• 9.377.104 stemmen

Scandal - Seizoen 5 (2015-2016)

Show titel: Scandal

Afleveringen: 21

Speelduur: 15 uur en 03 minuten

Ontwikkeld door: Shonda Rhimes

Met: Kerry Washington, Darby Stanchfield en Columbus Short

Datum van release: donderdag 24 september 2015

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 5 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Scandal

Crisismanager Olivia Pope wijdt haar leven aan het hooghouden van het publieke imago van Amerika's elite. Olivia is een professionele 'fixer' die de problemen laat verdwijnen voordat iemand ontdekt dat ze er zijn. Voor de rijke, de machtige en zelfs de president is ze een legende in haar vakgebied. Na het verlaten van het Witte Huis start ze haar eigen bureau, maar ze kan haar verleden niet met rust laten.

Afleveringen Seizoen 5 (2015-2016)

1. 1. Heavy is the Head

24 september 2015 (43 minuten)

Wanneer de koninklijke familie het Witte Huis bezoekt ziet president Fitz een mogelijkheid om de het buitenlands beleid te bespreken. Maar als een dodelijk ongeval een breuk veroorzaakt in de onderhandelingen kan het ook een breuk in de relatie tussen Fitz en Olivia veroorzaken.

2. 2. Yes

1 oktober 2015 (43 minuten)

De Pope en het Associates team duiken in een nieuwe zaak waardoor Olivia Washington D.C. moet verlaten. Ondertussen is Fitz vastbesloten om de verantwoordelijke te vinden die de laatste wending in de gang van zaken heeft veroorzaakt.

3. 3. Paris is Burning

8 oktober 2015 (43 minuten)

Olivia en Fitz staan voor enkele grote gevolgen en Mellie brengt een oude vriend mee om te zorgen dat ze haar zin krijgt. Ondertussen toont Abby aan Olivia dat ze volledig geschikt is om het werk in het Witte Huis te doen.

4. 4. Dog-Whistle Politics

15 oktober 2015 (43 minuten)

Jake staat te popelen om antwoorden als hij onverwacht het pad kruist met iemand waarvan hij dacht nooit meer te zullen zien. Huck en Quinn werven een vertrouwd gezicht om de mediastorm rondom Olivia te kalmeren. Fitz ontdekt dat niet iedereen volledig achter zijn beslissingen staat.

5. 5. You Got Served

22 oktober 2015 (43 minuten)

Olivia weet dat ze deze laatste ontwikkelingen niet alleen aan kan en vraagt om hulp in onverwachte hoek. Ondertussen blijven Mellie en Cyrus vanaf de zijlijn aan de touwtjes trekken en is Jake nog steeds in de ban van een geest uit zijn verleden.

6. 6. Get Out of Jail, Free

29 oktober 2015 (43 minuten)

Fitz en Olivia krijgen een schokkend plan gepresenteerd dat weleens al hun problemen op zou kunnen lossen. Mellie wordt door de mangel gehaald wanneer ze geconfronteerd wordt met haar slechte huwelijk. Ondertussen blijven de Gladiators Olivia verdedigen. Susan Ross wendt zich tot David voor advies.

7. 7. Even the Devil Deserves a Second Chance

5 november 2015 (43 minuten)

Terwijl Fitz de steun van het Amerikaanse volk wil terugwinnen doet hij een schokkende ontdekking. Ondertussen neemt OPA een nieuwe cliënt aan maar Olivia lijkt het druk genoeg te hebben met haar eigen geheimen.

8. 8. Rasputin

12 november 2015 (43 minuten)

Tijdens Fitz zijn onderhandelingen over een historisch vredesakkoord moet Olivia vertrouwen op haar instinct wanneer een gast van het Witte Huis belangrijke informatie onthult. Ondertussen gebruikt Jake de hulp van Huck om dichter bij zijn doel te komen. Cyrus neemt het heft in eigen handen wanneer hij ontdekt dat hij buitengesloten is.

9. 9. Baby, It's Cold Outside

19 november 2015 (43 minuten)

Olivia raakt meer en meer gefrustreerd als ze verantwoordelijkheden van de Fitst Lady op zich neemt in het Witte Huis. Ondertussen bewijst Mellie hoe machtig ze is en blijven Jake en Huck jagen op Rowan.

10. 10. It's Hard Out Here for a General

11 februari 2016 (43 minuten)

Het is zes maanden geleden sinds Olivia en Fitz uit elkaar zijn gegaan en ze gaan allebei anders om met de nieuwe vrijheid die ze hebben gekregen. Pope en Associates nemen een zaak aan dat hen kan leiden naar een nationale crisis.

11. 11. The Candidate

18 februari 2016 (43 minuten)

Mellie zoekt hulp bij Olivia, maar is niet voorbereid op wat dat kan inhouden. Liz probeert Susan Ross over te halen om een gooi te doen naar het presidentschap. Abby en Cyrus hebben onenigheid wanneer zij een profielstuk over Fitz ontvangen.

12. 12. Wild Card

25 februari 2016 (43 minuten)

Terwijl Fitz druk is met zijn eigen belangen begint Cyrus zijn nieuwe meesterlijke plan te organiseren. Elizabeth gebruikt David om haar eigen plan te maken. Ondertussen blijft Olivia zich afvragen wat Jake van plan is in zijn nieuwe rol als hoofd van de NSA.

