ad
 • 139.549 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.930 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.184 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Knick - Seizoen 1 (2014)

3,96 41 stemmen

Show titel: The Knick

IMDb beoordeling: 8,5 (44.313)

Seizoenen: 2 seizoenen

Afleveringen: 10

Datum van release: vrijdag 8 augustus 2014

 • On Demand:

 • Ziggo Bekijk seizoen 1 via Ziggo
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

The Knick

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

 1. 1. Method and Madness

  Het is 1900 en John W. Thackery, een briljant maar getormenteerd dokter van het Knickerbocker Hospital in NYC, wordt na het onverwachte vertrek van zijn mentor tot hoofdchirurg gepromoveerd. Hoewel hij hoopt dat zijn eigen beschermeling, Everett Galllinger, de rol van assistent zal overnemen, eist Cornelia Robertson, dochter van de grootste weldoener van het ziekenhuis, dat hij - de zwarte - Algernon Edwards in dienst neemt. Edwards, een getalenteerd dokter die zijn opleiding genoot in Londen en Parijs, wordt tijdens zijn eerste werkdag al meteen vijandig onthaald door collega's en patiënten.

 2. 2. Mr. Paris Shoes

  Thackery, woedend om het gebrekkige nieuwe elektriciteitssysteem waarmee hij opgezadeld zit, wil dat Herman Barrow, de corrupte supervisor van The Knick, hem meer lijken bezorgt. Dat is de enige manier waarop hij en zijn team nieuwe chirurgische ingrepen kunnen uittesten. Het hoge sterftecijfer onder open-hartpatiënten noopt Algernon ertoe een nieuwe procedure te delen die hij in Frankrijk heeft geleerd, maar hij krijgt tegenwind van Thackery en Everett. Thackery neemt Lucy in vertrouwen en zuster Harriet doorbreekt een taboe. Algernon vindt een alternatieve manier om zijn taken uit te voeren.

 3. 3. The Busy Flea

  Thackery overweegt een chirurgische ingreep op een oude vlam en draagt Everett en Bertie op om te experimenteren met varkens. Barrow gaat tot het uiterste om een schuld af te lossen en een verloren tand te recupereren. Na een baaldag op het werk, raakt Algernon zijn frustraties kwijt in een plaatselijke kroeg. Cornelia reageert opgelucht wanneer haar pleidooi om een tyfuspatiënt te behandelen eindelijk niet langer in dovemansoren valt.

 4. 4. Where's the Dignity?

  Algernon bemoeit zich tijdens een operatie met de aanpak van Thackery en dat zint Gallinger niet. Terwijl Abigail herstellende is, beklaagt ze zich haar keuzes in verband met Thackery. Cleary en Zuster Harriet gooien het op een akkoordje. Dr. Bertram Chickering Sr., de vader van Bertie, geeft hem de wind van voren in verband met zijn carrièrekeuzes. Lucy ontdekt het geheime leven van Thackery.

 5. 5. They Capture the Heat

  Barrow probeert een schuld in te lossen door een van Colliers gewonde mannen te verzorgen in de Knick. Daarnaast probeert hij Kapitein Robertson ervan te overtuigen om een nieuwe uitvinding van Edison aan te kopen. Algernon, die nog steeds op een zijspoor zit door toedoen van Thackery, probeert een hernia-ingreep te verbeteren. Everett en Eleanor maken zich zorgen om de gezondheid van hun baby. Cleary en Zuster Harriet trekken naar Chinatown.

 6. 6. Start Calling Me Dad

  Na het uitproberen van een nieuwe ingreep, nemen Thackery en Bertie zich plechtig voor om een reeks mislukkingen in de operatiezaal ongedaan te maken. Cornelia, die euforisch is nadat ze Speight heeft kunnen helpen met het opsporen van een drager van de tyfusbacterie, blijkt een stuk minder enthousiast wanneer ze te horen krijgt dat ze de aanstaande Mevrouw Phillip Showalter wordt. Everett vraagt zich af hoe hij Eleanors verdriet kan stelpen en na een verrassende ontmoeting stelt Edwards vast dat zowel zijn ziekenhuis als zijn loopbaan in het gedrang komen.

 7. 7. Get the Rope

  Wanneer een corrupte agent wordt neergestoken door een zwarte man, zorgt dat voor raciale spanningen op straat en in de Knick. Thackery en Edwards moeten noodgedwongen tot actie overgaan. Everett hervat zijn werkzaamheden en treft een totaal veranderde operatiezaal aan. Barrow maakt zich zorgen om Junia's veiligheid. Cornelia is onder de indruk van Edwards' inventiviteit.

 8. 8. Working Late a Lot

  Thackery vreest dat Dr. Levi Zinberg, een joodse chirurg en uitvinder, tijdens de aankomende presentatie van de New York Surgical Society met de eer gaat strijken die hem toekomt. Bertie blijft Lucy het hof maken en zijn vader afwimpelen, die om de haverklap eist dat hij The Knick verlaat. Cornelia, Speight en Bertie gaan naar de rechtbank om te eisen dat "Typhoid Mary" Mallon in quarantaine blijft. Gallinger probeert de rouwende Eleanor over haar verdriet heen te helpen.

 9. 9. The Golden Lotus

  Een nachtelijke misdaad stelt The Knick in een kwaad daglicht en Robertson moet noodgedwongen zwijggeld neertellen. Lucy verzet hemel en aarde om een steeds radelozer wordende Thackery aan zijn roes te helpen. Zijn smeekbede om een voorschot los te krijgen van een verkoper van gepatenteerde medicijnen valt in dovemansoren. Eleanor begint zich steeds vreemder te gedragen en Gallinger is de wanhoop nabij. Cornelia en Edwards hebben verschillende oplossingen voor hun gedeelde dilemma.

 10. 10. Crutchfield

  Na zijn weigering om met Dr. Zinberg samen te werken aan het onderzoek naar bloedtransfusie, vergt Thackery, die steeds meer gebukt gaat onder paranoia, het uiterste van zichzelf in een poging om "het raadsel te ontsluieren" en zijn rivaal te verslaan. Cornelia en Edwards staan voor een keerpunt in hun leven. Barrow verruilt de ene investeerder voor de andere. Lucy vraagt Bertie om hulp. Omdat The Knick andermaal in een crisis is beland, wil Robertson dat er gestemd wordt.

Reviews & comments

zoeken in:

Prima serie over het Knickerbocker-ziekenhuis in New York, zich afspelend rond het begin van de vorige eeuw. Clive Owen is perfect in de hoofdrol en ziet zich omringd door een prima cast. Verder zeer verzorgd in elkaar gezet door Steven Soderbergh (die alle afleveringen regisseerde), met veel aandacht voor detail en boeiende plotlijnen. Niet voor tere zieltjes- de vele bloederige operaties worden pontificaal in beeld gebracht, maar afgezien daarvan kijkt de serie lekker makkelijk weg. Op naar het tweede (en helaas ook gelijk laatste) seizoen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.