• 9.378.340 stemmen

Damien - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Damien

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Glen Mazzara

Met: Bradley James, Omid Abtahi en Barbara Hershey

Datum van release: maandag 7 maart 2016

Eerst uitgezonden op: A&E (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Damien

Damien volgt het volwassen leven van Damien Thorn die is opgegroeid zonder zich bewust te zijn van de satanische krachten om hem heen. Achtervolgt door zijn verleden moet Damien in het reine komen met zijn ware bestemming - dat hij de Antichrist is. Ann Rutledge is de meest machtige vrouw die ervoor moet zorgen dat Damien aan zijn lot voldoet. Wanneer Amani Golkar, een naaste collega van Damien, realiseert wie Damien werkelijk is wordt zijn loyaliteit op de proef gesteld.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. The Beast Rises

7 maart 2016 (45 minuten)

Nadat de geprezen oorlogsfotograaf Damien Thorn een traumatische ervaring heeft gehad tijdens een opdracht in Syrië, wordt hij gedwongen de confrontatie aan te gaan met zijn verleden en te beseffen dat hij de Antichrist is.

2. 2. Second Death

14 maart 2016 (45 minuten)

Damien wordt het doelwit van een aantal samenzweringen wat ertoe leidt dat rechercheur Shay hem gaat ondervragen.

3. 3. The Deliverer

21 maart 2016 (45 minuten)

Damien adviseert een oude vriend over de intenties van Rutledge. Simone wendt zich tot de kerk om antwoorden te krijgen. Ondertussen krijgt Shay een onverwachte bezoeker en wint Rutledge het vertrouwen van Damien na een mysterieus sterfgeval.

4. 4. The Number of a Man

28 maart 2016 (45 minuten)

Damien en Rutledge hinderen het onderzoek van Shay en Simone krijgt een extreme religieuze ervaring. Shay's blessure krijgt een verrassende wending.

5. 5. Seven Curses

4 april 2016 (45 minuten)

Damien's verrassende connectie met een oorlogsveteraan leidt hem naar een uiterst duistere plek.

6. 6. Temptress

11 april 2016 (45 minuten)

Damien wordt naar een geliefd figuur geleidt uit zijn verleden en confronteert Rutledge als hij de samenzwering rondom hem begint te ontrafelen.

7. 7. Abattoir

18 april 2016 (45 minuten)

Damien krijgt hulp van een verrassende bron. Shay lokaliseert Damien's oude vriend en een mysterieuze persoon roept de hulp in van Simone. Ondertussen brengt Rutledge een offer richting Damien.

8. 8. Here Is Wisdom

25 april 2016 (45 minuten)

Damien probeert zijn geloof onder controle te krijgen wat resulteert in een bloederige confrontatie. Ondertussen ontmoeten Simone en Greta Veronica en verliest Shay een getuige.

9. 9. The Devil You Know

2 mei 2016 (45 minuten)

Damien schakelt de hulp in van zuster Greta en Simone maakt gebruik van Veronica om Rutledge te pakken te krijgen.

10. 10. Ave Satani

9 mei 2016 (45 minuten)

Rutledge en Lyons richten hun pijlen op de personen rondom Damien. Damien besluit een ultiem offer te brengen.

avatar van tattoobob_mm

tattoobob_mm

Pilot gezien....ben nog niet overtuigt van deze serie...waar de horrorseries als paddestoelen uit de grond schieten,is het niet makkelijk om een sterke neer te zetten.

AmazingPP

Een pilot is niet genoeg om een serie te beoordelen naar mijn bescheiden mening. Ik ben inmiddels aanbeland bij episode 4 en ik moet zeggen dat ik de serie zeer verrassend vind. Ze schromen niet om terug te pakken naar de klassieke films, wat door middel van flashbacks gebeurt. Er wordt sterk geacteerd door de hele cast en het verhaal wordt geloofwaardig neergezet, voor zover dat natuurlijk kan met horror. Ik ga zeker het hele seizoen af kijken en daarna volgt mijn waardering. Tot nu toe: topper!

AmazingPP

Ik vond het een prima serie. Lekker donker, lekker creepy, genoeg gore (al moeten zowel de serie als de films het daar niet van hebben) en een lekker sfeertje geheel de serie door. Goed acteerwerk, trouw aan de films, goede special effects, fijn script, fijne score. Ik hou er van. 4 *

renzoroy_mm

1 aflevering gezien, maar een damien die niet meer weet dat hij de zoon van de duivel is gaat er bij niet in.... Mijn enthousiasme en verwachtingen waren meteen verdwenen, maar gelukkig is deze alweer gecancelled

AmazingPP schreef:

trouw aan de films?? In de films weet Damien wel dat hij de zoon van de duivel is en heeft die geen momentje spijt van zijn evil daden.....

renzoroy_mm schreef:

Als dat het enige puntje is snap ik niet dat je daarover valt.

AmazingPP schreef:

Als dat het enige puntje is snap ik niet dat je daarover valt.

Omdat je een serie verwacht over Damien, zoon van de duivel. Net zoals in The Omen films. Helaas was het Damien mama's boy.... Ja das geen Damien he, dus viel erg tegen.

renzoroy_mm schreef:

Dat kan. Ik had dat dus niet.