• 9.378.371 stemmen

70 Jaar TV: Levensbeschouwing - Seizoen 1 (2021)

- Nog geen stemmen

Show titel: 70 Jaar TV: Levensbeschouwing

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 37 minuten

Met: Andries Knevel, Annemiek Schrijver en Frénk van der Linden

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 3 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 70 Jaar TV: Levensbeschouwing

In de afgelopen zeventig jaar zijn verschillende religieuze tv-programma’s de revue gepasseerd. Van ‘Op zoek naar God’ tot ‘Gelukkig in Beth Juliana’ en van ‘De Wandeling’ tot ‘De Nieuwe Maan’. Dit programma blikt terug op verschillende levensbeschouwelijke programma’s die de afgelopen zeventig jaar op TV zijn uitgezonden én stelt de vraag: 'Heeft God nog toekomst op TV?' Religies en levensbeschouwingen laten bijvoorbeeld in hun gezamenlijke viering zien dat de spirituele rijkdom van hun tradities een inspiratiebron is voor het werken aan een bezielde democratie.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. Het Religie-journaal 1951-1968

3 oktober 2021 (22 minuten)

Na intro van Stef Bos nemen Jacobine Geel, Wilfred Kemp en Andries Knevel ons aan de hand langs historische fragmenten. Op die manier wordt het belang en de betekenis van levensbeschouwelijke televisie in kaart gebracht.

2. 2. Wandelen met God

3 oktober 2021 (31 minuten)

Een ode aan het een-op-eengesprek over geloof, spiritualiteit en inspiratie. Annemiek Schrijver presenteerde onder andere Copyright Mens, Het Vermoeden en De Nachtzoen. Ze pakt de draad weer op met twee gesprekspartners die grote indruk op haar hebben gemaakt: Herman Finkers en prinses Irene. Sander de Kramer presenteerde jarenlang De Wandeling en gaat opnieuw in gesprek met de muzikale Ako Taher, die jaren geleden Afghanistan ontvluchtte en een thuis vond in Nederland.

3. 3. Het Religie-journaal 1968-2000

3 oktober 2021 (23 minuten)

4. 4. Omhels het Leven

3 oktober 2021 (30 minuten)

Religies en levensbeschouwingen laten in hun gezamenlijke viering zien dat de spirituele rijkdom van hun tradities een inspiratiebron is voor het werken aan een bezielde democratie.

5. 5. Het Religie-journaal 2000-2021

3 oktober 2021 (22 minuten)

6. 6. Heeft God Toekomst op TV?

3 oktober 2021 (29 minuten)

Frénk van der Linden gaat in gesprek met journalist Leo Fijen, dominee Jurjen ten Brinke, rabbijn Marianne van Praag en imam Azzedine Karrat over de toekomst van levensbeschouwelijke televisie.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.