• 9.197.133 stemmen

Speelduur: 6 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Brad Ingelsby

Met: Kate Winslet, Sosie Bacon en David Denman

Datum van release: zondag 18 april 2021

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk miniserie via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mare of Easttown

Mare Sheehan is een detective uit een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De normaal zo rustige en nietszeggende gemeenschap wordt op een dag geconfronteerd met de vondst van een lichaam in een rivier nabij het dorpje. Het blijkt te gaan om de jonge dochter van een inwoner, die alles op alles zet om de dader te vinden en desnoods het heft in eigen hand neemt. Terwijl Mare het onderzoek naar de vermoedelijke moord op het meisje in goede banen probeert te leiden, moet ze ook om zien te gaan met haar privésituatie, die al gauw met de zaak verstrengeld raakt.

Afleveringen

1. 1. Miss Lady Hawk Herself

18 april 2021 (58 minuten)

Onder toenemende druk van de gemeenschap krijgt rechercheur Mare Sheehan de opdracht om een onopgeloste zaak van een vermist persoon nieuw leven in te blazen.

2. 2. Fathers

25 april 2021 (58 minuten)

3. 3. Enter Number Two

Erin McMenamin

Dylan Hinchey

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Eerste twee afleveringen wsren geweldig daarbij een prachtige setting en sublieme rollen van de hele cast. Kate Winslet is echt grandioos.

avatar van Gish

Gish

Eindelijk weer eens een rauw, realistisch portret van vergeten Amerika. Kate Winslet is, zoals altijd, geweldig op dreef. Wat een topatrice is dat toch. Eerste paar afleveringen gezien en de toon is gezet. Dit kan nauwelijks meer mislukken.

avatar van lang pee

lang pee

Kate Winslet doet absoluut haar best, maar ze kan deze matige serie alleen niet redden. Veel bekende acteurs, maar het verhaaltje hebben we al duizend keer gezien, en het is absoluut niet goed uitgewerkt. Ook vond ik de jongeren absoluut zeer slecht acteren, er moeten toch betere te vinden zijn. Nee dit is niet geweldig. Wil je een goede rauwe serie zien, met een reeks heerlijke acteurs, kan ik absoluut het Zuid Koreaanse LIVE aanraden, toch wel een ander niveau....

Kronos

Tot en met aflevering zes gezien. Ik vind het wel aardig. Origineel is het natuurlijk niet, maar goed genoeg opgebouwd om te willen blijven kijken.

avatar van jac25

jac25

Kan het nog beter...?

avatar van Gish

Gish

IJzersterke mini-serie van True Detective achtige allure. Verhaal zit sterk in elkaar, de omgeving, de acteurs, donkere fotografie, veel diepgang. Alles is van topniveau. Maar het mag niet onvermeld blijven dat Kate Winslet hier haar Opus Magnum aflevert. Als dat al kan als actrice. Mis dit niet.

avatar van stickdeegman

stickdeegman

Serie begint goed, maar op enkele sterke momenten na kakt het toch een beetje in hoor. Wel zeer goede performance van Kate Winslet, verhaal niet erg origineel.

avatar van badfans69

badfans69

'Mare of Easttown' Creator Brad Ingelsby Sets Overall Deal with HBO - Variety

The series was conceived a one-and-done limited series, and Bloys is doing his best to temper expectations for a Season 2, but there’s also no question that the door is not firmly shut, either.

Kronos

Een plot teveel, las ik ergens. Volgens mij waren het er meer. Tot en met het einde van de vijfde aflevering vond ik het sterk. De laatste aflevering irritant slecht.

avatar van De wind

avatar van Pelgrim 62

Pelgrim 62

Absoluut een Topserie.

