1. Chaos in de Politiek, Luchtalarm
4 september 2023 (28 minuten)
Wat is er allemaal gebeurd in de politiek? Van premierskandidaat Mona Keijzer tot een eenzame Joost Eerdmans: Arjan neemt de chaos met je door. En er is sportnieuws met Diederik Smit. Want Max Verstappen won z'n tiende Grand Prix op rij, het gaat niet goed met Ajax en alle topvoetballers gaan naar Saoedi-Arabië. En een coole update van het luchtalarm.
2. Douwe Egberts, Iris de Graaf
5 september 2023 (28 minuten)
Het parlementaire jaar is weer begonnen, hoe was de vakantie van de politici? Verder: een onderzoek naar plasbewegingen in België, koffiedrinken in Rusland, waar blijkbaar Douwe Egberts gewoon nog zit! Wat doen ze daar, en waarom willen ze niet weg? En Iris de Graaf is te gast. Dankzij haar konden miljoenen Nederlanders zien hoe het eraan toe gaat in Rusland. Maar dit jaar moest ze er weg. We vragen hoe het met haar gaat.
3. Louis van Gaal Had Gelijk, Freek de Jonge
6 september 2023 (28 minuten)
Binnenkort stroomt de arbeidsmarkt vol met oud-politici. Na de val van het kabinet hebben er namelijk 38 gezegd dat ze gaan stoppen. Waar gaan ze allemaal werken? Tex van de onderzoeksredactie zocht het uit. Heeft Caroline van der Plas spijt van haar keuze voor Mona Keijzer? Arjen neemt het op voor Louis van Gaal, die in heel Latijns-Amerika onder vuur ligt. En Freek de Jonge is te gast!
4. Klimaatzomer, Studentenpakket
7 september 2023 (28 minuten)
Het was maandenlang rotweer in heel Europa, én het was de warmste zomer ooit gemeten. Wat is er aan de hand met het klimaat? Hoog tijd voor een rondje kijkersvragen. Steeds meer studenten blijven bij hun ouders wonen. Gelukkig is er nu voor hen een manier om toch het studentenleven te ervaren. Pieter Omtzigt wil graag debatten met minder lijsttrekkers. En politiek verslaggever Soumaya Ahouahi neemt de VVD-kandidatenlijst door.
5. PvdD, Nederlands Elftal
11 september 2023 (28 minuten)
In Sport Studio met Diederik Smit: ondanks een slecht begin won het Nederlands elftal van Ierland. Kwam dat doordat Koeman alle dingen omgooide? Verder: Bestaanszekerheid is hip in de politiek, maar wat bedoelen de partijen er precies mee? Er is ook onrust bij de Partij voor de Dieren. En nog altijd gooien Nederlanders veel te veel eten weg. Daarom is er de week tegen voedselverspilling. Maar weten we wel hoe we ons eten het beste kunnen bewaren?
6. Campagnenieuwtjes, Voedingssupplementen
12 september 2023 (28 minuten)
Overal proberen influencers ze je aan te smeren: voedingssupplementen. Maar hebben gezonde mensen nou echt zoveel pillen nodig? Heel eventjes had Pieter Omtzigt een nieuwe woordvoerder. Haagse studenten namen een selfie met Zelensky. En het is weer tijd voor campagne-lasagne!
7. De Maan Is Populair, Mark Normand
13 september 2023 (28 minuten)
Steeds meer landen willen er naartoe: de maan. Maar waarom eigenlijk? Verder: Kim Jong-un en Poetin hebben elkaar ontmoet. En er is oorlog in de Partij voor de Dieren, een gesprek over de laatste ontwikkelingen met luitenant kolonel Rob Hogendorp. En Mark Normand is te gast.
8. Tunesië-Deal, Faunajournaal
14 september 2023 (28 minuten)
De EU sloot zomer 2023 een migratiedeal met Tunesië. Maar wat houdt die deal nou precies in? Het samenstellen van de D66-kandidatenlijst verloopt stroef. Verder: de Klootviool van de week (spoiler: het is Henk Kamp). Termieten, vleermuizen, ratten en rivierkreeften: het stikt van de plagen. Het Faunajournaal gaat ze allemaal langs.
