ad
 • 139.614 films
 • 6.594 series
 • 19.949 seizoenen
 • 431.417 acteurs
 • 280.204 gebruikers
 • 8.080.848 stemmen
Avatar
 
banner banner

Haven - Seizoen 1 (2010)

2,83 12 stemmen

Show titel: Haven

IMDb beoordeling: 7,6 (35.590)

Seizoenen: 5 seizoenen

Afleveringen: 13

Datum van release: vrijdag 9 juli 2010

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Haven

Afleveringen Seizoen 1 (2010)

 1. 1. Welcome to Haven

  FBI-agente Audrey Parker krijgt de opdracht om de ontsnapte gevangene Jonas Lester opnieuw in te rekenen. Lester is naar zijn geboortestad Haven, gevlucht, maar is daar van een klip gevallen. Ze vormt samen met de lokale agent Nathan Wuornos een team. Samen zijn ze getuige van een hoop onverklaarbare bovennatuurlijke fenomenen die de dood van Lester omringen. Emily maakt ook kennis met vrijbuiter Duke Crocker. Audrey wordt geïntrigeerd door het stadje als ze in een oud krantenknipsel een foto van een vrouw vindt die als twee druppels water op haar lijkt. Omdat ze zelf een wees is, besluit ze om tenminste een tijdje te blijven.

 2. 2. Butterfly

  Eerwaarde Driscoll heeft morele bezwaren tegen het feit dat zijn dochter Hannah in een bar werkt, een "poel des verderfs", des te meer omdat hij zelf moeite heeft gehad om de drankduivel te verslaan. De volgende ochtend vernielt echter een drie ton wegende stalen bal en een onderdeel van een kunstwerk dat bij Driscolls kerk staat, het café. Driscoll is verdachte nummer één maar ziet er echter het type niet uit dat een dergelijk gewicht kan tillen. Bovendien is hij verdachte af als hij zelf het mikpunt wordt van een volgende aanslag.

 3. 3. Harmony

  In het psychiatrisch ziekenhuis veroorzaakt behandelend geneesheer dr. Lucassi per ongeluk een incident als hij medicijn morst. De patiënten worden tijdelijk beter van de blootstelling, maar de andere mensen krijgen een aanval van razernij. Als de boel weer bedaard is, blijkt dat er drie patiënten verdwenen zijn. En wat ook de oorzaak moge zijn, ze blijkt besmettelijk te zijn. Duke Crocker biedt zijn hulp aan, maar hij wil dan ook actief participeren in het oplossen van de zaak.

 4. 4. Consumed

  Audrey is er getuige van hoe op de lokale boerenmarkt al het voedsel in een oogwenk bederft. Een kenmerk van het bedorven voedsel is dat het organisch is gekweekt. De enige die bij elk van de producenten klant is, is chef-kok Geoff McShaw, die zijn job in New York heeft opgegeven om het klasserestaurant van zijn broer Bill uit het slop te trekken. Nog vóór het restaurant opent krijgen de eigenaars echter al een aanbod van fastfoodgigant John Roberts om de tent over te nemen gezien de gunstige locatie.

 5. 5. Ball and Chain

  Met amper een week ertussen zijn er in Haven twee mysterieuze sterfgevallen. De twee slachtoffers zijn telkens mannen die gestorven zijn van de ouderdom, maar beiden waren vlak daarvoor nog tientallen jaren jonger. Allebei hebben ze een one night stand gehad met een sexy vrouw waarvan alleen geweten is dat ze Helena heet. De tijd begint echter te dringen als ook Duke met de vrouw de koffer blijkt ingedoken en verouderingsverschijnselen begint te vertonen.

 6. 6. Fur

  Twee leden van de jachtclub komen om nadat ze aangevallen worden door een wolf. Een bijzondere wolf dan nog wel, eentje die de deur van de garage kan openmaken en een autoruit kan inslaan. De jachtclub zet een prijs van tienduizend dollar op het hoofd van de wolf; als ze het beest trachten te zoeken worden Audrey, Nathan en de broers Teagues aangevallen door een opgezette eland. Er gaan geruchten de ronde dat dierenrechtenactiviste Jess Minion een heks is die dode dieren terug kan halen uit het hiernamaals.

 7. 7. Sketchy

  De stinkend rijke Eliott Wallace breekt tijdens een pleziervaartje alle botten in zijn lichaam. Een al even stinkend rijke makelaar wordt op zijn kantoor doorgesneden als een sandwich. In beide gevallen is Joe Richards bij het voorval aanwezig, maar in geen van de zaken heeft iemand hem geweld zien plegen op de slachtoffers. Jimmy, de verloofde van Richards dochter Vickie, verliest tijdens de ondervraging plots zijn mond en zijn oogleden. Geen enkel ziekenhuis kan dit soort problemen behandelen.

