• 9.378.137 stemmen

Life Goes On - Seizoen 1 (1989-1990)

Show titel: Life Goes On

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Michael Braverman

Met: Chris Burke, Bill Smitrovich en Patti LuPone

Datum van release: dinsdag 12 september 1989

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Life Goes On

Het gezin Thatcher bestaat uit Drew, Libby, Becca, Paige en Corky. Drew is coach van een Paralympisch team en Libby is zijn vrouw. Paige is een dochter uit een vorig huwelijk van Drew. Becca is de jongste dochter en is een nerd. Corky zit tussen qua leeftijd tussen Paige en Becca in heeft het Syndroom van Down. Ze krijgen te maken met allerlei zaken en problemen, zoals drank, seks en HIV.

Afleveringen Seizoen 1 (1989-1990)

1. 1. Pilot

12 september 1989 (45 minuten)

Charles Thatcher probeert mee te draaien op een normale middelbare school met zijn zus Becca. Zijn eerste paar dagen worden extra moeilijk wanneer hij van spieken beschuldigd wordt.

2. 2. Corky for President

24 september 1989 (45 minuten)

Corky wordt aangemoedigd door Rona Liberman om klassenvoorzitter te worden. Hij probeert dat met de hulp van de slimme, maar zeer impopulaire klasgenoot Lester.

3. 3. The Baby-Sitter

1 oktober 1989 (45 minuten)

Corky gaat voor het eerst oppassen, op de jonge Billy Graber. Het gaat echter niet zoals gepland wanneer klasgenoten Tyler en Russo ongenodigd op de stoep staan.

4. 4. Break a Leg, Mom

8 oktober 1989 (45 minuten)

Libby kan op school een soort van comeback maken in het stuk ‘Autumn Follies’. Ondertussen heeft Corky moeite met wiskunde, maar wil geen bijles met veel jongere leerlingen.

5. 5. Becca's First Love

15 oktober 1989 (45 minuten)

Becca wordt verliefd op Gabe, de ondeugende zanger van een bandje. Hij haalt haar over lang weg te blijven van huis en zo krijgt ze problemen met haar ouders.

6. 6. Paige's Date

22 oktober 1989 (45 minuten)

Drew koppelt Paige aan de charmeur genaamd Larry, die nogal een dromer is. Helaas stelt zijn verantwoordelijkheidsgevoel niet erg veel voor.

7. 7. Paige's Mom

5 november 1989 (45 minuten)

Paiges moeder is actrice en is terug in de stad. Samen hebben ze veel plezier. Maar zoals altijd doet ze grootse beloftes die nooit waargemaakt worden.

8. 8. Call of the Wild

12 november 1989 (45 minuten)

Drew begint aan een bouwproject op indianengrond. Net op dat moment verschijnt er een lang niet geziene en moedige geest van een indiaan aan Corky.

9. 9. Corky Witnesses a Crime

26 november 1989 (45 minuten)

Corky probeert bij het footballteam te komen. Wanneer de coach een student slaat, steunt iedereen de coach. Corky vindt echter dat hij de waarheid moet vertellen.

10. 10. Ordinary Heroes

3 december 1989 (45 minuten)

Een gefrustreerde Drew besluit zijn baan als bouwvakker op te zeggen. Hij wil in een restaurant gaan werken. Later helpt hij Libby met een stel wiens dochter het Syndroom van Down heeft.

11. 11. Pets, Guys and Videotape

10 december 1989 (45 minuten)

Paige gaat werken voor een gescheiden dierenarts die erg aardig is voor dieren, maar niet voor mensen. Ondertussen filmt Becca een hectische werkdag van haar moeder.

12. 12. Corky's Crush

14 januari 1990 (45 minuten)

Becca en Corky worden gekoppeld aan andere leerlingen om een verloving na te spelen en zo allerlei huwelijks- en familiezaken te onderzoeken. Libby’s ouders hebben ruzie.

13. 13. Thacher and Henderson

21 januari 1990 (45 minuten)

Tijdens de footballreünie van de middelbare school sluit Drew eindelijk vrede met zijn beste vriend, na tien jaar ruzie. Ondertussen krijgen Paige en Becca te maken met twee jongens die hen wel zien zitten.

14. 14. The Return of Uncle Richard

4 februari 1990 (45 minuten)

Drews jongere broer Richard, het aimabele zwarte schaap van de familie, komt naar de stad. De broers kunnen slecht met elkaar overweg, maar de kinderen zijn gek op hem.

15. 15. Brothers

11 februari 1990 (45 minuten)

De Paralympische Spelen beginnen, een tijd van competitie en lol die Corky veel goed doen. Tyler vindt het moeilijk, want zijn vader wil zijn broer Donny, die ook het Syndroom van Down heeft, niet mee laten doen.

16. 16. Corky Rebels

18 februari 1990 (45 minuten)

Corky wordt achttien en wil zijn vleugels uitslaan, ook al houdt dit alleen maar in dat hij met de bus naar school mag. Het draait erop uit dat hij met de ‘slechte’ jeugd rond gaat hangen.

17. 17. It Ain't All It's Cracked up to Be

4 maart 1990 (45 minuten)

Becca gaat meedoen aan een missverkiezing. In de strijd om de eerste plaats moet ze het opnemen tegen Rona Lieberman.

18. 18. Pig o' My Heart

25 maart 1990 (45 minuten)

Drew krijgt eindelijk de kans zijn eigen restaurant te bezitten. Corky krijgt echter de meeste aandacht met een weggelopen varken dat ‘Jeffrey’ genoemd wordt.

19. 19. Becca and the Underground Newspaper

1 april 1990 (45 minuten)

Becca schrijft een artikel voor de schoolkrant maar raakt in de clinch met de decaan. Dan ontdekt ze dat er een geheime schoolkrant gemaakt wordt.

20. 20. Save the Last Dance for Me

15 april 1990 (45 minuten)

Becca krijgt les van de oude Mrs. Doubcha. Op een goed moment moet ze stoppen en verzorgd worden in een bejaardenhuis.

21. 21. With a Mighty Heart

29 april 1990 (45 minuten)

Drews vader is op bezoek. Hij is onderweg naar zijn aanmelding voor de vredestroepen. Drew denkt dat hij hem en de rest van de familie niet de hele waarheid vertelt.

22. 22. The Spring Fling

13 mei 1990 (45 minuten)

De ‘Spring Fling’ komt eraan. Becca en Maxie zijn van plan wat rond te hangen in plaats van ernaar toe te gaan. Dan wordt Maxie gevraagd door een jongen en Becca staat erop dat ze gaat.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Bedankt voor de toevoeging beste beek0369 dit was heerlijke tv.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Dit is volgens mij de enige tv serie die zich volledig afspeelt rondom om een "Downie" persoon.

Toen vond ik het wel ok. nu zou ik het niet zo snel meer kijken omdat in mijn beleving toch een beetje wat humor ontbrak.

avatar van Shaky

Shaky

Toentertijd ging dit inderdaad net. Kan me herinneren dat het EO-gehalte er werkelijk vanaf droop en dat het behoorlijk moralistisch was. Toch zaten er ook best wel leuke afleveringen in. Hele magere 6.