• 9.377.963 stemmen

The Adventures of Black Beauty - Seizoen 1 (1972-1974)

Show titel: The Adventures of Black Beauty

Afleveringen: 26

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Ted Willis

Met: Judi Bowker, Stacy Dorning en William Lucas

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 17 september 1972

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Adventures of Black Beauty

In de vroege twintigste eeuw woont de hengst Black Beauty in Engeland. Hij is geadopteerd door de doktersfamilie Gordon. Vicky Gordon wordt zijn beste vriendin, maar de rest van de familie is ook gek op de prachtige hengst, die vaak levens weet te redden.

Afleveringen Seizoen 1 (1972-1974)

1. 1. The Fugitive

17 september 1972 (25 minuten)

Dr. James Gordon en zijn twee kinderen Vicky and Kevin verhuizen vanuit Londen naar het platteland. Op een dag vindt Vicky een gewond paard en ze neemt het mee. Ze vraagt haar vader om hulp en hij lapt het mishandelde dier op. De zoon van de eigenaar claimt het dier, maar Dr. Gordon weigert het af te staan. Vicky is helemaal verliefd op het paard, maar de familie heeft geen geld om zo'n hengst te kopen.

2. 2. The Hostage

24 september 1972 (25 minuten)

Een ontsnapte gevangene kidnapt Kevin en Black Beauty en dwingt Vicky om eten en kleding te halen, zodat hij uit de handen van de wet kan blijven.

3. 3. The Pit Pony

1 oktober 1974 (25 minuten)

Vicky helpt Billy, die een pony uit de mijnen heeft gered van de slacht, maar die nu van diefstal wordt beschuldigd.

4. 4. The Horse Thieves

8 oktober 1972 (25 minuten)

Black Beauty wordt gestolen door twee klungelige Ierse boeven, die graag een ander leven willen dan keihard werken aan het spoor. Ze verstoppen Black Beauty op een plek waar vaak explosieven worden getest en het wordt een race tegen de klok om Black Beauty te redden.

5. 5. Runaway

15 oktober 1972 (25 minuten)

Vicky helpt een jongeman om met zijn angst voor paarden om te gaan en Black Beauty helpt om de oude emotionele wonden van de jongemans introverte oom te helen.

6. 6. Warhorse

22 oktober 1972 (25 minuten)

Vicky en Dr Gordon redden een oud paard van de cavalerie en Vicky en Kevin worden vrienden met een jonge vriend, die verstopt wordt gehouden door zijn overbezorgde grootmoeder.

7. 7. The Horsemen

29 oktober 1972 (25 minuten)

Een jonge verwende vrouw, die gewend is latijd te krijgen wat ze wil, wil Black Beauty hebben. Om hem te behouden richt Vicky een geheim genootschap op dat de rechten van paarden moet behartigen.

8. 8. The Duel

5 november 1972 (25 minuten)

Vicky ontdekt een man die in een duel gewond is geraakt. Ze neemt hem mee om door Dr. Gordon te laten verzorgen, maar de familie raakt zo betrokken bij een duister complot.

9. 9. The Viking Helmet (1)

12 november 1972 (25 minuten)

Kevin en Robbie vinden een oude Vikinghelm. Dyks, de hulp van de professor, probeert hem te stelen.

10. 10. The Viking Helmet (2)

19 november 1972 (25 minuten)

Peter Stockman, de assistent van de professor, is het brein achter de diefstal van de Vikinghelm. Vicky is erg verdrietig, want ze was verliefd geworden op Peter.

11. 11. Day of Reckoning

26 november 1972 (25 minuten)

Black Beauty's leven is in gevaar als Dr Gordon vermoedt dat hij besmet is geraakt met hondsdolheid. Er is echter iets meer aan de hand en Vicky en Dr. Gordon proberen de onderste steen boven te halen.

12. 12. Man Trap

3 december 1972 (25 minuten)

Vicky ontdekt gevaarlijke vallen op het land van Lord Eddington en krijgt hierover een meningsverschil met de jachtopziener, die indruk wil maken omdat hij lang werkeloos is geweest en een zwangere vrouw heeft.

