• 9.372.610 stemmen

The English - Seizoen 1 (2022)

Show titel: The English

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 14 minuten

Ontwikkeld door: Hugo Blick, Greg Brenman, Emily Blunt en Mona Qureshi

Met: Emily Blunt, Chaske Spencer en Rafe Spall

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 10 november 2022

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The English

The English speelt zich af in het mythische Midden-Amerikaanse landschap in het jaar 1890, en volgt Cornelia Locke, een Engelse die in het nieuwe en wilde landschap van het Westen arriveert om wraak te nemen op de man die volgens haar verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. Als ze Eli Whipp ontmoeten, een ex-cavalerieverkenner en van geboorte lid van de Pawnee Nation, komen ze samen en ontdekken een gedeelde geschiedenis die koste wat kost moet worden verslagen, wil een van hen overleven.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. What You Want and What You Need

10 november 2022 (47 minuten)

2. 2. Path of the Dead

3. 3. Vultures on the Line

4. 4. The Wounded Wolf

10 november 2022 (51 minuten)

5. 5. The Buffalo Gun

6. 6. Cherished

10 november 2022 (1 uur en 09 minuten)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een western serie? Daar kijk ik wel naar uit. De trailer net bekeken en ik hoop dat het een succes wordt, maar met Emily Blunt in de hoofdrol heb ik daar wel een goed gevoel bij.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Weet iemand waarom dit niet op de Nederlandse Amazon Prime dienst beschikbaar is?

avatar van trebremmit

trebremmit

Brix misschien ook wat voor jou.

Komt in april uit op blu-ray in Duitsland, weet niet of er ondertitels bij zitten, wel Engelse audio,

avatar van DreamTech

DreamTech

Gezien zeer goed volgens mijn tv gids 12 april op Disney +

avatar van vranque

vranque

Lekker hoor. Mooi verhaal en prima uitgevoerd. Niet hoogstaand maar een sfeervol fijn tussendoortje en verfrissend om een jongen uit Friesland aan het werk te zien: Walt Klink

avatar van Walter S.

Walter S.

Niet altijd even makkelijk te volgen verhaal omdat sommige verhaallijnen een beetje los zand zijn. Visueel dan weer dik in orde en ook de muziek is dik in orde. Wordt ook wat veel in gepraat, maar al met al wel okay, echter niet de gehoopte topserie. Daarvoor was er te vaak geen touw aan vast te knopen.

avatar van Suitehome

Suitehome

Melodrama uit de hel van het Wilde Westen

Het zesdelige The English is geschreven door Hugo Blick (Black Earth Rising) en zou je een ode aan de westerns van Sergio Leone kunnen noemen. Niet alleen de soundtrack kent verwantschap, ook filmisch zijn er referenties. Zo is de serie in Spanje gefilmd. The English gaat over de vriendschap tussen Lady Cornelia Locke (Emily Blunt, tevens executive producer) en Eli Whipp (Chaske Spencer). Blunt - allergisch voor paarden! - zet een sterke rol neer. Datzelfde geldt voor Spencer, die zijn rol het stoïcijnse charisma van Clint Eastwood meegeeft.

The English biedt een originele kijk op de geschiedenis van de Verenigde Staten. In een complex en soms ook rommelig scenario ontrolt zich een verhaal over de barre en bandeloze omstandigheden in de VS van rond 1890. Dat The English niet kan tippen aan zijn klassieke voorbeelden heeft te maken met de hoeveelheid karakters die geïntroduceerd worden en het warrige verhaal. Ondanks de in overweldigend namiddaglicht geschoten opnames van het prachtige landschap.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Mooie serie met de mystiek die de sfeer bepaalt. Niet een simpel verhaaltje.

Erg goed geacteerd door de volledige cast. Vooral Emily Blunt en Rafe Spall doen het erg goed vind ik. Heerlijk onvoorspelbaar, met onverwachte gebeurtenissen die je op het puntje van je stoel laten belanden.

avatar van bolushapper

bolushapper

Mooi maar einde onbegrijpelijk dramatisch, ik zag geen enkele reden om het zo te doen.

Ze was dwars genoeg om op goed geluk met hem mee te rijden en wellicht na een paar jaar begraven worden onder een zelfde soort wilg als waar haar zoontje onder lag maar dan op hun boerderij.

Voor altijd bij elkaar in leven en dood, was begrijpelijker drama geweest.

Maar de sherif vond van niet.....

avatar van antilasergun

antilasergun

Geniaal , beste serie die ik ooit gezien heb. Emotie knalt van t scherm. Verliefd op hoofdrol speelster en ook op de indiaan. Wat een serie