• 9.378.387 stemmen

Have Gun – Will Travel - Seizoen 1 (1957-1958)

Show titel: Have Gun – Will Travel

Afleveringen: 39

Speelduur: 19 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Herb Meadow en Sam Rolfe

Met: Richard Boone, Kam Tong en Roy Barcroft

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Have Gun – Will Travel

In 1867 woont in het Carlton Hotel in San Francisco een revolverheld die voor duizend dollar per opdracht kan worden ingehuurd. Niemand weet hoe de in zwart geklede man heet, hij staat enkel bekend als ‘Paladin’. Een paladijn was in de middeleeuwen de aanduiding voor een zwervende ridder en dat is eigenlijk ook wat Paladin is. Hij is een ‘ridder zonder harnas’, een gentleman die meer vertrouwt op zijn gezonde verstand dan op zijn wapens. Maar als het er op aankomt weet Paladin uitstekend gebruik te maken van zijn Colt .45, zijn Winchester en de onder zijn kleding verborgen Derringer. Paladin is geen huurmoordenaar, hij selecteert zijn opdrachtgevers en zal nooit voor een onrechtvaardige zaak vechten.

Afleveringen Seizoen 1 (1957-1958)

1. 1. Three Bells to Perdido

Paladin moet de zoon van een rancher te pakken krijgen in Perdido. Deze geïsoleerde stad in Mexico word gerund door criminelen en alleen andere criminelen zijn hier welkom.

2. 2. The Outlaw

Paladin accepteert een zaak waarbij hij een ontsnapte crimineel moet zien op te pakken. Hij krijgt echte een onverwachte band met deze man.

3. 3. The Great Mojave Chase

Paladin gokt erop dat hij een succesvol team van jagers voor kan blijven op hun eigen grondgebied. Hij krijgt gelukkig wel de nodige hulp van een onorthodoxe persoon.

4. 4. Winchester Quarantine

Paladin besluit een Cherokee ranch-eigenaar te hulp te schieten wanneer deze in de problemen zit. Zijn acties doen hem echter twijfelen aan welke kant hij staat.

5. 5. A Matter of Ethics

Paladin voelt zich niet helemaal goed bij het feit dat hij zijn geweer aan een veroordeelde moordenaar geeft. Hij zal zich echter aan zijn contract moeten houden.

6. 6. The Bride

Paladin moet een jongedame zien te beschermen tegen de gevaren van de woestijn. Om dit te kunnen bewerkstelligen gaat hij achter een mogelijk lucratieve deal aan.

7. 7. Strange Vendetta

Wat begint als een onschuldige uitnodiging voor het theater, eindigt in een koelbloedige moord. Paladin sluit een waardevolle deal die niet helemaal klopt.

8. 8. High Wire

Paladin moet een voormalige circusartiest helpen zijn waardigheid terug te vinden. Hiervoor zal hij, voor deze keer dan, zijn sportieve kan moeten laten zien.

9. 9. Show of Force

Paladin krijgt te maken met een ranch oorlog die hij niet zo snel weet op te lossen. Een lange pokernacht zorgt ervoor dat hij nieuwe inzichten krijgt.

10. 10. The Long Night

Drie mannen gekleed in het zwart staan op het punt opgehangen te worden voor de moord die één van hen drie gepleegd heeft. Een van de mannen heeft echter een mes in zijn holster...

11. 11. The Colonel and the Lady

Paladin wordt ingehuurd om een mysterie uit het Wilde Westen te onderzoeken. De schrijver die hem inhuurt heeft echter mogelijk duistere bedoelingen.

12. 12. No Visitors

Het geduld van Paladin wordt danig op de proef gesteld wanneer een gemeenschap besloten heeft onschuldigen ter dood te veroordelen. Zij denken namelijk dat koorts een manier van God is om te vertellen dat het einde nabij is.

13. 13. The Englishman

Paladin helpt een Britse man om te kunnen wennen aan diens nieuwe omgeving. Allerlei grappen die uitgehaald worden, brengen zijn leven in gevaar.

14. 14. The Yuma Treasure

Paladin krijgt van majoor Wilson te horen dat de Maricopas gewelddadig zijn geworden. Paladin besluit de majoor en het hoofd van de stam samen te brengen om te overleggen.

15. 15. The Hanging Cross

Kerstmis blikt een gevaarlijke tijd te zijn wanneer een rancher zijn familie en geweld verkiest boven vrede en onderhandelingen. Tijd voor Paladin om in te grijpen.

16. 16. Helen of Abajinian

Paladin wordt ingehuurd om de eer van een Armeense dame te verdedigen. Al snel blijkt dat zij niet degene is die beschermd hoeft te worden.

17. 17. Ella West

Paladin vermoedt dat zijn diensten weinig verschil zullen maken voor zijn nieuwste klus. Hij moet een vrouwelijke performer zien te helpen die zich nogal gewelddadig gedraagt.

18. 18. The Reasonable Man

Paladin biedt zijn diensten aan om een lastige situatie op te lossen. Twee personen proberen in rust op te groeien, maar één van hen zou wel eens vermoord kunnen worden.

19. 19. The High-Graders

Paladin vermoedt dat er iets niet helemaal pluis is in de lokale goudmijn. Wanneer zijn vaste kleermaker hier overlijdt, is het ervan overtuigd dat hij moet ingrijpen.

20. 20. The Last Laugh

Paladin wordt het slachtoffer van een klopjacht georganiseerd door lokale bewoners. Hij wordt namelijk verdacht van een misdaad waarbij de vrouw van een rancher zwaargewond is geraakt.