Kronos

Topserie? En dan nog wel absoluut? Dat moet toch ernstig tegengesproken worden. Het verbaasde me nog enigszins dat het ophield bij de bekentenis van dat irritante jongetje. Ik had me er al aan verwacht dat de moeder van die snotneus ging toegeven dat zij het had gedaan maar dat vervolgens zou blijken dat het hun gestoorde en aan videospelletjes verslaafde hamster was die uit verveling of zomaar voor de lol de trekker had overgehaald. In dat geval hadden we Kate Winslet misschien nog zien lachen. Wat een verademing zou dat geweest zijn. Nu leek het of ze met haar moe getergde gezicht wilde uitdrukken zelf deze serie spuugzat te zijn.

avatar van De wind

De wind

Wat een vreselijk matige serie, krappe voldoende. Kate is top maar verder 13 in een dozijn serie met matige acteurs.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb mij uitstekend vermaakt met deze goede misdaad mini serie. Uitstekende vertolkingen van allen. Het verhaal heeft vele plotwendingen en blijft mysterieus tot het einde. Goed gekozen locaties.

avatar van Suitehome

Suitehome

Uitstekend HBO thrillerdrama, met goede cast geleid door superieure Kate Winslet. In Easttown (een voorstadje van Philadelphia) heeft de crisis flink toegeslagen; met drank en ogenschijnlijk sterke familiebanden -iedereen is oom, broer, tante, neef of nicht van elkaar- worstelt de gemeenschap zich naar een betere toekomst. Mare Sheehan (Kate Winslet) is rechercheur bij de lokale politie en wordt geconfronteerd met een vermissingszaak die parallellen lijkt te vertonen met een eerdere zaak. Mare is het type anti-held, of held tegen wil en dank, en heeft zelf de nodige trauma's te verwerken. En zoals dat hoort: Mare's verdriet is geïmplodeerd. De komst van de vriendelijk en naïeve collega-rechercheur Colin Zabel (Evan Peters) lijkt een einde te maken aan het fatalisme.

Het vlotte scenario geeft met tal van verhaallijnen een realistisch en intens beeld van het huidige Amerika. Deze tijding van Easttown is geschoten in deprimerende, fletse kleuren, en zorgt daarmee voor een prachtige fotografie. Regisseur van dit sublieme drama is Craig Zobel (regisseerde afleveringen van Westworld, The Leftovers en American Gods) en bezorgt HBO na het tegenvallende en geforceerde The Undoing, een geweldige return to form.

avatar van peterjames777

peterjames777

Winslet is hier fantastisch... maar Jean Smart doet niet voor haar onder. Geweldige actrice die de laatste jaren goed bezig is in andere fijne series (Fargo, Legion, Watchmen en nu HBO's nieuwste: Hacks).

avatar van pietpuk

pietpuk

Sterke serie alleen weer erg jammer van het typisch "Amerikaanse" einde.

avatar van Thomas83

Thomas83

Echt genoten van deze serie. Dat zo levendig en gedetailleerd weergegeven deprimerende stadje waarin iedereen elkaar lijkt te kennen, de moordzaak, de personages, allemaal erg aangenaam voor een miniserie als deze. Toch is er nog een behoorlijk verschil in klasse met een vergelijkbare serie als Sharp Objects. Het probleem zit hem vooral in het whodunit-element. Hoe fan ik ook ben van whodunits, het hele mysterie is in deze film wel net wat te mooi geschreven met al die dwaalsporen, cliffhangers en een overdaad aan plotwendingen.

De conclusie vond ik ook maar weinig bevredigend of geloofwaardig. Uiteindelijk blijkt de logica wat de dader en andere betrokkenen betreft vaak ver te zoeken. Ik vind het vrij sterk dat een kind van dertien besluit Erin te catfishen, vervolgens een revolver nodig denkt te hebben om Erin te bedreigen, en dan ook nog midden in de nacht ongezien zijn huis kan verlaten om zijn plan uit te voeren. Daarnaast zijn de manieren waarop de verhaallijnen van Dylan en de adoptie van DJ worden afgerond ook wel erg onder de maat. Alsof iedereen nog even een happy end gegund moest worden.

Gelukkig zijn er ook nog Mare en haar familie. Hoewel ik me soms wel afvroeg wat het gebeuren rondom Siobhan nou helemaal toevoegde is Angourie Rice wel een erg leuke actrice. Daarnaast steelt Jean Smart echt de show als de moeder van Mare. Vooral Helen en Mare zijn vaak hilarisch samen in een serie die naast deprimerend ook vaak erg grappig kan zijn (niet in het minst ook dankzij een fraaie bijrol van Evan Peters).

