• 9.377.963 stemmen

Derrick - Seizoen 25 (1998)

Show titel: Derrick

Afleveringen: 5

Speelduur: 3 uur en 35 minuten

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: vrijdag 23 januari 1998

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 25 (1998)

1. 1. Die Tochter des Mörders

23 januari 1998 (43 minuten)

Johannes Dohna schoot de herbergier van een Italiaans restaurant in koelen bloede neer. Hij trad waarschijnlijk op namens de maffia. Dohna weet te ontsnappen, maar hij moet Vera, zijn zeventienjarige dochter, achterlaten. Derrick zorgt voor het meisje.

2. 2. Anna Lakowski

6 maart 1998 (43 minuten)

Mevrouw Lakowski heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt. Toen ze het appartement op de vierde verdieping van meneer Lauwerk wilde binnengaan, waar ze regelmatig schoonmaakt, snelden twee gemaskerde mannen haar tegemoet. Een van hen onderdrukte haar op brute wijze. Derrick vreest dat Anna Lakowski's leven in gevaar is zodra haar naam bekend gemaakt wordt in een persbericht.

3. 3. Herr Kordes Braucht eine Million

17 april 1998 (43 minuten)

Een nachtelijke beller eist van Gottfried Heimeran één miljoen mark losgeld voor de vrijlating van zijn dochter Charlotte. De plaats van aflevering, zoals bepaald door de afperser, zou het centraal station van München zijn. Op afspraak legt Gottfried de koffer neer bij één van de kiosken, die vanop afstand door hoofdinspecteur Derrick en inspecteur Klein in de gaten wordt gehouden.

4. 4. Mama Kaputtke

1 mei 1998 (43 minuten)

Een tweeëntwintigjarig meisje wordt dood aangetroffen in een bos. Haar laatste woorden werden opgenomen op de band van een ornitholoog. Derrick ontdekt dat de dode vrouw een prostituee was die blijkbaar haar klanten chanteerde.

5. 5. Das Abschiedsgeschenk

16 oktober 1998 (43 minuten)

Hoofdinspecteur Derrick kijkt uit naar een speciaal eerbetoon. Na zijn vertrek bij de politie krijgt hij een leidinggevende functie bij de Europese strafrechtelijke politie 'Europol'. Het certificaat van benoeming wordt overhandigd tijdens een openbare ceremonie.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Alle afleveringen meerdere keren gezien, jeugdsentiment

avatar van Esteban

Esteban

25? Ik schrok hiervan. Absoluut geen fan van deze serie, maar dat het zo lang heeft meegedraaid, besefte ik niet.

avatar van Hendrick99

Hendrick99

"Ach Harry, hol schon mal den Wagen". Puur goud!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

260 afleveringen dacht ik

avatar van Dievegge

Dievegge

Een kwarteeuw na z'n debuut ziet Derrick er echt oud uit. Ook Harry oogt niet meer zo fit, en Berger is grijs geworden. Net wanneer je je af gaat vragen of dit niet het seizoen te veel is, volgen een paar laatste hoogtepunten. De beste afleveringen zijn vaak die die uit het standpunt van de dader getoond worden. Dan draait het om het psychologische conflict en om het bespelen van het schuldige geweten.

In de allerlaatste aflevering wordt Derrick weggepromoveerd naar Europol. Terwijl z'n leven in gevaar is, geeft hij een ontroerende toespraak. Hij klaagt de sensatiezucht van de jaren '90 aan, waarbij misdaad een entertainmentwaarde gekregen heeft. Hij klaagt het feit aan dat misdaad een entertainmentwaarde gekregen heeft, waarbij een op sensatie belust publiek een vorm van plaatsvervangende opwinding beleeft. Laat dat nu net zijn waar deze krimi een kwarteeuw lang op ingespeeld heeft. Een toepasselijker afscheid was niet mogelijk geweest.

Favoriete afleveringen: 3,5.