• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.269 gebruikers
  • 8.985.334 stemmen
Avatar
 
banner banner

Verborgen Verleden - Seizoen 7 (2016)

3,50 3 stemmen

Show titel: Verborgen Verleden

IMDb beoordeling: 8,0 (5)

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Marit Gerritsen

Met: Herman van der Zandt, Isa Hoes en René Froger

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 22 oktober 2016

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Verborgen Verleden

In deze documentaireserie gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

Afleveringen Seizoen 7 (2016)

  1. 1. René Froger

    22 oktober 2016 (45 minuten)

    Ras-Amsterdammer René Froger, geboren en getogen in de Jordaan, ontdekt dat zijn familie nog meer geworteld is in het Amsterdamse amusement dan hij al dacht. Zijn vader was de volkszanger Bolle Jan, die samen met zijn moeder optrad als het duo Jan en Mien. Dat was bekend, maar verder terug in het verleden vindt René nog meer artiesten. Wat René helemaal niet verwacht is dat zijn roots ook ver buiten de Jordaan terug te vinden zijn.

  2. 2. Herman van der Zandt

    29 oktober 2016 (45 minuten)

    Herman van der Zandt, tot voor kort nieuwslezer en nu presentator van Studio Sport en Met het mes op tafel, zoekt zijn familiegeschiedenis in Zuidoost-Brabant. Zelfs in het dorp waar zijn familie al generaties woont, blijken nog onbekende verhalen te ontdekken. Eén gebeurtenis heeft zelfs geleid tot een feestdag die nog jaarlijks wordt gevierd. Daarnaast blijken voorouders van Herman een rol te hebben gespeeld in de vaderlandse maritieme geschiedenis.

  3. 3. Isa Hoes

    5 november 2016 (45 minuten)

    Actrice Isa Hoes is benieuwd naar haar joodse verleden. Vader Hoes is van katholieke afkomst, haar moeder is joods. Haar joodse voorouders is in de loop der eeuwen weinig ellende bespaard gebleven, want antisemitisme lijkt wel van alle tijden. Desondanks wisten haar voorouders zich op te werken tot succesvolle burgers van Nederland en Europa.

  4. 4. Twan Huys

    12 november 2016 (45 minuten)

    Presentator Twan Huys is zeer verbaasd wanneer hij tijdens zijn zoektocht vooral buiten zijn geboorteprovincie Limburg moet zijn om zijn voorouders te vinden. Ook verwacht hij eigenlijk alleen maar verhalen over armoede en ellende. Die zijn er, maar er is meer. Sommige voorouders bewogen zich in zeer verrassende milieus.

  5. 5. Jeroen Krabbé

    19 november 2016 (45 minuten)

    Acteur en schilder Jeroen Krabbé vermoedt dat zijn oorsprong bij joodse emigranten uit Zuid-Europa ligt. Daar krijgt hij bijna gelijk in. Maar zijn familiegeschiedenis zit toch net even anders in elkaar. Hij gaat wel op reis, maar naar een land dat hij totaal niet had verwacht.

  6. 6. Nelleke Noordervliet

    26 november 2016 (45 minuten)

    Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Dat klopt, maar wat ze daar deden en hoe lang ze daar al woonden ontdekt ze nu pas. En ooit kwam haar familie heel ergens anders vandaan. Nelleke reist haar voorouders achterna.

  7. 7. Rick Nieman

    3 december 2016 (45 minuten)

    Presentator Rick Nieman weet, zoals de meeste mensen, heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die hem totaal onbekend waren, maar die nu toch heel vertrouwd en dichtbij blijken te zijn.

  8. 8. Pieter van den Hoogenband

    10 december 2016 (45 minuten)

    Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband wil meer weten over zijn grootouders aan vaders kant van de familie en hun voorouders. Oma Loes is nog maar kortgeleden overleden en toen Pieter druk was met zijn sportcarrière, vroeg hij haar niet zo vaak naar haar familiegeschiedenis. Dat er een band is met Indonesië weet Pieter wel, maar hoe langdurig, hecht en persoonlijk die is, ontdekt hij nu pas.

  9. Jubileumuitzending met Terugblik (special)

    15 oktober 2016 (45 minuten)

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.