21. 21. The Bostonian

Paladin assisteert iemand uit Boston die verbannen is. Wanneer Paladin te horen krijgt dat zij een kleermaker gedeeld hebben, besluit hij de man te helpen.

22. 22. The Singer

Paladin besluit een nogal vreemde zaak aan te nemen van een jonge cliënt. Hij moet zijn cliënt tien minuten alleen in een kamer zien te krijgen met een getrouwde vrouw die operazangeres wil worden.

23. 23. Bitter Wine

Er is een kleinschalige oorlog uitgebroken tussen twee Ieren en Italianen. Paladin moet als mediator optreden tussen deze twee voordat het uit de hand loopt.

24. 24. Girl from Piccadilly

Paladin moet een rouwende man herenigen met zijn schoondochter die hij nog nooit eerder ontmoet heeft. Het wordt een lastige taak wanneer ook nog eens alle officiële documenten verdwijnen.

25. 25. The O'Hare Story

Paladin wordt ingehuurd om de enige man die hij echt respecteert tegen te houden. Er is een dispuut over een waterbron en een groep schutters is op weg.

26. 26. Birds of a Feather

Er is een flink conflict ontstaan in een dorpje over welk treinspoor waar moet gaan lopen. Paladin heeft er genoeg van en wil dat de zaak opgelost is. Het maakt hem dan ook niet uit door welke partij hij wordt ingehuurd.

27. 27. The Teacher

Een schooldocent is van plan de geschiedenis van de Burgeroorlog te herschrijven. Dit zorgt voor de nodige scheve blikken en Paladin zal moeten ingrijpen.

28. 28. Killer's Widow

Paladin wordt ervoor beschuldigd dat hij gestolen geld heeft vervreemd. Hij moet op zoek gaan naar een manier om dit op te lossen en om een vrouw te helpen.

29. 29. Gun Shy

Paladin moet een waardevol cadeau zien terug te krijgen. Een aantal mannen hebben dit object gestolen van de familie van Hey Boy en Paladin wordt ingehuurd.

30. 30. The Prizefight Story

Paladin neemt een nieuwe klus aan waarbij hij een oude vriend kan helpen. Hij moet ervoor zorgen dat er een bokswedstrijd zal plaatsvinden waarbij een gerespecteerde Britse bokser aan meedoet.

31. 31. Hey Boy's Revenge

Paladin komt erachter hoe zwaar het leven kan zijn wanneer Hey Boy hem niet met raad en daad bijstaat. Hij moet er dan ook alles aan doen om hem terug te krijgen.

32. 32. The Five Books of Owen Deaver

Het strafrecht in Philadelphia is behoorlijk aangescherpt in een grensstadje. Paladin besluit dat hij de zoon van een oude vriend zal moeten helpen.

33. 33. The Silver Queen

Een zeer aantrekkelijke dame krijgt 50% eigenaarschap in een zilvermijn. Dit stond in een testament, maar Paladin vindt het document er nogal dubieus uitzien.

34. 34. Three Sons

Paladin verhuurt zijn kamer aan een pasgetrouwd stel. De kat van de dame van het stel wordt verminkt en Paladin komt erachter dat er een vete tussen de families van het paar speelt.

35. 35. The Return of Dr. Thackeray

Paladin helpt zijn goede vriend dokter Phyllis Thackeray opnieuw. Er lijkt namelijk een nieuwe uitbraak van de pokken te staan gebeuren en dit moet voorkomen worden.

36. 36. 24 Hours at North Fork

Paladin wil San Francisco graag verlaten, maar hij komt erachter dat er nog een probleem speel in deze stad. Er heersen namelijk een aantal gevaarlijke vooroordelen tegen een familie.

37. 37. Silver Convoy

Paladin is in Mexico om een man op te sporen die als dood blijkt te zijn. Hij krijgt echter al snel een nieuwe klus aangeboden waarbij hij zilver moet zien terug te vinden.

38. 38. Deliver the Body

Paladin moet ingrijpen wanneer een man beschuldigd wordt van een dubbele moord. Hij besluit dat hij deze man zal bijstaan tijdens de rechtszaak.

39. 39. The Statue of San Sebastian

Paladin gaat ermee akkoord een sympathieke man op te sporen om hem te kunnen ruilen tegen een object dat op dit moment door iemand onrechtmatig in bezit gehouden wordt.

stinissen (crew series)

Helaas nooit gezien wat zou het toch mooi zijn als bv Netflix zulke series in hun bestand zouden hebben.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Mza.

Ik heb ze gelukkig wel. Leuk hoor om af en toe een aflevering te kijken van zo'n oude serie

hvddool

Maar ik denk niet met Ned subs want daar ben ik gek op.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Mza.

Maar ik denk niet met Ned subs want daar ben ik gek op. [/quote] Alle oude series die ik heb zijn zonder ondertiteling. Heb vroeger goed mijn best gedaan tijdens de engelse les. Daar heb ik nu profijt van

hvddool.

Ik ben een luie kijker en zou 95% kunnen volgen.

avatar van Brix_mm

Brix_mm

Een van de allerbeste TV westernseries ooit. Amen

transcom.

Niet gezien , helaas maar voor mijn is dat Gunsmoke , The Virginian en The Rifleman (Westlich von Santa Fee).

avatar van Brix_mm

Brix_mm

Mza.

The Rifleman vind ik ook wel goed.

Maar de beide andere series zijn niet mijn ding.

Toch wel aardig wat van gezien.