• 9.377.078 stemmen

We Zijn Er Bijna! - Seizoen 14 (2025)

Alternatieve titel: Frankrijk

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Claudine Everaert

Met: Martine van Os

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 19 augustus 2025

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot We Zijn Er Bijna!

Samen met presentatrice Martine van Os volgen we een groep vakantiegangers op leeftijd die een rondreis maakt met de caravan of de camper. Naast het reizen zelf is er ook aandacht voor de dagelijkse gebeurtenissen op de camping, de groepsactiviteiten en excursies van de vakantiegangers om zo een persoonlijk beeld van de deelnemers te geven.

Afleveringen Seizoen 14 (2025)

1. 1. Ontdekking van Frans Baskenland

19 augustus 2025 (45 minuten)

Na aankomst op een stadscamping in Bordeaux reist de groep de volgende dag meteen door naar de rust in Frans Baskenland. Het dorp Itxassou is voor iedereen onbekend en vooral onuitspreekbaar, behalve voor reisleider Evelyne. Er staat een stadswandeling door Saint Jean Pied de Port op het programma, het dorp in de Pyreneeën waar veel pelgrims hun wandeltocht naar Santiago de Compostella beginnen.

2. 2. Hoogste Treinspoor van Europa

26 augustus 2025 (45 minuten)

De groep reist van het Baskische dorp Itxassou naar het bekende bedevaartsoord Lourdes in de Pyreneeën. De camping ligt op loopafstand van Lourdes en de groep bezoekt in de avond de dagelijkse Maria-processie. Ook wordt de hoogte opgezocht, de groep stapt in de trein van Artouste. Op 2000 meter hoogte rijdt de trein tien kilometer heen en weer en is daarmee het hoogste treinspoor van Europa.

3. 3. Regen en Modder

2 september 2025 (45 minuten)

De kampeergroep gaat steeds hoger de bergen in. Vanaf de camping bij Lourdes is er een excursie naar de Pic du Midi, ook wel het balkon van de Pyreneeën genoemd. Na vier dagen Lourdes is het tijd voor de volgende camping in de buurt van Mirepoix en Carcassonne. Het is nat en drassig, maar toch moeten de luifels worden opgerold en de pootjes ingeklapt. We rijden door het land van de Katharen.

4. 4. Verjaardag op de Camping

9 september 2025 (45 minuten)

De groep staat tussen de hoge bergen van de Pyreneeën in de dwergstaat Andorra. Er is een feestje op komst: vier mensen in de groep zijn jarig tijdens deze reis en dat wordt gevierd met een hapjesdag. Nog één keer zoekt de groep de hoogte op: een kabelbaan en stoeltjeslift brengt de deelnemers naar de top van Arcalis. En bij de volgende reisdag worden de bergtoppen verruild voor de kust.

5. 5. Kaas en Wijn

16 september 2025 (45 minuten)

De kampeergroep reist door het land van Katharen in Zuid-Frankrijk. Ze bezoeken het historische Minerve en wandelen door de middeleeuwse straatjes. Ook bezoeken ze het klooster van Fontfroide.

6. 6. Finale Jeu de Boules

23 september 2025 (45 minuten)

De laatste dagen van de reis dienen zich aan. Evelyne neemt Martine mee naar het dorp Bruniquel in de buurt van de camping. Hier staat op het hoogste punt van een rots het kasteel van Bruniquel. Nog één keer worden de pootjes op- en de luifels ingedraaid. Bij Rob gaat dat niet van een leien dakje. Zijn luifel loopt vast en kan niet meer worden opgerold.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.