• 144.937 films
 • 7.299 series
 • 22.114 seizoenen
 • 498.358 acteurs
 • 313.524 gebruikers
 • 8.303.224 stemmen
Avatar
 
banner banner

Star Wars Rebels - Seizoen 3 (2016-2017)

3,25 2 stemmen

Show titel: Star Wars Rebels

IMDb beoordeling: 8,0 (36.962)

Afleveringen: 21

Speelduur: 7 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Simon Kinberg, Dave Filoni en Carrie Beck

Met: Taylor Gray en Vanessa Marshall

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zaterdag 24 september 2016

Eerst uitgezonden op: Disney XD (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 3 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Wars Rebels

Het is een donkere tijd in het sterrenstelsel en de keizerlijke troepen heersen met ijzeren vuist. Een klein clubje rebellen is dapper genoeg om de strijd aan de gaan tegen het machtige keizerrijk. Samen nemen de rebellen het op tegen gevaarlijke tegenstanders, beleven spannende avonturen en ontpoppen zich tot de grootste helden. Maak kennis met Ezra, Kanan, Hera, Zeb, Sabine en de altijd mopperende en luie droid Chopper. Sluit jij je ook aan bij de Rebels?

Afleveringen Seizoen 3 (2016-2017)

 1. 1. Steps into Shadow

  24 september 2016 (22 minuten)

  Ezra heeft de leiding gekregen bij een missie om Hondo te bevrijden. Hij zou informatie hebben over een plek waar de Keizer zijn afgedankte bommenwerpers bewaart. Phoenix Squad bereidt zich voor op een gevaarlijke verkenningsmissie, wederom onder leiding van Ezra, om die Bommenwerpers te vinden. Ondertussen is Kanan op zoek naar een mysterieuze stem die hem roept, en doemt Groot Admiraal Thrawn op als nieuwe creepy-di-tutti-creepies.

 2. 2. The Holocrons of Fate

  1 oktober 2016 (22 minuten)

  Ezra probeert zijn team bij elkaar te houden, terwijl de missie compleet de mist in dreigt te gaan. Kanan vindt antwoorden die hij zocht, en Groot Admiraal Thrawn blijkt de sluwste Admiraal van het Keizerrijk ooit.

 3. 3. The Antilles Extraction

  8 oktober 2016 (22 minuten)

  Maul is terug en heeft het gemunt op de Sith Holocron van Ezra. Kanan blijkt zelf een Jedi Holocron te hebben, en samen kan je met die twee Holocrons antwoord krijgen op iedere vraag die je hebt. Reden genoeg om hem uit handen van Maul te houden!

 4. 4. Hera's Heroes

  15 oktober 2016 (22 minuten)

  Door een dringend tekort aan piloten besluiten de rebellen een aantal jonge piloten van het keizerrijk die willen overlopen op te halen.

 5. 5. The Last Battle

  22 oktober 2016 (22 minuten)

  Wanneer Hera's vader Cham in de problemen komt op hun thuisplaneet, schieten de rebels te hulp. Thrawn blijkt weer eens de lange termijn in de gaten te houden, en offert daar veel voor op.

 6. 6. Imperial Supercommandos

  5 november 2016 (22 minuten)

  In hun zoektocht naar wapens en munitie stuiten onze mannen op een oud bataljon gevechtsdroids uit de Kloonoorlog. Het brengt oud zeer naar boven, maar Ezra krijgt een beter beeld bij het grotere plaatje.

 7. 7. Iron Squadron

  19 november 2016 (22 minuten)

  We worden voorgesteld aan het nieuwe rebellensquadron Iron Squadron, onder leiding van Mart, het neefje van Commandant Sato. Gooti, Jonner en droid R-3 vormen de bemanning.

 8. 8. The Wynkahthu Job

  26 november 2016 (22 minuten)

 9. 9. An Inside Man

  3 december 2016 (22 minuten)

  Hondo heeft een tip over een lading protonbommen aan boord van een verlaten keizerlijk transportschip.

 10. 10. Visions and Voices

  10 december 2016 (22 minuten)

  De rebellen keren terug naar Ezra's thuisplaneet Lothal, waar Ryder en zijn mensen het lokale verzet leiden. Als hun sabotage in een fabriek van het keizerrijk aan het licht komt, is Thrawn er als de pinken bij.

 11. 11. Ghosts of Geonosis: Part 1

  7 januari 2017 (22 minuten)

  Ezra wordt geplaagd door Maul. Maul heeft Ezra nodig om een ontbrekend stukje informatie te krijgen dat verloren ging toen Ezra de holocrons uiteenbrak.

 12. 12. Ghosts of Geonosis: Part 2

  7 januari 2017 (22 minuten)

  Als een verkenningsteam van de rebellen vermist raakt op Geonosis wordt Phoenix Squadron ernaartoe gestuurd. We ontmoeten de nukkige Saw, een verzetsveteraan die op zoek is naar de waarheid achter de massaslachting die het Keizerrijk op Geonosis heeft aangericht.

 13. 13. Warhead

  14 januari 2017 (22 minuten)

  Terwijl bij de ondervraging van Klik-Klak de nare kanten van Saw naar boven komen, krijgt Phoenix Squadron bezoek van het keizerrijk.

 14. 14. Trials of the Darksaber

  21 januari 2017 (22 minuten)

  De Phoenix Squadron gaaat op missie en Zeb blijft achter op de basis. Hij krijgt te maken met een killerdroid, die bijna een einde maakt aan het verzet.