13. 13. Clown on Horseback

10 december 1972 (25 minuten)

Vicky probeert een ontembaar paard te temmen en Kevin en Robbie worden vrienden met een clown die zijn nichtje niet kan vinden.

14. 14. Three Lock to Fortune

17 december 1973 (25 minuten)

Vicky en Albert helpen Colin Eddington bij het zoeken naar een schat, die zijn grootvader ergens heeft verstopt.

15. 15. Recruiting Sergeant

31 december 1973 (25 minuten)

Een sergeant van het Britse leger probeert slinks Kevin en Black Beauty in het leger te krijgen.

16. 16. The Debt

7 januari 1973 (25 minuten)

Amy moet alles op alles zetten om een ver familielid te helpen en om te voorkomen dat Beauty verkocht wordt op een paardenmarkt.

17. 17. The Horse Healer

14 januari 1972 (25 minuten)

Vicky helpt een genezer die door de dorpsbewoners wordt belaagd, maar haar neef Frank uit Canada is het niet met haar eens.

18. 18. The Witch

21 januari 1973 (25 minuten)

Vicky komt de excentrieke Mrs. Allingham tegen tijdens een rit op Beauty. Albert weet zeker dat ze een heks is, maar als ze hun vlieger op haar land kwijtraken, moeten ze hun angst opzij zetten.

19. 19. The Ponies

28 januari 1973 (25 minuten)

Kevin en Albert proberen wilde bospony's te redden, die te lijden hebben van een vreemde ziekte die ook Beauty in gevaar brengt.

20. 20. The Ruffians

4 februari 1973 (25 minuten)

Dr. Gordon wordt ontvoerd door radeloze mannen die ook Vicky en Beauty kwaad willen doen. Ze eisen dat ze meehelpen een beruchte piraat te bevrijden.

21. 21. Two of a Kind

11 februari 1973 (25 minuten)

Vicky en Kevin helpen twee weeskinderen op de vlucht en ontdekken hoe gelukkig zijzelf zijn met een familie en mensen die van ze houden.

22. 22. Foul Play

18 februari 1973 (25 minuten)

Vicky en Albert worden gekruteerd door een undercover politieman die het gebruik van doping bij paarden wil onderzoeken, maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

23. 23. Sailor on a Horse

25 februari 1973 (25 minuten)

Vicky bezoekt een oud huisje waar het zou spoken en ontmoet daar een ex-zeeman die daar woont. Hij blijkt erg waardevol als een advocaat de familie Gordon uit haar huis wil laten zetten.

24. 24. Wild Justice

4 maart 1973 (25 minuten)

Dr. Gordon helpt een familie dat in een verwaarloosd krot woont en zegt dat de fik eigenlijk in zo'n krot zou moeten worden gestoken. Als het daadwerkelijk afbrandt is Dr. Gordon verdachte numero 1 en moeten Vicki, Albert en Beauty zijn onschuld bewijzen.

25. 25. The Barge

11 maart 1973 (25 minuten)

Vicky en Kevin zijn onthutst als ze niet op één van hun bezoekjes bij de oude Maggie naar binnen mogen. Zou het komen doordat haar zoon Albert vanuit de gevangenis is teruggekeerd en er schilderijen worden vermist?

26. 26. Father and Son

18 maart 1973 (25 minuten)

Dr. Gordon probeert te bemiddelen in de ruzie tussen een grootvader en zijn schoonzoon over het lot van de kleine Stan.

avatar van Baggerman

Baggerman

Zelfs als kind vond ik de serie al een beetje suffig. Wellicht was dit meer wat voor paardenmeisjes en niet voor jongetjes. Maar de begintune is verreweg de beste van alle series ooit (okay, samen met Hawaii Five-0!):

Black Beauty Theme (Galloping Home) - Denis King 1972

Gaaf met die pauken!!!

avatar van The Goss

The Goss

Volgens mij zijn hier wel meer series van gemaakt, maar zoals Baggerman al zegt, een geweldige begintune waardoor ik direct wist dat ik de goede serie te pakken had. Deze serie in mijn vroege jeugd gekeken. Uiterst braaf, maar als kind natuurlijk mooi om naar te kijken.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Baggerman schreef:

Eens! En ook de begintune van Magnum P. I. hoort voor mij in dit lijstje thuis.