• 9.378.448 stemmen

Wir Sind die Welle - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titel: We Are the Wave

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Dennis Gansel, Jan Berger en Peter Thorwarth

Met: Ludwig Simon, Luise Befort en Michelle Barthel

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: vrijdag 1 november 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wir Sind die Welle

De serie volgt een groep tieners die de droom van een betere toekomst nastreven, geleid door een nieuwe en mysterieuze klasgenoot. Ze willen hun woede over sociale problemen niet langer verbergen. Wat begint als een idealistische en speelse opstand tegen het establishment, krijgt al snel een dreigend momentum. Maar rechtvaardigt het doel echt de middelen?

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Kennst Du das Gefühl?

1 november 2019 (47 minuten)

De gehoorzame scholiere Lea valt voor de slimme, assertieve nieuwe student Tristan en zijn rebelse verdediging van buitenbeentjes, maar ze weet niet van zijn dubbelleven.

2. 2. Was Ist Los mit Dir?

1 november 2019 (45 minuten)

Tristan verdedigt zijn vrienden als de neonazigroep van de school hen tijdens een ontmoeting in het weekend aanvalt, terwijl Lea zich losmaakt van haar vroegere kring.

3. 3. Was Machen Wir als Nächstes?

1 november 2019 (49 minuten)

Lea zet Tristan onder druk om meer leden toe te laten tot de Golf nadat hun protesten viraal zijn gegaan op sociale media, maar de beweging escaleert volledig.

4. 4. Du Zerstörst Alles!

1 november 2019 (53 minuten)

Na een slecht geplande inval in een slachthuis verliest de Golf de controle en ontstaat er een kloof tussen Lea en Tristan waardoor de groep uit elkaar valt.

5. 5. Die 99%!

1 november 2019 (48 minuten)

De oorspronkelijke vijf leden van de Golf herenigen zich en voeren actie tegen een rechtse politicus en een SUV-dealer, maar de politie zit hen op de hielen.

6. 6. Es Ist der Einzige Weg

1 november 2019 (53 minuten)

Nadat er bloed vergoten is voor de beweging, plannen de overgebleven leden van de Golf een nieuwe actie die de grens overschrijdt van vreedzaam protest en geweld.

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

Losjes gebaseerd op Die Welle (2008) - MovieMeter.nl

Vanaf 1 november op Netflix te zien.

avatar van ZAP!

ZAP!

Die het dan weer afgekeken had van The Wave (1981)... (en op Imdb zie ik dat die gebaseerd was op een kortverhaal van Ron Jones)

Wel een serie voor jongeren, maar wel een spannend en geëngageerd verhaal met prima jonge cast.

Lea is een nieuwe heldin.

avatar van horizons

horizons

Na twee afleveringen blijkt dit weer een goede degelijke Duitse productie te zijn. Niet zo sterk als Dark maar die serie ontwikkelde zich pas echt in het tweede seizoen dus die vergelijking is nog niet helemaal eerlijk.

Soundtrack speelt wel erg leentjebuur bij andere series maar is aan sich niet verkeerd.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

ZAP! schreef:

Ik heb die film twee keer gezien bij maatschappijleer. Verschillende scholen. Echt veel heeft het allemaal niet geholpen, haha.

avatar van ZAP!

ZAP!

oomhenk - ik ook (1x dan), uiteraard, zou ik bijna zeggen... hoorde erbij, in die tijd.

avatar van horizons

horizons

Insteek van de serie is anders dan de eerdere films. Er zijn paar kleine overeenkomsten.

Om te beginnen:
het is geen experiment van een leraar. Maar een initiatief van paar leerlingen naar de buitenwereld toe.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond het een fijne serie, heeeel losjes op de film gebaseerd maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Op naar deel 2.