• 8.706.274 stemmen

MH370: The Plane That Disappeared (2023)

Documentaire | Miniserie

Show titel: MH370: The Plane That Disappeared

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Genre: Documentaire

Afleveringen: 3

Speelduur: 4 uur en 30 minuten

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 8 maart 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot MH370: The Plane That Disappeared

Vlucht 370 van Malaysian Airlines op 8 maart 2014 had een routinereis moeten worden: een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking, met 239 passagiers en bemanningsleden aan boord. Kort na het opstijgen op een rustige nacht verdween MH370 voorgoed van de radarschermen. De schokkende verdwijning van een commercieel vliegtuig haalde de krantenkoppen, veroorzaakte rellen, stortte de nabestaanden van de passagiers in een nachtmerrie en leidde tot een wereldwijde zoektocht naar antwoorden die nooit kwamen.

Afleveringen

1. 1. The Pilot

8 maart 2023 (1 uur en 30 minuten)

De Malaysia Airlines-vlucht MH370 naar Beijing verdwijnt kort na het opstijgen van de radar. De piloot wordt als eerste verdacht.

2. 2. The Hijack

8 maart 2023 (1 uur en 30 minuten)

Een tweede crash van een Malaysia Airlines-vliegtuig verandert de opinie van journalist Jeff Wise over vlucht MH370 en leidt tot een controversiële nieuwe theorie.

3. 3. The Intercept

8 maart 2023 (1 uur en 30 minuten)

Er zijn mogelijk brokstukken van vlucht MH370 gevonden, maar deze roepen alleen maar meer vragen op. Er ontstaat een nieuwe theorie over een verdachte lading.

avatar van charmie

charmie

Meeslepend, zonder meer, maar na afloop blijf je alleen nog maar met meer vragen zitten. En dat ze het wrak tot op heden niet hebben kunnnen traceren, maakt het mysterie alleen maar groter.

avatar van charmie

charmie

De aangegeven speeltijd klopt niet; er zijn drie afleveringen; de eerste duurt een uur, de tweede drie kwartier en de laatste bijna een uur.

avatar van Splinters

Splinters

Het gaat in deze docu wel erg lang over de zeer onwaarschijnlijke betrokkenheid van zowel rusland als de vs. Omdat het vliegtuig nooit is gevonden ligt het allicht voor de hand om wilde verhalen te belichten maar deze docu slaat daarin door en dat drukt wat mij betreft de kwaliteit. Zonde. Niettemin een krappe voldoende.

avatar van annieappel

annieappel

Ik heb me erg aan die journalist gestoord die met de meest wilde complottheorieën komt en als in zijn eigen complot praat. De Russen moeten en zullen hierbij betrokken zijn. Echt een tunnelvisie.