9. Vuelta, Gerrit Gaat Weg
18 september 2023 (28 minuten)
Het was een druk sportweekend: Jumbo-Visma domineerde weer de wielersport, het gaat nog steeds slecht met Ajax, en een darter werd bekogeld met een aubergine. Diederik Smit bespreekt al het sportnieuws in Sport Studio. Verder: Prinsjesdag komt eraan, dus we blikken alvast vooruit! En we nemen afscheid van Gerrit Hiemstra.
10. Meer Werken Loont Niet, Jeroen van Bergeijk
19 september 2023 (28 minuten)
In Nederland loont het vaak niet om meer te gaan werken. En dat terwijl er overal personeelstekorten zijn. Hoe kan dat? En het was de eerste Prinsjesdag waar Alexia mee mocht. Hoe vond ze het? Undercoverjournalist Jeroen van Bergeijk is te gast!
11. Pomppopulisme, N00b
20 september 2023 (28 minuten)
De VVD is er behoorlijk goed in: pomppopulisme. Benzine goedkoper maken om stemmen te winnen. Maar wie profiteert hier nou echt van? Ajax zit in een crisis. Maar er is ook goed nieuws: we hebben er werelderfgoed bij in Friesland. En n00b is te gast.
12. Gevaarlijke Honden, Algemene Beschouwingen
21 september 2023 (28 minuten)
Gevaarlijke hondenrassen zijn in veel landen al verboden. Maar in Nederland niet. Terwijl er jaarlijks duizenden bijtincidenten plaatsvinden, soms met fatale afloop. Moet dat niet eens afgelopen zijn? Verder: de Algemene Beschouwingen, en een Texas-proofversie van Het Achterhuis.
13. Tata Steel, Ajax
25 september 2023 (28 minuten)
Sportredacteur Diederik Smit over het historisch dieptepunt van Ajax. Komt het ooit nog goed met de club? Verder: er waren maar liefst zes verkiezingsbijeenkomsten, Arjan gaat ze allemaal langs. En dan was er ook nog het Tata Steel-festival.
14. Online Gokken, JP Pellemans
26 september 2023 (28 minuten)
Online gokken loopt helemaal uit de hand. Sinds de legalisering zijn er in twee jaar tijd een half miljoen nieuwe gokkers bijgekomen. Hoe kan dit? Steeds meer partijen maken hun kandidatenlijsten bekend. En de zorgpremie is omhoog gegaan. En JP Pellemans (van Lingo) is te gast!
15. Wereld Anticonceptiedag, Kasper van der Laan
27 september 2023 (28 minuten)
Je temperatuur meten in plaats van de pil nemen. Steeds meer jonge vrouwen stappen over naar 'natuurlijke anticonceptie.' Maar dat is zeker niet zonder risico's. De WK-shirts van Oranje zijn geveild, maar het geld ging niet naar het goede doel. Hoe kon dit gebeuren? We bespreken de veelbesproken Spreidingswet. En Kasper van der Laan is te gast.
16. Groningen Stopt met Aardgas, Kijkersvragen: Treinen
28 september 2023 (28 minuten)
De NS wil reizen in de spits dus duurder maken, maar dat wil de Tweede Kamer niet. Arjen kreeg er heel veel vragen over. Verder: de verkiezingscampagnes, handelen in propagandapanda's en zeg dag tegen Gronings gas.
17. Nepnieuws in Slowakije, Te Veel E-Mails
2 oktober 2023 (28 minuten)
Het was weer een bewogen sportweekend. RKC-Ajax werd stilgelegd, Nederland haalde brons op het EK Honkbal, maar was toch niet blij. En bij een golftoernooi belandde een supporter in het water. Het 50Plus congres liep uit de hand. Van der Plas gaat in een Sinterklaasfilm spelen. In Slowakije heeft een pro-Russische politicus de verkiezingen gewonnen. En al die e-mails die je krijgt als je iets online bestelt. Is dat nou per se nodig?
18. Plastic Toeslag, Ionica Smeets
3 oktober 2023 (28 minuten)
Een taks op plastic, dat lijkt een goed idee, maar werkt het ook? Nou, dat is nog maar de vraag. Wopke Hoekstra wil Timmermans opvolgen als Eurocommissaris voor klimaat. Maar zijn CV ruikt nogal naar benzine. Hoe gaat hij de Europese Commissie toch overtuigen? En Ionica Smeets is te gast.