13. 13. The Fish Rots from the Head

10 maart 2016 (43 minuten)

Olivia en haar team nemen het op tegen een aantal omstreden Secret Service agenten. Ondertussen heeft Abby haar handen vol met het in toom houden van Fitz. Jake begint een paar geheimen van zijn eigen te onthullen.

14. 14. I See You

17 maart 2016 (43 minuten)

Olivia blijft Jake bespioneren terwijl de gladiatoren aan hun lot worden overgelaten. Ondertussen beginnen Susan en Mellie de druk te voelen nu hun campagnes beginnen te lopen. Abby begint te twijfelen aan de motieven van Cyrus.

15. 15. Pencils Down

24 maart 2016 (43 minuten)

Wanneer Mellie een grote publieke blunder maakt moet Olivia beslissen hoe ver ze zal gaan om het recht te zetten. Intussen krijgen de gladiatoren waardevolle informatie over Jake's liefdesleven en zoekt David Rosen advies over zijn driehoeksverhouding met Liz North en Susan Ross.

16. 16. The Miseducation of Susan Ross

31 maart 2016 (43 minuten)

Na het eerste Republikeinse debat krijgt Olivia informatie in handen over een tegenstander die schadelijk is voor de tegenpartij. Ze vraagt de Gladiators om de echtheid te controleren. Ondertussen gaat Davids om met de gevolgen van zijn datende leven en blijft Cyrus met zijn eigen politieke agenda werken.

17. 17. Thwack!

7 april 2016 (43 minuten)

De verkiezingen zijn in volle gang wat betekent dat iedereen zijn best doet om zijn tegenstander neer te halen. Maar wanneer een potentieel lek verschillende kandidaten bedreigt moeten ze samenwerken om hun geheim veilig te houden. Grenzen worden overschreden als blijkt hoever mensen bereid zijn te gaan om zichzelf te beschermen.

18. 18. Til Death Do Us Part

21 april 2016 (43 minuten)

Als Olivia moet omgaan met hetgeen ze heeft gedaan, komt ze er eindelijk achter wat Jake en Rowan precies bekokstoven. Maar als blijkt dat hun plannen al in werking zijn gezet is Olivia gedwongen om een hartverscheurende poging te doen om ze te stoppen. Ondertussen leren we meer over Jake's verleden en hoe hij voor het eerst betrokken is geraakt bij B6-13.

19. 19. Buckle Up

28 april 2016 (43 minuten)

Als Mellie, Susan en Hollis zich voorbereiden op een ontmoeting met de gouverneur van Florida, en strijden voor haar invloedrijke goedkeuring, dreigt een vete tussen Abby en Olivia roet in het eten te gooien. Ondertussen wordt Cyrus geconfronteerd met een beslissing die zijn toekomstig dramatisch zou kunnen veranderen.

20. 20. Trump Card

5 mei 2016 (43 minuten)

Olivia en Abby moeten hun meningsverschillen aan de kant zetten om het op te nemen tegen Hollis Doyle. Ondertussen realiseert Edison zich dat hij wellicht een afspraak met de duivel heeft gemaakt als Rowan en Jake blijven proberen het heft in handen te nemen binnen zijn campagne.

21. 21. That's My Girl

12 mei 2016 (43 minuten)

Als elke presidentskandidaat zich klaar maakt om hun running mate aan te kondigen belandt Olivia in een potentieel hachelijke situatie. Ondertussen krijgt Cyrus schadelijke informatie onder ogen die de presidentiële race volledig zou kunnen veranderen.

avatar van Miszmi

Miszmi

Het gebeurt bij mij niet vaak dat ik met een serie stop, maar ben hiermee gestopt. Was zojuist aan aflevering 11 begonnen, maar het wekt mijn interesse gewoonweg niet meer. Het eerste seizoen was nog leuk, iedere aflevering nieuwe zaken etc. Die lijn hadden ze aan moeten houden. Sinds er nog maar weinig zaken worden behandeld, is het verhaal een heel stuk minder interessant. Eigenlijk komt het keer op keer op hetzelfde neer.

Ik heb dit seizoen geen cijfer gegeven, ik vind het niet eerlijk om een cijfer te geven aan een seizoen dat ik maar voor de helft heb gezien. Mogelijk dat ik het ooit nog verder ga kijken, maar heb alle afleveringen inmiddels van mijn laptop gehaald.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Miszmi schreef:

Het gebeurt bij mij niet vaak dat ik met een serie stop, maar ben hier mee gestopt. Was zojuist aan aflevering 11 begonnen, maar het wekt mijn interesse gewoonweg niet meer. Het eerste seizoen was nog leuk, iedere aflevering nieuwe zaken etc. Die lijn hadden ze aan moeten houden. Sinds er nog maar weinig zaken worden behandeld, is het verhaal een heel stuk minder interessant. Eigenlijk komt het keer op keer op hetzelfde neer.

Je lijkt mijn schoonzoon wel die heeft ook veel op de laptop staan dat kan ik echt niet ik kijk alles op een scherm van rond de 1 meter 50 . Ik heb zo wie zo al niets met laptops wel met een lapdance