzen en verder uitgemolken worden? Dat waren mijn gevoelens toen ik hoorde dat er na de prima prequel-film ook een prequel-serie zou komen.

Zijn we nou nog niet uitverteld over Ferry Bouman?

Allicht wel, maar de personages zijn te leuk om niet nog wat verhalen omheen te verzinnen. De teaser was weer lekker ("hij hapert wel een beetje in zijn twee..."). Ik begon er toch weer zin in te krijgen.

Uiteindelijk in één ruk uitgekeken. Lammers en Schaap zijn in absolute topvorm en de toevoeging van karakterkop Tygo Gernandt is ook prachtig. Geweldige soundtrack, een verhaal met vele verrassende plotwendingen en het kijkt héérlijk weg. Kers op de taart is het lekkere camerawerk. Visueel om door een ringetje te halen.

Willen we meer? Ach. Na dit, moet een extra seizoen wel kunnen... Hebben ze me toch over de streep getrokken, haha.

4,5 sterren.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Met erg veel plezier naar gekeken. Het verhaal is erg interessant waardoor het lekker wegkijkt. Tygo is inderdaad wel wat aan het overacteren zoals sommigen hierboven ook al aangeven, maar het plezier werd er niet minder om.

avatar van Suitehome

Suitehome

Uiterst vermakelijke prequel uit het Undercover-drugsparadijs. Volgens de Nederlands-Belgische makers waren er voor Ferry: De serie nog voldoende verhalen te vertellen. En dat klopt. De wisselwerking tussen Elise Schaap en Frank Lammers, het verrassende scenario, de fotografie, de Brabantse ongezelligheid en de levendige karakters maken van Ferry: De serie een frisse thriller met humor. Onderhoudend en pretentieloos vermaak.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Keigaaf. dat vooral. Heftig ook. Begint humoristisch maar je wordt steeds meer in een heftige onderwereld betrokken met al zijn duistere trekken. Af en toe soms schokmomenten maar ik bleef kijken. Enorm goed acteerwerk. Ferry (Lammers) kan zo duister zijn maar toch ook ergens een grote teddybeer. Danielle (Schaap) maakt een transitie mee die begrijpelijk is maar ook triest. Je ziet haar onschuld overgaan in hardheid in haar mimiek.

Tygo Gernandt kan als Pusaka man ook zo heerlijk keihard overkomen. Werelds zoals hij uit zijn ogen kan kijken, meedogenloos en zielloos. Ook zijn accent is treffend voor zijn karakter. 'Wouten...' zegt hij dan. Nou, ik ben blij dat ik er geen ben daar ergens in Brabant.

Haha, ijzersterk weer dit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

In eerste instantie dacht ik, ach alweer een spin-off, maar toch maar gaan kijken omdat ik er best wel goeie dingen over hoorde. En het is ook helemaal niet verkeerd, ik vind het zelfs niet veel onder doen voor 'Undercover'. Het is een beetje Breaking Bad achtig. Frank Lammers is echt wel een goeie acteur, hij speelt zijn rol echt overtuigend. Hij steekt met kop en schouders boven de rest van de cast uit. Achteraf toch blij dat ik 'Ferry: De Serie' ben gaan kijken want het heeft me aangenaam verrast na de toch een beetje teleurstellende film 'Ferry'.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Blijft het trouwens bij dit één seizoen, of komt er ook nog een 2e? Ik bedoel, nou heb je net weer de smaak te pakken en zin om door te kijken maar dan is het weer afgelopen.

avatar van 606

Nu heb ik meteen een vraag, als Brabander zijnde zelf weet ik dat die Ferry verhaal al tijd geleden is. De serie en verhaal van Undercover komt er eigenlijk na. Nu zie je in de eerste 10 minuten van aflevering 1 de drone in de lucht, nu denk ik hoe dan? Is toch veel te modern ????

avatar van flaphead

flaphead

Heerlijk. Ik wist totaal niet dat er een serie aankwam, dus toen dit op mijn Netflixbeeld verscheen, was ik positief verrast. In twee dagen uitgekeken en ik ben totaal geen binger.

Dit zit ergens in een parallel universum in de Ferry-wereld en niet perse op een plek zoals de film een prequel was aan de Undercover-serie. En dat is helemaal prima, want zo kunnen er nog meer seizoenen aankomen. De karakters en het wereldje bieden genoeg om hier verhalen uit te halen, dus zeker doen. Het is duister, humoristisch, dramatisch, fris, heerlijk geschoten, goed verteld en prachtig om te zien. Ik ben an sich niet zo van de dramazaken, maar hier is het prima in balans en met de goede sausjes overgoten. De Brabantse en Vlaamse accenten (nja, ik heb de ondertiteling soms wel nodig) zijn top. Lammers is werelds. En fijn die kop van Tygo te zien, die past er prima bij. De term 'on-Nederlands goed' is inmiddels wel achterhaald, maar vooruit, hier extreem van toepassing.

mcdaktari schreef:

Er komt volgend jaar wel weer een Ferry film.

avatar van The Oceanic Six

Nog nooit 1 aflevering gezien met deze Ferry Bouwman. Welke volgorde moet je dit zien?

3 seizoenen Undercover en dan dit? Of is er nog meer content?

Ik zou gewoon met Undercover beginnen.

avatar van The Oceanic Six

Ik zit eens te googelen, maar je hebt dus 3 seizoenen Undercover, daarna Ferry de film en nu Ferry de serie? Dat is de volgorde?

avatar van Suitehome

Suitehome

The Oceanic Six schreef:

Klopt, dit is de chronologische releasevolgorde. De volgorde van de verhaallijn: Ferry de film, Ferry: de serie en drie seizoenen Undercover.

avatar van 606

The Oceanic Six schreef:

zo ver ik weet eerst de film, daar leren Ferry en Daniëlle elkaar pas kennen, dan Ferry de serie volgt elkaar precies en dan undercover. Dat is een vloeiende verhaal lijn.

Suitehome schreef:

Ik kijk content altijd op basis van datum van release, dus dan ga ik dat maar eens binnenkort proberen met deze serie.

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Mooie serie

Zeer goed gespeeld door Frank Lammers (zijn uitbarstingen zijn prachtig) en ook Raymond Thiry speelt zijn rol op de automatische piloot.

Ik vond Tygo Gernandt iets minder in deze rol,teveel gemaakt met dat brabants dialect.

Die 2 van de New Kids vind ik ook schitterend!!

avatar van janwauters

janwauters

Echt een fantastische serie. Zalige cast, super verhaallijnen. Voor de liefhebbers van undercover : dit is zelfs beter !