• 9.378.666 stemmen

De Slapelozen - Seizoen 1 (2019)

- Nog geen stemmen

Show titel: De Slapelozen

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 40 minuten

Met: Annick Ruyts, Frank Vander Linden en Wim Lybaert

Oorsprong: België

Datum van release: woensdag 9 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Slapelozen

In 'De slapelozen' onderzoekt Annick Ruyts waarom zoveel mensen net als zij slecht slapen. Ze praat daarover met deskundigen en lotgenoten. Samen gaan ze op zoek naar een antwoord op vragen die haar, en bij uitbreiding 70% van de Vlamingen, wakker houden. Waarom slapen we? Wat is een goede nachtrust? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen ’s nachts om in slaap te raken, of net om wakker te blijven? En vooral: wie is wakker op dit nachtelijke uur, en waarom?

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

9 oktober 2019 (40 minuten)

Tv-maker Wim Lybaert neemt al jaren elke avond een slaappil om te kunnen slapen. Martin en Alain slapen in aparte slaapkamers, omdat één van hen snurkt als een os. Inge Declercq is slaapexpert en heeft het over slaapaandoeningen en slaaplabo’s. Acteur Luk Wyns beschrijft hoe hij er al jaren een apart slaappatroon op nahoudt, hij deelt zijn nacht in tweeën.

2. Aflevering 2

16 oktober 2019 (40 minuten)

Terwijl bakker Christiaan voldoende heeft met drie uren slaap, moest journalist Chris Van den Abeele noodgedwongen stoppen met ‘s nachts het nieuws te lezen door zijn opgebouwde slaapschuld. Kinderpsychiater Binu Singh heeft het over kinderen die niet slapen. Muzikant Frank Vander linden heeft een overschot aan talent om te slapen, maar houdt ervan om de nacht zo lang mogelijk te rekken.

3. Aflevering 3

23 oktober 2019 (40 minuten)

Toxicoloog Jan Tytgat maakt een analyse over het massale gebruik van slaapmedicatie in ons land. Ook Ronny neemt medicatie. Als blinde man is het voor hem moeilijk om onderscheid te maken tussen dag en nacht. Politica Meyrem Almaci heeft een baan waarbij je niet veel aan slapen toekomt.

4. Aflevering 4

30 oktober 2019 (40 minuten)

Psycholoog Erik de Soir heeft het over de link tussen slapeloosheid en piekeren. Hebben we een pieker-knop die we kunnen afzetten? Schrijfster Lize Spit zou die knop maar al te graag vinden. Ook Dirk Draulans is een slechte slaper. Hij vertelt over zijn eigen slaapprobleem maar ook over hoe dieren slapen.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.