19. Dierendag, Tig Notaro
4 oktober 2023 (28 minuten)
Het is dierendag en dat betekent: Faunajournaal. Met daarin het laatste nieuws over bijtgrage honden, Franse bedwantsen, politieke huisdieren en slapende ijsberen. Verder: steeds meer jongeren vapen. Dat gebeurt niet zomaar, de tabakslobby doet er werkelijk alles aan om jongeren aan de e-sigaretten te krijgen. En we zijn er definitief achter: Prins Bernhard zat bij de NSDAP. Te gast: Tig Notaro.
20. FIFA, Kweekvlees
5 oktober 2023 (28 minuten)
Al tien jaar lang wordt eraan gewerkt, maar nog steeds is het niet legaal: kweekvlees. Hoe kan dat? En hoe smaakt het eigenlijk? Dat allemaal in De Avondshow Kookstudio. Ook gaat Arjen alle campagnes langs, wordt er vooruitgeblikt op (de CO2-voetafdruk van) het WK van 2030, en gevierd dat de duizendste VVD'er lobbyist is geworden!
21. Hamas, Red Bull
9 oktober 2023 (28 minuten)
Hamas heeft Israël aangevallen en dat leidt tot verdeeldheid en dilemma's in het publieke debat. Moet je bijvoorbeeld een vlag ophangen? En welke dan? * Het is zoet, ongezond en financiert zowat de hele sportwereld: Red Bull. Hoe ver gaat dat eigenlijk? * Het was de bedoeling dat een nieuwe generatie zou kennismaken met kunst. Maar nu zijn het vooral hordes volwassen mannen die het gemunt hebben op de Pokémonkaartjes van het Van Gogh Museum. Is dat wel ethisch verantwoord? We vragen het aan een expert.
22. Verkiezingen Polen, Jawad Es Soufi
10 oktober 2023 (28 minuten)
Een vooruitblik op de verkiezingen in Polen in Avondshow Reisbureau. Verder: de politieke partijen hebben alle documenten naar de Kiesraad gebracht, en romantisch nieuws uit Brabant. Te gast is comedian Jawad Es Soufi.
23. Burgerwacht, Bernie Sanders
11 oktober 2023 (28 minuten)
Omdat de politie niet overal kan zijn, komen burgers steeds vaker in actie als burgerwacht. Maar hoe ver mag het gaan? Het is dag vijf van de oorlog in Israël. De Gazastrook krijgt geen drinkwater meer, maar volgens Mark Rutte moeten we dat niet te letterlijk nemen. En het is hoog tijd voor Avondshow Klimaatpraat. En Bernie Sanders is te gast!
24. WatLaf Band, Studieschuld
12 oktober 2023 (28 minuten)
De loonkloof tussen mannen en vrouwen is wéér gegroeid. Toch hebben veel Nederlandse mannen het gevoel dat hun positie onder druk staat. Wie heeft het nou het zwaarst? Tex en Jonathan (en Janine) gaan in debat! X (voormalig Twitter) staat vol nepnieuws over de oorlog in Israël. Toch weigert Elon Musk er iets aan te doen. De acceptatie van lhbtqia+'ers in het voetbal gaat achteruit. En dan besluit de KNVB ook nog om de One Love band niet meer te verplichten. Wat laf. Daarom is er een nieuwe aanvoerdersband bedacht. En er is paniek in studieschuldland, want de rente is onverwachts verhoogd.
25. Jochem Myjer, Nederland-Griekenland
17 oktober 2023 (28 minuten)
Het Nederlands elftal heeft zich zo goed als geplaatst voor het EK 2024. Hoe verliep de wedstrijd? Diederik Smit bespreekt het. Goede Tijden Slechte Tijden is in de problemen gekomen door de oorlog tussen Israël en Hamas. Hoe heeft het zover kunnen komen? En Jochem Myjer is te gast.
