• 9.099.412 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Afleveringen: 7

Speelduur: 1 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: George Goldman

Met: Andrea Deck (stemrol), George Anton (stemrol) en Kezia Burrows (stemrol)

Datum van release: donderdag 28 februari 2019

Eerst uitgezonden op: YouTube (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Alien: Isolation

Vijftien jaar na de gebeurtenissen uit de film Alien, gaat Ellen Ripley's dochter Amanda, op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van haar moeder. Aan boord van een geïsoleerd ruimtestation wordt ze echter geconfronteerd met de onvoorspelbare, en meedogenloze Alien. En het lot van haar moeder lijkt meer te verbergen dan Amanda ooit had durven vermoeden.

Afleveringen

1. Aflevering 1

28 februari 2019 (10 minuten)

Vijftien jaar na de gebeurtenissen uit de film Alien, gaat Ellen Ripley's dochter Amanda, op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van haar moeder. Aan boord van een geïsoleerd ruimtestation wordt ze echter geconfronteerd met de onvoorspelbare, en meedogenloze Alien. Het lot van haar moeder blijkt ook meer in te houden dan Amanda had kunnen vermoeden.

2. Aflevering 2

28 februari 2019 (08 minuten)

Amanda ontdekt dat het ruimtestation Sevastopol alles behalve een veilig gebied is en dat mechanisch falen en gewelddadige colonists niet het grootste gevaar aan boord zijn.

3. Aflevering 3

28 februari 2019 (10 minuten)

De mysterieuze moordenaar op Sevastopol jaagt op Amanda terwijl zij op zoek is naar haar reisgenoten.

4. Aflevering 4

28 februari 2019 (10 minuten)

Marlow onthult hoe de alien naar Sevastopol kwam en Amanda gaat samenwerken met Colonial Marshal Waits om op het wezen te jagen.

5. Aflevering 5

28 februari 2019 (11 minuten)

Amanda ontdekt dat de androids op Sevastopol een eigen agenda hebben en dat krachten van buiten het leven van iedereen in gevaar brengen.

6. Aflevering 6

28 februari 2019 (10 minuten)

Het gevaar van de alien wordt alleen maar groter en Amanda vraagt of Marlow terug wil gaan naar zijn schip waar hij het laatste geheim moet onthullen.

7. Aflevering 7

28 februari 2019 (13 minuten)

Amanda ontdekt dat de plaag van de alien groter is dan ze ooit kon denken. Haar enige kans van overleven is een gok in het donker.

Alle Acteurs en Actrices

Henry Marlow

Christopher Samuels

Amanda Ripley

avatar van Esteban

Esteban

Alien: Isolation Digital Series - Exclusive Launch Trailer - YouTube

Deze mini-serie bestaat voornamelijk uit de geknipte scenes van de gelijknamige game uit 2014 en zou een nieuwe licht werpen op het verhaal van Amanda, dochter van Ellen Ripley. Zelf heb ik het spel niet in het bezit, dus ik kan de vergelijking niet maken. Maar ik heb Alien Isolation wel elders even kunnen spelen en was behoorlijk onder de indruk. Knap en bijzonder sfeervol, het DNA van de eerste twee films was op elk vlak sterk aanwezig. Fox en IGN sloegen voor dit project de handen in elkaar, het zou een kwestie van aftasten zijn voor wat eventueel in de toekomst realiseerbaar is. Wat ze precies in gedachten hebben? Geen idee.

Je kan de 7 afleveringen hier bekijken:

Alien: Isolation - Exclusive Digital Series - YouTube

avatar van Dida_mm

Dida_mm

Ik ben zojuist klaar met de game Alien Isolation. Werkelijk een fantastische game! Om eerlijk te zien hadden ze beter hier een film van kunnen maken. Wat een sfeer! Een spin off met Amanda Ripley. Had beter gewerkt dan Alien Covenant imo.

Ben benieuwd naar deze digital series.