Kate Winslet is uiteindelijk wel echt de grootste troef van de serie met haar indrukwekkende spel. Dat accent alleen al. Ze mag ook een goed geschreven en gecompliceerd personage met mooie en lelijke kanten spelen. Het is duidelijk dat het uiteindelijk toch vooral de personages zijn die de serie zo goed maken. Ik vond de eerste aflevering ook veruit de beste doordat de focus volledig op hen ligt. Hartverscheurend om te zien wat Erin allemaal heeft moeten doorstaan. Daardoor voel je je ook gelijk helemaal betrokken bij de moordzaak. 3.5* ruim.

Prima serie hoor. Winslet doet het erg goed.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Erg goeie serie, denk wel na Squid Game mijn nummer 2 van 2021

avatar van Grsbk

Grsbk

****

Een of misschien zelfs twee plotwendingen te veel, anders was het een hogere score geweest.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Wat een fantastische serie is dit! Net klaar en alles klopt gewoon (in mijn hoofd dan..) 7 afleveringen vraag je je af wat er gebeurd is en het blijft boeiend tot het eind. Karakters worden uitgediept en je leeft met ze mee. Zeker met Kate Winslet, wat speelt ze hier goed zeg. Beste serie sinds tijden! Ga dat zien mensen!!

4,5☆

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

“Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time. What they don't realize is you're just as screwed up as they are.”

Mare of easttown, speelt zich af in een troosteloze ons kent ons stadje genaamd ‘Easttown’. Een stad vol met grijze personages, waarbij iedereen wel een donker geheim met zich mee draagt.

Ik zie dat er in de comment-sectie toch best veel negativiteit is rondom De serie. Het zou namelijk niet innovatief genoeg zijn, en het zou iets zijn wat we al 100x eerder hebben gezien. Ik ben het daar erg mee oneens. Want bij dit genre is het helemaal niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Sterker nog, er zitten best een hoop elementen in, die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen en die erg goed zijn uitgewerkt.

Sowieso vind ik de hele dynamiek van Mare, met het stadje een erg sterk element. Ook dat er in deze serie bijna iedereen een grijs personage is, maakt dit ook erg sterk. Er zit veel spanning in en erg veel drama. Misschien is de moord en de ontvoering niet eens zo heel intrigerend, maar de hele drama eromheen absoluut wel! Ook biedt de serie puike acteerwerk en met name Kate Winslet tilt dit naar een hoger niveau. Winslet is sowieso een formidabele actrice, maar ook hier excelleert ze weer. Cinematografie en de muziek zit ook zeker wel snor. Ook de vele plottwisten die er in zitten, waren erg goed uitgewerkt en ook pas echt aan het einde heb je het allemaal door.

avatar van AniSter

AniSter

Ik sluit me aan bij het merendeel van mijn voorgangers: een erg goed verhaal met een paar onverwachte wendingen, sterk geacteerd door een prima cast in een perfect passende sfeer en setting.

avatar van Debo

Debo

maike_d2001 schreef:

Als dit jou top 10 van series is begrijp ik je beoordeling wel. Misschien is het gewoon iets te hoog gegrepen voor je.

Top 10 series

1. Blackadder (1983 - 1989)

2. Fawlty Towers (1975 - 1979)

3. Cheers (1982 - 1993)

4. Green Wing (2004 - 2007)

5. Eiland, Het (2004 - 2005)

6. Twin Peaks (1990 - 2017)

7. Van Vlees en Bloed (2009 - 2009)

8. Desperate Housewives (2004 - 2012)

9. Big Little Lies (2017 - 2019)

10. Quiz Me Quick (2012 - 2012)

avatar van Movsin

Movsin

Serie die zowat alles bevat van het genre: een uitstekende opbouw, spannend intrige en vooral ontwikkeling van heel wat emoties, waarbij gebeurtenissen uit het verleden bij de personages zorgen voor gedragsaanpassingen tot trauma's, niet in het minst bij een politie-officier, ook en vooral doorheen haar beroepsactiviteiten .

