ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 430.937 acteurs
 • 280.186 gebruikers
 • 8.077.187 stemmen
Avatar
 
banner banner

24 - Seizoen 5 (2006)

4,01 77 stemmen

Show titel: 24

IMDb beoordeling: 8,3 (173.157)

Seizoenen: 9 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: zondag 15 januari 2006

24

Afleveringen Seizoen 5 (2006)

 1. 1. Day 5: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.

  Jack spoedt zich naar Los Angeles als hij zich realiseert dat de enige mensen die weten dat hij nog in leven is, worden vermoord. Intussen probeert president Logan te voorkomen dat de historische topontmoeting met de Russische president Yuri Suvarov door de moorden mislukt.

 2. 2. Day 5: 8:00 A.M.-9:00 A.M.

  Jack zoekt naar aanwijzingen voor een mogelijk verband tussen de moord op president Palmer en het verdrag dat president Logan gaat ondertekenen. Jack weet echter niet dat mevrouw Logan ervan overtuigd is dat Palmer haar wilde spreken over een zaak van nationale veiligheid.

 3. 3. Day 5: 9:00 A.M.-10:00 A.M.

  Een adres in de memoires van Palmer leidt Jack naar Ontario Airport, juist op het moment dat daar een groep Russische terroristen het op de hoofdterminal heeft voorzien. Ze nemen gijzelaars en eisen van president Logan dat hij het antiterrorismeverdrag met Rusland niet ondertekent.

 4. 4. Day 5: 10:00AM-11:00AM

  Met Jack als hun man binnen de terminal probeert CTU de gijzelaars te bevrijden. Intussen probeert mevrouw Logan, die steeds meer opgewonden raakt, haar echtgenoot ervan te overtuigen dat tussen president Palmers dood en de gijzeling op het vliegveld een verband bestaat.

 5. 5. Day 5: 11:00 A.M.-12:00 P.M.

  CTU komt achter het werkelijke doel van de terroristen op het vliegveld: vaten zenuwgas die als wapen kunnen worden gebruikt. CTU ontmaskert ook een infiltrant binnen de eenheid en legt daarmee een verontrustend verband met het Witte Huis bloot.

 6. 6. Day 5: 12:00 P.M.-1:00 P.M.

  Terwijl Jack in het geheim een ontmoeting heeft met Mike Novick over een mogelijk lek in het Witte Huis, krijgt president Logan schokkende berichten van zijn stafchef.

 7. 7. Day 5: 1:00 P.M.-2:00 P.M.

  President Logan plaatst Jack weer terug bij CTU. Nu de terroristen de vaten niet meer naar Rusland kunnen transporteren, kan men het ook niet eens worden om het zenuwgas nu tegen de Amerikanen te gebruiken.

 8. 8. Day 5: 2:00 P.M.-3:00 P.M.

  Jack mengt zich als undercoveragent onder de terroristen, op het moment dat zij het dodelijke gas in een winkelcentrum willen uitproberen. Martha Logan probeert haar man te overreden het Amerikaanse volk de waarheid te vertellen.

 9. 9. Day 5: 3:00 P.M.-4:00 P.M.

  President Logan neemt een beslissing met vergaande gevolgen nadat de terroristen hem een nieuwe eis hebben gesteld. Chloe voorziet Jack van verontrustende informatie over de herkomst van het zenuwgas.

 10. 10. Day 5: 4:00 P.M.-5:00 P.M.

  Martha Logan zet haar leven op het spel wanneer ze de president probeert te dwingen tegen de terroristen op te treden. Op datzelfde moment bij Omicron, het Amerikaanse bedrijf waar het zenuwgas is gemaakt, komt Jack oog in oog te staan met een voormalige bondgenoot van CTU.

 11. 11. Day 5: 5:00 P.M.-6:00 P.M.

  CTU zet alles op alles om de terroristen tegen te houden voor ze opnieuw kunnen toeslaan. Een explosieve ontmoeting bij Omicron bevestigt Jacks vermoedens dat Christopher Henderson iets met de terroristen heeft te maken.

 12. 12. Day 5: 6:00 P.M.-7:00 P.M.

  Jack keert terug naar CTU, waar hij met zijn dochter Kim wordt herenigd en Christopher Henderson nader wordt ondervraagt. Maar op dat moment dringen de terroristen het gebouw binnen met een gestolen toegangspas van CTU.

 13. 13. Day 5: 7:00 P.M.-8:00 P.M.

  Het zenuwgas wordt tegen CTU gebruikt met dodelijke gevolgen op grote schaal. De vice-president dringt erop aan dat president Logan de staat van beleg in Los Angeles afkondigt.

 14. 14. Day 5: 8:00 P.M.-9:00 P.M.

  Jack komt een Duitse agent tegen die zich meer druk maakt om zijn undercoveropdracht dan om de terroristische situatie. Wayne Palmer wacht een onaangename verrassing als hij het Witte Huis probeert te bereiken.

 15. 15. Day 5: 9:00 P.M.-10:00 P.M.

