• 9.215.966 stemmen

Ontwikkeld door: Cameron Porsandeh

Met: Billy Campbell, Kyra Zagorsky en Mark Ghanimé

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Datum van release: vrijdag 10 januari 2014

Eerst uitgezonden op: SyFy (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Helix

Een groep wetenschappers verbonden aan de Centers for Disease Control onderzoekt een mogelijke uitbraak van een virus. Al gauw blijkt dat ze de wereld moeten behoeden voor een catastrofale ramp. Maar wanneer het virus begint te muteren en de angstaanjagende waarheid naar boven komt, blijkt het dodelijke gevaar maar het topje van de ijsberg te zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

1. 1. Pilot

10 januari 2014 (40 minuten)

Dokter Alan Farragut moet een team leiden bij Arctic Biosystems dat onderzoek doet naar de uitbraak van een virus.

2. 2. Vector

10 januari 2014 (40 minuten)

Dokter Alan Farragut gaat op zoek naar zijn geïnfecteerde broer Peter.

3. 3. 274

17 januari 2014 (40 minuten)

Dokter Alan maakt een isolatiecel om de geïnfecteerde laboranten in quarantaine te kunnen plaatsen.

4. 4. Single Strand

24 januari 2014 (40 minuten)

De geïnfecteerde laboranten zijn succesvol in quarantaine geplaatst, maar het volgende probleem dient zich alweer aan.

5. 5. The White Room

31 januari 2014 (40 minuten)

Op de vijfde dag probeert Alan uit te vinden wat er is gebeurd met Doreen.

6. 6. Aniqatiga

7 februari 2014 (40 minuten)

Alan en Jordan boeken vooruitgang bij hun onderzoek naar het virus.

7. 7. Survivor Zero

14 februari 2014 (40 minuten)

Hatake redt Julia van de huurlingen van Ilaria-directeur Constance Sutton.

8. 8. Bloodline

21 februari 2014 (40 minuten)

Peters lichaam wordt meegenomen door Vectors en Constance Sutton neemt Julia gevangen.

9. 9. Level X

28 februari 2014 (40 minuten)

The Vectors zijn plotseling verdwenen en Alan komt erachter dat er nog een niveau onder Level R bestaat.

10. 10. Fushigi

7 maart 2014 (40 minuten)

Hatake vindt een bewakingsvideo waarop Victor het Narvik-vaccin vasthoudt.

11. 11. Black Rain

14 maart 2014 (40 minuten)

Julia vertelt Alan dat zij het Narvik-virus niet heeft vernietigd.

12. 12. The Reaping

21 maart 2014 (40 minuten)

De mensen die niet geïnfecteerd zijn met het virus, verschuilen zich in een geheime bunker op de basis, terwijl de CDC het virus ophaalt.

13. 13. Dans L'Ombre

28 maart 2014 (40 minuten)

Hatake rouwt om de dood van zijn zoon en het lukt Julia om haar moeder te bezoeken.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Matige SF serie die me niet heeft kunnen boeien.

avatar van Decec

Decec

Top een goede thriller en SF!

avatar van jordandejong

jordandejong

Teleurstellende serie van Syfy, waar ik al vroeg in het seizoen mee ben gestopt. Had al geen topserie verwacht uiteraard, maar leuk B vermaak had ik stiekem toch wel op gehoopt. Helaas weet het bijna geen enkel moment te boeien.

Allereerst grote minpunten voor de casting. Billy Campbell, Alan, heeft op het eerste gezicht al een irritant hoofd. Zijn gezicht maken de verwachtingen waar, want Alan is ook gewoon een bloedirritant mannetje. Totaal geen charisma ook. Waarom zo'n figuur je main character maken...? Wat rest?.... Een militair die, buiten dat hij net een iets te hoog 'gay gehalte' heeft, ook nog eens matig acteert. En misschien nog wel de grootste ergenis: de iets te dikke 'monkey-vrouw', die op een grove manier grappig moet zijn, maar dat totaal niet is. De hele cast is eigenlijk een ergernis.

Wat heeft de serie verder te bieden? De pilot vond ik op zich best nog wel sterk. De geïsoleerde sfeer (doet een beetje denken aan The Thing) is tof, en de special effects zien er over het algemeen best aardig uit (met uitzondering van het 'rattengevecht', waar ik dan nog wel om kan lachen). Helaas boeit het verhaal gewoon totaal niet. Lekker incapabel zooitje ook... Er loopt een levensgevaarlijke geïnfecteerde vent rond in een gebouw wat je met geen mogelijkheid kan verlaten. Hoe moeilijk is het dan de vent op te sporen zou je zeggen???. Verhaal is verder niet vooruit te branden en van enige spanning of mysterie is eigenlijk geen sprake. Maar zelfs al zou dat wel het geval zijn: de characters zijn zo onsympathiek dat het me eigenlijk ook niet zou interesseren wat er met hun gebeurd.

Klinkt allemaal wel heel negatief nu, en dat ben ik voor het grootste gedeelte ook. Echt saai is het echter niet. Het kijkt allemaal wel redelijk weg. Maar om hier nou 2 seizoenen voor m'n plezier van te gaan kijken: nee....

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke, spannende sciencefiction thriller die lekker wegkijkt.