• 9.376.798 stemmen

Wynonna Earp - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Wynonna Earp

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Emily Andras

Met: Dominique Provost-Chalkley, Melanie Scrofano en Tim Rozon

Oorsprong: Canada

Datum van release: vrijdag 1 april 2016

Eerst uitgezonden op: SyFy (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wynonna Earp

Wynnona Earp neemt het op tegen demonen en andere bovennatuurlijke wezens. Ze gebruikt haar unieke gaven, en krijg hulp van haar bondgenoten een groep onaangepaste Aliens . Samen vechten ze tegen de paranormale demonen. Nadat ze jaren op de vlucht is geweest en in de jeugdgevangenis te hebben gezeten, keert Wynonna Earp eindelijk huiswaarts. Het enige probleem is dat niemand haar terug wil zien in haar stad, maar dan wordt ze stads enige hoop bij het uitroeien van mysterieuze demonen. Wynonna moet nu kiezen aan welke kant van de wet ze vecht om de naam van haar legendarische overgrootvaders Wyatt Earp naam te zuiveren.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. Purgatory

1 april 2016 (50 minuten)

De rebelse Wynonna Earp, bewapend met haar over-over-over-grootvaders beroemde pistool Peacemaker, wordt gechanteerd om tegen de bovennatuurlijke 'teruggekeerden' te vechten. Terwijl ze erachter komt dat ze een talent heeft als premiejager maar dat ze verschrikkelijk is, in de sociale omgang.

2. 2. Keep the Home Fires Burning

8 april 2016 (50 minuten)

Wynonna trekt ongewilde aandacht nadat ze is teruggekeerd in Purgatory. Terwijl ze zelf worstelt met haar onstuimige karakter, moet ze proberen te voldoen aan de opgelegde regels van de Black Badge divisie. Tijdens een andere gebeurtenis, maakt een zwerver, Henry genaamd, een afspraak die hij niet na kan komen.

3. 3. Leavin' on Your Mind

15 april 2016 (50 minuten)

Wynonna gaat op onderzoek uit als een groep 'teruggekeerden' een moordpartij beginnen. Ze komt erachter dat er een veel onheilspellender en duister doel van dit alles eraan te grondslag lig. Ondertussen betwist Waverly, Hendry`s beweegreden en stelt voor om meer van zijn verleden ontrafelen.

4. 4. The Blade

22 april 2016 (50 minuten)

Wynonna en Dolls moeten de handen uit de mouwen steken wanneer inwoners van Purgatory op mysterieuze wijze overlijden. Ze gaan de strijd aan met een wraakzuchtige en onzichtbare demon.

5. 5. Digging Up Bones

29 april 2016 (50 minuten)

Wynonna en Dolls wagen zich aan een gedurfde inval op het trailerpark waar de leider van de 'teruggekeerden' het voor het zeggen heeft. Henry gaat ondertussen de confrontatie aan met een oude vriend en een oude vijand.

6. 6. Constant Cravings

6 mei 2016 (50 minuten)

Wynonna maakt jacht op één van de 'teruggekeerde' die vijftien jaar geleden verantwoordelijk was voor de aanval op hun hoeve. Waverly ontrafelt een mysterie, wat achtergelaten is door haar oom Curtis.

7. 7. Walkin' After Midnight

13 mei 2016 (50 minuten)

Waverly organiseert een verlovingsfeest, maar de wraakplannen van Henry vormen een grote bedreiging voor haar gasten. Tijdens een onderzoek naar een moordenaar die het heeft voorzien op jonge vrouwen, werkt Wynonna samen met een onwaarschijnlijke bondgenoot.

8. 8. Two-Faced Jack

20 mei 2016 (50 minuten)

Henry en Dolls begraven de strijdbijl en infiltreren in een vechtclub die wordt georganiseerd door 'teruggekeerden.' Wynonna probeert ondertussen niet het volgende slachtoffer te worden van een seriemoordenaar.

9. 9. Bury Me with My Guns On

27 mei 2016 (50 minuten)

Wynonna is nog steeds onder de indruk van haar confrontatie met de laatste van de Zeven. Ze begint te drinken en dood de tijd ook met andere activiteiten. Maar dan raakt ze betrokken bij Henry's plan om wraak te nemen op een vrouw.

10. 10. She Wouldn't Be Gone

3 juni 2016 (50 minuten)

Wynonna en Xavier komen er achter dat er een wapen is waar Bobo bang voor is, en gaan er naar op zoek. Ondertussen overweegt Doc Purgatory te verlaten en ontdekt Wynonna wat Xavier voor haar probeert te verbergen.

11. 11. Landslide

10 juni 2016 (50 minuten)

Wynonna en Waverly krijgen te maken met de terugkeer van hun zusje Willa. Terwijl een stel huurlingen een aanval doen op de hoeve. Ondertussen ontmoet Henry de mysterieuze vreemdeling Juan Carlos op de weg net buiten de "Ghost River driehoek," als hij Purgatory wil verlaten.

12. 12. House of Memories

17 juni 2016 (50 minuten)

Een bewonderaar met gruwelijk wraakgevoelens brengt iemand die vertrouwd is, in een lastige situatie.Ondertussen moet Wynonna Bobo Del Rey te slim af zijn en op hetzelfde moment Dolls beschermen tegen een nieuw gevaar.

13. 13. I Walk the Line

24 juni 2016 (50 minuten)

De kosten zijn hoog als Wynonna de confrontatie aan gaat met haar meest angstaanjagende vijand. Intussen komt er iets meer uit Waverly's verleden aan het licht en staat Dolls voor een onmogelijke keuze.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Weer een bagger serie van SyFy....

avatar van joolstein

joolstein

Weer een fantastisch (pulp) pareltje! Laat dit soort lekker wegkijk series maar komen SyFy! Sowieso origineler dan al die hap-slik-weg politie of ziekenhuis series!

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Daar kun je over twisten

avatar van bolle52_mm

bolle52_mm

Een heerlijke serie zit vol met spanning en humor deze serie mag snel op dvd uitkomen.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Canada poept dit soort series echt uit de laatste jaren, met Emily Andras als opperhoofd, zo kun je wel zeggen: Lost Girl, Killjoys, Wynonna Earp. Bij allemaal is een draadje los. Natuurlijk zijn er Continuum en Orphan Black, maar ik heb toch het idee dat die series meer hun best doen het concept serieus te nemen.

Niet deze serie. Wynonna is een ver familielid van Wyatt Earp en heeft nu de gift/last om terugkomende zielen uit die periode terug te sturen naar de hel met een ouderwets pistool. Ondertussen is er een boekemnworm in de vorm van haar zus, loopt ex-handlanger van Wyatt, Doc Holiday ook nog rond, zijn er special forces gespecialiseerd in het paranormale en is er een lesbische politieagent.. Tsjah, je moet er maar opkomen dit soort onzin. Noem het een kruising tussen de geschiedenis-verneukerij van Sleepy Hollow seizoen 1 en het onzinnige, maar sexy Lost Girl. Uiteindelijk komt het neer op elementen van western, horror, actie en komedie. Mooi om te zien dat de serie gaandeweg ook steeds gewelddadiger, bloederiger en meer onzin wordt.

EDIT: Het eveneens Canadese, te vroeg overleden Todd and the Book of Pure Evil sluit trouwens best aan bij deze pulp,, al is die serie wat meer komedie (met een glansrol van Jason Mewes als schoonmaker)

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Met Syfy is het nou eenmaal zo. You love it or you hate it. Af en toe is het bagger maar soms is er een redelijk product. Binnenkort ga ik deze kijken dan kan ik mijn oordeel er over vellen.