  Jack krijgt met de zwaarste ondervraging uit zijn loopbaan te maken als de vrouw die Bierko de blauwdrukken voor een gas-verdeelcentrum in handen heeft gespeeld door laat schemeren dat Audrey in de zaak is verwikkeld. Intussen maken de terroristen zich op voor een nieuwe actie.

 16. 16. Day 5: 10:00 P.M.-11:00 P.M.

  Jack krijgt het vermoeden dat de samenzwering veel verder gaat dan alleen de terroristische acties van die dag. Aaron en Wayne Palmer ontmoeten de geheimzinnige informatiebron van president Palmer in het witte huis.

 17. 17. Day 5: 11:00 P.M.-12:00 A.M.

  Jack en Wayne Palmer ontvoeren een bankmanager om het bewijs in handen te krijgen dat tot de moord op president Palmer heeft geleid. Intussen heeft president Logan het bevel gegeven om Jack te arresteren.

 18. 18. Day 5: 12:00AM-1:00AM

  Jack schakelt de hulp in van minister van defensie Heller om het bewijs tegen president Logan veilig te stellen, maar helaas heeft Heller zo zijn eigen ideeën over de aanpak van het probleem.

 19. 19. Day 5: 1:00AM-2:00AM

  Nu Audrey gewond is en Chloe niet meer bij CTU werkt, zijn Jack en Bill Buchanan aangewezen op de hulp van Curtis. Karen Hayes gaat het gedrag van president Logan verdacht vinden.

 20. 20. Day 5: 2:00AM-3:00AM

  Karen Hayes voert een zeer dringend telefoongesprek met Bill Buchanan, terwijl Jack als verstekeling aan boord van een diplomatieke vlucht probeert het opgenomen telefoongesprek met het bezwarende bewijs tegen president Logan te bemachtigen.

 21. 21. Day 5: 3:00AM-4:00AM

  In een wanhopige poging zijn aandeel in de huidige ontwikkelingen geheim te houden, geeft de president Logan opdracht het toestel waarvan Jack het commando heeft overgenomen te laten neerschieten door een jachtvliegtuig.

 22. 22. Day 5: 4:00AM-5:00AM

  Jack bemachtigt eindelijk de cruciale opname van president Logan, maar de opname wordt helaas door iemand van binnenin CTU vernietigd. Bierko treft voorbereidingen om het laatste vat met zenuwgas in te zetten...

 23. 23. Day 5: 5:00AM-6:00AM

  Jack schakelt Hendersons hulp in om Bierko onschadelijk te maken. Tevens onderneemt Jack samen met Aaron Pierce, Mike Novak en mevrouw Logan een poging president Logan tot een bekentenis te brengen.

 24. 24. Day 5: 6:00AM-7:00AM

  Uiteindelijk komt president Logan door toedoen van zijn grootste vertrouwelingen voor de rechter. Voor Jack eindigt de dag helaas niet minder schokkend wanneer een vijand uit het verleden opduikt die nog een rekening te vereffenen heeft.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

 • 335 berichten
 • 331 stemmen

Seizoen 5 is wat mij betreft de beste die van 24 gemaakt is. Het begint al sterk, maar op een gegeven moment wordt het allemaal zo belachelijk spannend, dat er gewoon niets ander op zit dan het gehele seizoen in één ruk uit te zitten.

Bij 24 draait het puur om de spanning en actie en die zijn van het allerhoogste niveau. Qua geloofwaardigheid moet het echter met een gigantische korrel zout genomen worden. Maar daar draait het wat mij betreft dan ook niet om.

Jack Bauer is trouwens één van mijn favoriete actiehelden.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54179 berichten
 • 3359 stemmen

Right here, right now, you are going to face justice!

Absoluut het hoogtepunt van de serie, met een nagelbijtend spannend verhaal en met Kiefer Sutherland in absolute topvorm, iets wat ook bevestigd werd met prijzen voor zijn prestatie in dit seizoen. Aflevering 1 is al meteen hartverscheurend als Tony, Michelle en David Palmer vermoord (lijken) te worden, drie personages die ik echt heel erg graag erbij had gehouden. Het zorgt ervoor dat Jack weer terug moet keren om Chloe te redden en daarmee is zijn schijndood aan het eind van seizoen 4 weer voorbij. Jack moet gedwongen weer de wereld redden en neemt de leiding (nadat hij eerst een gijzeling op een vliegveld mee heeft gemaakt) in de zoektocht naar zenuwgas. De ene weergaloze scene na de andere volgt elkaar op, met als hartverscheurend deel de aanslag met het zenuwgas op CTU waar de sympathieke Edgar eraan gaat. Als uiteindelijk blijkt dat de Amerikaanse president Logan betrokken is bij de terreurdaden, dan komt Jack zelfs achter hem aan en in een epische scene dwingt hij een bekentenis af. Fantastisch gedaan zeg. Gelukkig is er nog genoeg steun voor Jack door oa Chloe, Buchanan en Aaron Pierce, geweldig geacteerde rollen. Chloe komt zelfs nog met een mitrailleur in actie, haha. Het seizoen eindigt met een onverwachte Chinese ontvoering, waardoor het verlangen naar seizoen 6 enorm is. Waanzinnig goed seizoen, 1 van de beste seizoenen van een serie in zijn algemeenheid zelfs.

5*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.