 8. 8. Ain't No Sunshine

  Twee medewerkers in de kliniek waar Jess werkt worden neergestoken door een schaduw. Een zelfhulpgroep voor mensen die iemand verloren hebben aan kanker noemt het verschijnsel de Dark Man, en de therapeuten denken dat die op de één of andere manier een projectie is van hun rouwgevoelens. Audrey en de broers Teagues worden echter aangevallen door de schaduw; John kan het wezen afweren met de flash van zijn fototoestel. Het ding verliest blijkbaar zijn kracht als het licht wordt uitgedaan. Intussen wordt de relatie tussen Nathan en Jess intenser, maar dreigt op de klippen te lopen.

 9. 9. As You Were

  Audreys vrienden organiseren voor haar een verrassingsverjaardagsfeestje op een afgelegen eiland. Gastheer Vaughn Carpenter wil net onthullen wat hij weet over Lucy Ripley, als zijn huid als een lege zak wordt aangetroffen. Chef Wuornos heeft dat verschijnsel al eens eerder gezien in Vietnam: een wezen dat zich de Kameleon noemt heeft blijkbaar de identiteit van Carpenter overgenomen. De Chef vernietigt bovendien de enige boot die van het eiland wegvaart om zo te vermijden dat het monster op de bevolking wordt losgelaten. Hij wil dat de gasten eerst proberen om Kameleon te ontmaskeren.

 10. 10. The Hand You're Dealt

  Duke heeft zichzelf herkend op de foto van de Colorado Kid-moord en hij brengt Audrey in contact met een andere getuige, Vanessa Stanley, die in 1983 Dukes babysit was. In haar omgeving vinden er allerlei bizarre ongelukken plaats waarbij telkens vuur of warmte de oorzaak is. Vanessa heeft blijkbaar elke keer voor een dergelijk ongeluk zich voordoet een visioen, waarbij ze ziet hoe iemand om het leven komt. Ze heeft onder meer haar eigen einde gezien, maar de vraag is of het noodlot zich om de tuin laat leiden.

 11. 11. The Trial of Audrey Parker

  Net op het moment waarop Audreys baas Howard haar doen en laten van de afgelopen maand komt bespreken, worden ze als opvarenden van Dukes boot gekidnapt door twee criminelen, Tobias en Ezra die uit zijn op één van Dukes gesmokkelde pakjes. Ezra kan blijkbaar de gedachten van anderen lezen, maar hij is ook een gevaarlijke psychopaat die voor het minste uit zijn bol gaat.

 12. 12. Resurfacing

  Twee schippers hebben in nogal verdachte omstandigheden het leven gelaten toen hun boot zonk. Blijkbaar werd er qua materiaal bezuinigt toen de boot hersteld moest worden. Het gerucht in Haven gaat echter dat de twee flink gezopen hadden. Een van de weduwen, Tracy Garrick, wil er zelfs voor verhuizen. Hun huis wordt echter geplaagd door een poltergeist: de geest van haar man James Garrick. Die wil ten koste van zijn laatste levensenergie nog een laatste keer zijn vrouw contacteren. Nathan helpt intussen Duke om een vrouw terug te pakken die hem heeft betaald met een stapel vals geld.

 13. 13. Spiral

  De barsten die spontaan in het wegdek verschijnen blijken gerelateerd aan de terugkeer van Max Hansen, de crimineel die ooit als enige veroordeeld is voor de moord op de Colorado Kid, maar die veel meer verrassingen in touw heeft (zowel letterlijk als figuurlijk) dan hij op het eerste gezicht laat blijken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van joolstein

joolstein

 • 6227 berichten
 • 5804 stemmen

Serie die gebaseerd is op de roman The Colorado Kid van schrijver Stephen King. En net als veel andere projecten van meneer King is de serie veilig, truttig en nergens spannend?! Toch kijk ik liever naar dit dan naar de gemiddelde Nederlandse serie. Daar is dit nog goed bij!


avatar van beef427_mm

beef427_mm

 • 1 berichten
 • 1 stemmen

Reacties zoals: "ik vind er niet veel aan". Ik nog " je moet het even de kans geven"

maar ben zelf ook na 2 dvd's even gestopt. Verstand op nul en blik op oneindig voer...


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2212 berichten
 • 2316 stemmen

Leuke serie, en dan vooral omdat elke afl weer een ander bijzonder verhaal heeft. Met een rode draad er doorheen.

King sfeertje is ook wel aanwezig. En dat het een Amerikaanse serie ook.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.