Ik ontdekte in bepaalde afleveringen zelfs bijwijlen wat soapachtige melo maar dat heeft in niets gestoord. Uiteindelijk leek het allemaal binnen het aanvaardbare en zorgde wel voor gemeende ontroering.

Zeer genietbare serie, naar mijn gevoelen, die kan bogen op een prima cast met vooraan een werkelijk schitterende Kate Winslet.

avatar van schram101

schram101

Werkelijk tenenkrommend slechte serie. Deze opgepikt vanwege de bizar hoge rating en het feit dat ie uit de stal van hbo komt. Maar man man man..

Winslet is totaal ongeloofwaardig als rechercheur zoals eigenlijk ieder karakter ongeloofwaardig is. Van de pompbediende tot de buurvrouw. Het is allemaal bordkarton. Abdominale casting ook nog eens. Dit soort settings zijn meestal nogal filmgeniek maar er wordt geen reet mee gedaan. Het stadje waar iedereen elkaar lijkt te kennen (maar toch weer niet) en waar Mare gewoon de zaak mag blijven onderzoeken.. het kabbelt voort via de hele vervelende karakters totdat we in de laatste aflevering een stuk of 10 plotwendingen krijgen.. Eén is leuk, twee is soms geinig. Veel meer is gewoon sneu.

avatar van bobbee1

bobbee1

Prima serie. Goed verhaal, goede cast en uitgevoerd zonder enige opsmuk. Het is een politieserie en een sociaal drama. Het slaagt op beide niveaus. Geen helden maar puur menselijk in zijn benadering.

Ik verbaas me over sommige negatieve commentaren. Het lijkt me dat smaak geen rol zou moeten spelen in de beoordeling van een echte filmliefhebber.

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitstekende mini-serie. Over het geheel gezien is het onderhoudend op elk vlak. Het scenario blaakt niet van originaliteit, maar zit wel oerdegelijk in elkaar. De vertaling naar het scherm is erg goed. Het niveau wordt daarbij ook nog wat opgekrikt door de settings, het vakkundige camerawerk en niet in de laatste plaats een erg sterke hoofdrol van Kate Winslet. Ik kan erg genieten van dergelijke series als deze, waarin het verhaal zich in een aangenaam tempo ontvouwt en er enigszins de tijd wordt gereserveerd voor een degelijke karakteropbouw.

4 Sterren.

avatar van Boenga

Boenga

Er zijn ongetwijfeld een aantal redenen waarom Mare of Easttown imho geen échte topserie is.

De overdosis aan plotwendingen is alvast een belangrijke. Enerzijds is het hele verhaal, met de ene na de andere verdachte en het ene na het andere motief, best wel mooi opgebouwd en knap uitgewerkt. Maar het reality-gehalte krijgt daardoor wel een behoorlijke deuk.

Extra deuken door een aantal quasi onmogelijke gebeurtenissen. Zo steelt de detective drugs uit het politiekantoor om een conflict in haar privéleven een voor haar positieve draai te geven... komaan zeg. Los van het feit dat Mare Sheehan nooit de indruk geeft zo naïef dom te zijn, is het gewoon onzin dat ze een poosje later zonder enig gevolg haar werk weer kan verder zetten.

En de uiteindelijke dader, z'n leeftijd, de manier waarop: vind ik best wel vergezochte onzin. (Heeft dat kereltje dan trouwens de kleding van Erin uitgetrokken ??)

Bovendien, maar dat is dan wel héél persoonlijk, is er nog Guy Pearce: een bijzonder goedkoop personage, en bovendien helemaal overbodig, geen enkele meerwaarde.

Maar, maar, dat neemt allemaal niet weg dat dit een prima serie is, waar de sterke combinatie van drama en thriller je van begin tot einde meetrekken. De heerlijke sfeer gaf me vooral bij de eerste twee afleveringen het gevoel dat ik naar een Britse whodunnit zat te kijken. Een veel groter compliment kan een Amerikaanse serie van mij niet krijgen.

En dan was er nog Kate Winslet...

avatar van umbra

umbra

Meer dan degelijk, maar vrij sober en had er geen wow-gevoel bij.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg goeie serie, prima mee vermaakt.