26. René van Meurs, Roompot
18 oktober 2023 (28 minuten)
Heel Nederland wordt volgebouwd met uniforme vakantieparken. En dat allemaal door één bedrijf: Roompot. Wanneer is het nou eens afgelopen? Pieter Omtzigt heeft een nieuwe partij met nieuwe gezichten. Maar die komen ons wel heel bekend voor... En er zijn dit jaar meer debatten dan ooit. Hoe zit dat? We bespreken het met Soumaya. René van Meurs is te gast.
27. De Monarchie, Herfst
19 oktober 2023 (28 minuten)
Via de waan van de dag duikt Arjen Lubach in een zee van nieuws. Samen met zijn correspondenten brengt hij vier keer per week een avondshow vol feiten en futiliteiten.
28. Cricket, Toiletreclames
23 oktober 2023 (28 minuten)
Nederland doet mee aan het WK Cricket in India en is er blijkbaar goed in. Verder: hoe gaat Ajax zich voorbereiden op volgend seizoen? Sportredacteur Diederik Smit bespreekt het. Het debatseizoen werd afgetrapt bij College Tour. En Rutte is op bezoek in Israël. Overal worden we gebombardeerd met reclames. Je bent echt nergens meer veilig, zelfs niet op de wc.
29. De Overheid Kan Niks Meer Zelf, Elise Schaap
24 oktober 2023 (28 minuten)
De overheid kan steeds minder zelf. In plaats daarvan worden peperdure ZZP'ers ingehuurd en daar wordt de overheid nog minder slim van. Hoe lossen we dit op? Omtzigt presenteerde het programma van zijn nieuwe partij. Wat wil hij allemaal? En de Russen zijn met een nieuwe aanval begonnen, maar de soldaten raken op. En Elise Schaap is te gast.
30. Israël - Palestina Uitgelegd
25 oktober 2023 (28 minuten)
Op 7 oktober 2023 viel Hamas Israël aan, maar de geschiedenis van dit conflict gaat nog veel verder terug. En hoewel die geschiedenis zeer complex is, wil Arjen toch een poging doen er dieper in te duiken.
31. Havermelk, Belasting voor de Koning
26 oktober 2023 (28 minuten)
Havermelk wordt vanaf 2024 flink duurder vanwege de frisdranktaks. Maar wat ís havermelk eigenlijk, en waarom maakt het zoveel mensen boos? Verder: Arjen beantwoordt alle kijkersvragen. De meeste partijen willen dat de koning belasting gaat betalen, dus is hij alvast zijn aangifte aan het oefenen. De Kamer is met verkiezingsreces. En: waar is volgend jaar de Tour de France?
32. Geluidsoverlast, WK Rugby
30 oktober 2023 (28 minuten)
Zuid-Afrika won het WK Rugby. Gaat het er in die sport echt zo hard aan toe? En eindelijk positief nieuws over Ajax: ze zijn wereldnieuws! Rutte moet een nieuwe baan zoeken. Maar wil hij lesgeven, of naar de NAVO? We vragen het aan politiek verslaggever Soumaya. Mensen die op speaker bellen, hardop TikToks kijken in de trein, of hun muziek blasten op het strand. Kan het een keer afgelopen zijn met die herrie?
33. Verkiezingen Argentinië, Peter Pannekoek
31 oktober 2023 (28 minuten)
De excentrieke politicus Milei staat hoog in de peilingen in Argentinië, een land dat kampt met armoede en inflatie. Maar kan de extreemrechtse kettingzaagfanaat ook zijn beloftes nakomen? Omtzigt en Timmermans debatteerden in Arnhem en ze waren het bijna overal over eens. Ondertussen speelden lijsttrekkers bij NOS op 3 een spelletje. En er dook een gek BBB-campagnefilmpje op. Campagnetijd beteken...Lees meer
34. Stempotloden, Ronald Snijders
1 november 2023 (28 minuten)
Waarom stemmen we nog steeds met een potlood, en niet met een computer? Arjen duikt in de geschiedenis van het rode potloodje! De inwoners van Gaza kunnen nog steeds nergens heen. Ondertussen verstopt Hamas zich in ondergrondse gangen. De FIFA heeft weer een dubieus land uitgekozen voor het WK van 2034. En Ronald Snijders is te gast.
35. Migratie, Debatteren Doe Je Zo
2 november 2023 (28 minuten)