• 9.381.092 stemmen

Afleveringen: 8

Speelduur: 1 uur en 03 minuten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 31 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: YouTube (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Making-of: Danse Macabre – Efteling

Making-of-serie van de Efteling rond de nieuwe attractie 'Danse Macabre'. In tien afleveringen volgen kijkers de ontwikkeling en bouw van de nieuwe attractie over een aantal maanden, terwijl de bouw nog bezig is. 'Danse Macabre' is de vervanger van het Spookslot. Bezoekers beleven hier een griezelspektakel met een nieuwe verhaallijn, die ook al getoond wordt in deze serie.

Afleveringen Seizoen 1 (2022-2024)

1. Aflevering 1

31 oktober 2022 (07 minuten)

In de eerste aflevering maken we het attractietype bekend en ontmoeten we de familie Charlatan, bekend van hun bijzondere draaiorgel. ‘Professor doctor’ Virginie Charlatan en haar man Otto hebben zich in de buurt gevestigd en ontdekken al snel dat er iets duisters aan de hand is. Ook op de bouwplaats heerst een spookachtige sfeer, waar het projectteam zelfs huivert tijdens bij het maken van hun plannen. Wat zijn de geheimen achter dit spookspektakel vol duistere wendingen? Blijf kijken om erachter te komen!

2. Aflevering 2

7 maart 2023 (06 minuten)

Er gebeurt van alles in de Efteling! Het Huyverwoud, het themagebied van de Efteling-attractie Danse Macabre, neemt langzaam vorm aan door hard werken. In deze aflevering van 'Efteling making-of: Danse Macabre' laten we je alle plannen rondom het themagebied zien!

3. Aflevering 3

27 juni 2023 (05 minuten)

Op 1 juli 2023 opende in de Efteling het horecapunt Taveerne In den Swarte Kat en toiletvoorziening De Laetste Hoop. Ontdek in deze aflevering van 'Efteling making-of: Danse Macabre' hoe dit unieke gebouw tot stand kwam en volg het spannende verhaal van Virginie en Otto Charlatan verder.

4. Aflevering 4

31 oktober 2023 (08 minuten)

Op de bouwplaats van Danse Macabre tilt een enorme kraan de eerste onderdelen van het ritsysteem de lucht in. Ontdek of de mast precies op de juiste plek wordt geplaatst in deze aflevering van 'Efteling making-of: Danse Macabre'! Ook onthullen we welke Spookslot-stukken een rol gaan spelen in de nieuwe attractie en zie je hoe een gigantisch orkest de 150 jaar oude muziek van Danse Macabre nieuw leven inblaast

5. Aflevering 5

12 maart 2024 (08 minuten)

Bij Danse Macabre in de Efteling, op de plek van het voormalige Spookslot, volgen de mijlpalen elkaar snel op… In deze aflevering van 'Efteling making-of: Danse Macabre' bereiken we het hoogste punt en zien we hoe de steigers rondom de abdij worden afgebroken. Op grote hoogte bewonderen we de versieringen van het griezelige attractiegebouw en neemt de wachtreis steeds meer vorm aan. Ook bezoeken we de afdeling Decoratie en Vormgeving, waar geheimzinnige projecten worden onthuld.

6. Aflevering 6

11 juli 2024 (09 minuten)

Voor het eerst openen de kapeldeuren van Danse Macabre zich op een kiertje en worden de geheimen van de binnenkant onthuld. Met grote voorzichtigheid worden de zes koorbanken van het spectaculaire ritsysteem de kapel in gebracht. Hier nemen telkens 108 personen plaats om samen hun noodlot te ondergaan, al dansend op de muziek van de Danse Macabre. In het Huyverwoud krijgt ook de hardhouten entreebrug steeds meer gestalte. Vanuit de takken kijken sluwe ogen toe hoe het looppad omzichtig om de eeuwenoude bomen heen geplaatst wordt. Ontdek alle verschillende details in de zesde making-of en kom het spookspektakel vol duistere wendingen vanaf 31 oktober 2024 zelf beleven!

7. Aflevering 7

30 september 2024 (09 minuten)

In deze zevende aflevering van 'Efteling making-of: Danse Macabre' nemen we een kijkje op het nieuwe Abdijplein, waar het Kabinet der Vermisten, vol herinneringen aan de verdwenen muzikanten, binnenkort geplaatst wordt. In vogelvlucht ontdekken we de wachtreis vol beleving door het meest griezeligste stukje Efteling. Van de entreepoort met het zwarte katje, via de kruydentuyn en het kerkhof tot aan de deuren van de kapel en vertellen we meer over de huiveringwekkende beleving in ‘t Gewelf voor gasten met een beperking. In de Abdij dansen de koorbanken eindelijk hun macabere dans omgeven door showeffecten en verlichting.

8. Aflevering 8

14 november 2024 (11 minuten)

In deze allerlaatste aflevering van Efteling making-of: Danse Macabre worden de laatste puntjes op de i gezet. Vlak voor de opening van de nieuwe attractie Danse Macabre ontdekken de leden van de familie Charlatan hun nieuwe werkgebied, het Huyverwoud. Op de openingsdag verschijnen in alle vroegte de eerste moedige stervelingen, verlangend om het spookspektakel vol duistere wendingen zelf te beleven. Ieders wachten wordt beloond. Maar wees gewaarschuwd, één rit in Danse Macabre is niet voldoende om alle details in je op te nemen. Aangetrokken door de muziek van het Onnoembare keer je telkens terug naar het Huyverwoud. Tot in de eeuwigheid.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.