 15. 15. Legacy of Mandalore

  18 februari 2017 (22 minuten)

  Sabine krijgt eindelijk de Darksaber, de legendarische Mandaloriaanse lightsaber. Fenn Rau en Phoenix Squadron willen dat ze de Mandalorianen verenigt tegen het Keizerrijk.

 16. 16. Through Imperial Eyes

  25 februari 2017 (22 minuten)

  Sabine probeert haar moeder ervan te overtuigen zich bij het verzet te voegen.

 17. 17. Secret Cargo

  4 maart 2017 (22 minuten)

  Het net rond de rebellenbasis en de identiteit van Fulcrum sluit zich. Phoenix Squadron probeert Agent Kallus te bevrijden.

 18. 18. Double Agent Droid

  11 maart 2017 (22 minuten)

  Phoenix Squadron krijgt de opdracht om een geheime lading te transporteren.

 19. 19. Twin Suns

  18 maart 2017 (22 minuten)

  Chopper maakt constant ruzie met AP-Vijf. Hij wordt gehackt en via hem probeert het Keizerrijk achter de locatie van de rebellenbasis te komen.

 20. 20. Zero Hour: Part 1

  25 maart 2017 (22 minuten)

  Ezra wordt door Maul naar Tatooine gelokt om hem op het spoor van Obi-Wan te zetten. En wat heeft Obi-Wan op Tatooine te zoeken?

 21. 21. Zero Hour: Part 2

  25 maart 2017 (22 minuten)

  De rebellen hebben een gecombineerde aanval op Lothal gepland. Thrawn komt echter achter de locatie van de rebellenvloot en stuurt zijn vloot om deze in de pan te hakken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van legian

legian

 • 742 berichten
 • 1162 stemmen

Het derde seizoen weet niet de kwaltiet vast te houden waar de tweede eindigde. De twijfel van Ezra tussen de Light & Dark side hebben we ondertussen vaker gezien en wordt nergens interessant. En dat geld eigenlijk voor de gehele serie. Waar het tweede seizoen aardig wat interessante opzetjes heeft gegeven wordt dat hier vrijwel niet uitgewerkt. Alleen Kanan lijkt nog wat te groeien als personage maar de rest blijft heel erg hangen. Het maakt dat de personages meer gaan irriteren dan dat ze interesse opwekken.

Dit seizoen is er de introductie van Thrawn. Een erg interessant personage met veel potentie. Helaas is hij hier voornamelijk een rondwandelende dreiging zonder daadwerkelijk iets uit te voeren. De paar keer dat hij iets mag uitvoeren weet hij dat met de nodige dreiging te doen, helaas blijkt dan dat ook hij niet opgewassen is tegen een paar rebels, waardoor zijn dreiging eigenlijk volledig teniet gedaan wordt. Terwijl hij zo’n beetje de meestersstrateeg moet voor stellen van The Empire. En daarmee kom ik weer op een vergelijking met The Clone Wars. Want ook daar zaten enkele goede strategen in, maar die wisten wel de dreiging en kunde over te brengen. Het is jammer dat het ze hier in de serie maar niet wil lukken om dat goed uit te werken.

Gelukkig hebben we ook nog de verhaallijn van Maul. En dat is toch wel een erg fijne verhaallijn. Vooral Twin Suns weet daarin indruk te maken. Het is helaas ook die aflevering waarin een probleem van de serie pijnlijk duidelijk wordt. Want waarom moet het merendeel van die aflevering bestaan uit een rond rennende Ezra die nu in het derde seizoen en meerdere ervaringen met Maul nog steeds niets geleerd heeft. Het stoort en verpest een prachtig moment in de verhaallijn van Maul. Het slot met Obi-Wan is namelijk heerlijk en het is prachtig om te zien hoe Obi-Wan de overgang maakt tussen de jonge en oude versie. Van mij had die hele aflevering daaraan gewijd mogen worden. Ezra voegt namelijk niets toe en deze ervaring voegt ook niets toe aan zijn, toch al afwezige ontwikkeling.

Het derde seizoen is daarmee een seizoen wat de beloftes niet weet waar te maken. Er wordt hier niet doorgebouwd op de ontwikkelingen die het vorige seizoen opzette. Sterker nog ze lijken niets geleerd te hebben. Alleen Kanan lijkt echt iets te leren, maar dat moest ook wel gezien het einde van het vorige seizoen. Het is teleurstellend dat dit het vervolg van The Clone Wars is. Waar die serie meermaals volwassen thema’s behandelde en niet bang was om risico’s te nemen doet Rebels dat helaas niet. Het is zonde want ook hier zit genoeg potentie en weten ze de wereld van Star Wars te verbreden.

Dit seizoen bevat enkele leuke en mooie momenten, net zoals het vorige seizoen. Maar ze stijgen nergens boven het kinderlijke niveau uit. Alle 'helden' overleven alles en de slechteriken verliezen constant. Het doet afbreuk aan elke vorm van dreiging die The Empire heeft, we zien daar namelijk niets van terug. Dat was een minder groot probleem geweest als de hoofdpersonages dan nog interessant waren, maar ook dat is niet het geval. Saai, eendimensionaal en zelfs compleet ongeloofwaardig (Sabine krijg dit seizoen eindelijk wat meer uitdieping, maar dat is zo idioot veel dat ik me begon af te vragen hoe oud ze dan is. Blijkt ze 16 te zijn ten tijde van de serie waarmee haar gehele achtergrond direct niet meer geloofwaardig is.) zijn ze. Nee de serie is verre van boeiend en heeft opnieuw een oude bekende nodig om nog interessant te blijven.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.