• 9.378.921 stemmen

Wayward Pines - Seizoen 2 (2016)

Show titel: Wayward Pines

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Chad Hodge

Met: Matt Dillon, Carla Gugino en Melissa Leo

Datum van release: woensdag 25 mei 2016

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wayward Pines

Een geheim agent gaat naar Wayward Pines, Idaho, om twee federale agenten die het laatst gezien zijn in het dorp te zoeken. Hij komt snel tot de conclusie dat hij waarschijnlijk nooit levend uit Wayward Pines gaat geraken.

Afleveringen Seizoen 2 (2016)

1. 1. Enemy Lines

25 mei 2016 (43 minuten)

Wayward is vergeven van de dodelijke spinnen. De massale uitbraak heeft ervoor gezorgd dat burgers zich verschuilen. Net op het punt wanneer het niet slechter kon worden ontstaat er ook nog een zombie uitbraak. De overlevenden moeten het nu niet alleen opnemen tegen de zombies maar ook de moordspinnen zien te ontlopen.

2. 2. Blood Harvest

1 juni 2016 (43 minuten)

De Abbies ontwikkelen een nieuwe tactiek om door het hek te komen. Jason wordt gedwongen om oogsters er op uit te sturen om vitale gewassen te verzamelen buiten de barrière. Ondertussen beseft Theo dat de macht niet zonder hem kan en hij begint zijn gezag te laten gelden.

3. 3. Once Upon a Time in Wayward Pines

8 juni 2016 (43 minuten)

In het verleden is Jason opgevoed om de leider van Wayward Pines te worden als er iets zou gebeuren met David Pilcher. In de huidige tijd is Jason verrast als een van zijn mentoren om vergiffenis vraagt en zich weer bij de gemeenschap wil voegen.

4. 4. Exit Strategy

8 juni 2016 (43 minuten)

Een van de oorspronkelijke stedelingen keert terug van een scouting missie en helpt Theresa die op zoek is naar de vermiste Ben. Ondertussen kruist Rebecca de degens met Megan aangaande het voornemen van Megan om Lucy kinderen te laten baren.

5. 5. Sound the Alarm

15 juni 2016 (43 minuten)

Rebecca's verleden met Pilcher wordt geopenbaard. In het heden, experimenteert Megan met de eerste vrouwelijke Abby die ze hebben gevangen. Ondertussen vertelt Xander aan Rebecca om Theo de waarheid te vertellen over hen.

6. 6. City Upon a Hill

22 juni 2016 (43 minuten)

De Abbies vallen CJ en de oogsters aan waardoor Teresa in groot gevaar komt en de voedselvoorziening in de stad gevaarlijk laag wordt. Theo construeert een geïmproviseerde triage eenheid maar lijkt niet in staat om zijn huwelijk met Rebecca te repareren. Xander heeft nog steeds wat vechtlust in zich als Jason twijfelt over zijn leiderskwaliteiten.

7. 7. Time Will Tell

29 juni 2016 (43 minuten)

Theo en Megan zijn het niet eens over Abbie's intelligentie als de dokter probeert om te communiceren met hun leider. Een onderschatting heeft vervolgens dodelijke gevolgen. CJ kijkt terug op de grote verantwoordelijkheden die hij over de eeuwen heen heeft gehad.

8. 8. Pass Judgment

6 juli 2016 (43 minuten)

Theo gaat samen met Hassler achter de ontsnapte Abbie leider aan. Xander confronteert Rebecca met haar conditie en Jason hoort vernietigend nieuws over Kerry.

9. 9. Walcott Prep

13 juli 2016 (43 minuten)

Jason ontdekt dat slechts de helft van de 'sleep pods' wekt en moet kiezen wie gaat zorgen voor de toekomst van Wayward Pines. In het verleden wordt Pilcher gedwongen om een alternatief te kiezen wanneer een baby, die hij kiest als toekomstige leider van Wayward Pines, sterft.

10. 10. Bedtime Story

20 juli 2016 (43 minuten)

De Abbies maken zich klaar voor de laatste aanval. Theo en de dorpsbewoners van Wayward Pine moeten nog een zware beslissing maken.

avatar van Teunnis

Teunnis

Het is ze zowaar gelukt om de dalende lijn van het eerste seizoen door te zetten. De clichés, de hilarisch slechte dialogen en uit de lucht gegrepen plottwists vliegen je om de oren. Ik ging af en toe helemaal stuk. Ik begin dan ook een beetje het idee te krijgen dat dit bedoeld is als parodie. Ik haak hier af.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Dat zijn M. Night Shyamalan zijn "kwaliteiten" haha, vooral die uit de lucht gegrepen plot twists.

Al moet ik zeggen dat The Visit wel mee viel.

Kiriyama

Wauw! Wat een afgang. Sinds Dexter Seizoen 8 niet meer zo'n kutfinale gezien. Kan me niet voorstellen dat hier nog een derde seizoen van komt.

avatar van Teunnis

Teunnis

Ik ben stiekem toch verder gaan kijken, maar man, man, man... Ik denk niet dat ik ooit een slechtere serie ga kijken. Wel knap dat ik om onduidelijke redenen ben blijven kijken. Dan doen ze blijkbaar toch iets goed.

Donkerwoud

Oh crap, ik moet 'm nog. Ben toch wel benieuwd hoe ze het zo historisch slecht kunnen afronden.

Donkerwoud

Ik kijk nu dit seizoen. Het is cheesy. Het is lachwekkend slecht. Maar stiekem geniet ik er (nog?) wel van. Overigens hangt het derde seizoen hiervan nog steeds in de lucht.

Donkerwoud

Wat meer vormvast dan het eerste seizoen; nu is het duidelijk een cheesy SF-dystopie over een afgesloten gemeenschap met een mogelijke catastrofe op de achtergrond. Het werpt best interessante ideeën op over de relatie tussen mensen/abbies en het totalitaire regime in Wayward Pines, maar helaas blijkt het plot zelf een chaotisch rotzooitje zonder duidelijke focus. Hoofdrollen uit het vorige seizoen worden bijrollen, terwijl piepkleine bijrollen opeens heel belangrijk worden. Zelfs in de laatste afleveringen worden er nog karakters geïntroduceerd!? De imposante kaaklijn van Matt Dillon is inmiddels verruild voor de iets minder expressieve kinnebak van Jason Patric. Toby Jones en Hope Davis krijgen weer de ruimte om hun (semi-) schurkenrollen op te pakken. Eeuwig B-acteur Djimon Housou kijkt bedenkelijk en roept nerveuze dingen. Misschien zijn de Abbies het meest charismatisch van alle acteurs, zeker omdat ze in dit seizoen best sympathiek blijken. Al had juist die invalshoek best wat chiquer gekund, want nu raakt het ondergesneeuwd onder allerlei soaperige verwikkelingen over overspel en verraad.