• 9.376.732 stemmen

We Zijn Er Bijna! - Seizoen 10 (2021)

Alternatieve titel: Nederland

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Claudine Everaert

Met: Martine van Os

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 10 augustus 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot We Zijn Er Bijna! Seizoen 10 (2021)

We volgen reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

Afleveringen Seizoen 10 (2021)

1. 1. De Start van de Reis

10 augustus 2021 (41 minuten)

De reis begint in Groningen, op een camping dicht bij de stad. Jan en Lotty zijn de komende dertig dagen de reisleiders van deze groep. Ze nemen de reizigers mee naar de stad. Op een dakterras in Groningen geniet iedereen van een welverdiende lunch. Na Groningen reist het gezelschap via Lauwersoog naar Workum. Tijdens een wandeling in Natuurpark Lauwersmeer maken we kennis met Hans en Hetty. In Workum wordt met sloepjes gevaren naar Hindelopen. Louis en Jeannette vertellen over hun tijd met de boot. Jarenlang hebben ze met een boot vakantie gevierd en sinds kort hebben ze een camper. Een beetje wennen, omdat de camper wat minder ruimte biedt.

2. 2. Op Excursie naar Vlieland

17 augustus 2021 (41 minuten)

De groep gaat op excursie naar Vlieland, daar bezoeken ze het meest westelijke punt van het eiland. Hier is ook het uitgestrekte natuurgebied De Vliehors, een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer. Door de omvang van deze zandvlakte wordt De Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. De reizigers vervolgen hun vakantie naar Katwijk aan Zee. Daar staat een uitje op de planning: het bezoeken van de vuurtoren. In Leiden maakt de groep een stadswandeling door het oude centrum langs Pieterskerk, Gravensteen en verstilde hofjes.

3. 3. De Ruimte In

24 augustus 2021 (41 minuten)

De groep bezoekt het Space Expo Museum in Noordwijk waar de reizigers een spontane ontmoeting hebben met de weduwe van astronaut Wubbo Ockels. Nog dezelfde dag reist het gezelschap door naar Edam naar een camping aan het IJsselmeer. De groep gaat een dag varen met de Bounty, een tweemast zeilschip. Van Edam trekken we verder naar Kootwijk op de Veluwe. Het reisleidersduo Jan en Lotty woont op een steenworp afstand van Kootwijk en in het dagelijks leven zijn zij gidsen van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Zij geven hun groep een exclusieve rondleiding bij het voormalige zendstation.

4. 4. Vlaaien Bakken in Maastricht

31 augustus 2021 (40 minuten)

De groep reist verder van de Veluwe naar Helden in het noorden van Limburg. Ben en Nel hebben flinke pech: hun zwarte camperbusje begeeft het onderweg en moet worden weggesleept naar de garage. De reparatie is niet eenvoudig en kost veel tijd. Even is er de angst dat de kampeertocht voortijdig stopt voor de oudste deelnemers, maar gelukkig zijn ze goed verzekerd en komt er een vervangende camper: een maatje groter dan hun kleine bus en dat is even wennen. Het is ook wennen aan de weersverandering. Tot nu toe is het on-Hollands prachtig weer geweest, maar nu klettert dan toch de regen op de triplex-daken van de caravans.

5. 5. Op Safari in Hilvarenbeek

7 september 2021 (41 minuten)

De groep reist van Limburg naar Hilvarenbeek in Brabant. De camperbus van Ben en Nel is niet op tijd te repareren. Ze hebben op de camping in Helden in een huisje gezeten, weg van de groep. Maar nu kunnen de twee met een vervangende camper hun tocht weer oppakken en aansluiten bij de groep. De groep verblijft op de camping bij de Beekse Bergen en dus staat er een safari op het programma. Vooral de nieuwsgierige giraffen zorgen voor hilariteit. Vanuit Hilvarenbeek gaat de groep op de fiets naar Tilburg voor een excursie in een bierbrouwerij.

6. 6. Proosten op een Geslaagde Reis

14 september 2021 (41 minuten)

De groep is in Hellevoetsluis en vertrekt naar de eindbestemming: een camping in Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg naar Groede stoppen de meeste deelnemers bij Neeltje Jans voor een bezoek aan de waterkering, waar in een 3D-animatie het verhaal van de watersnoodramp uit 1953 tot leven komt. Het einde van de kampeerreis nadert, maar er wacht nog een druk programma deze laatste dagen. Met een vissersboot speuren naar zeehondjes op de zandbanken van de Schelde, een kleine stap over de grens met een bezoek aan de lakenstad Brugge en een culinaire wandeling langs het strand. En natuurlijk is er een afscheidsfeestje!

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.