- Home
- Serieforum
- Series - Toplijsten en favorieten
- Favoriete-Leukste Title Sequences (intro's)
Favoriete-Leukste Title Sequences (intro's)
brawljeff
Voor mij is de title sequences (intro) van een serie vaak de perfecte manier om de sfeer neer te zetten. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete intro.
Die van mij:
en
Misschien wel de beste en meest emotionele intro. Alleen al de muziek zeg, kippenvel.
Apollinisch
Die van Les revenants:
Maar bij de meeste series skip ik de intro. Die van Rectify is een andere uitzondering, vooral door de muziek waar ik maar geen genoeg van krijg:
brawljeff
Ja die van Les Revenants is prachtig!
Animosh_mm
The Simpsons heeft over de jaren een aantal leuke intro's gehad. Onder andere deze:
En de intro's van Game of Thrones en Gravity Falls skip ik nooit. Niet geweldig, wel catchy.
AHWA_mm
Band of Brothers, Friday Night Lights, The West Wing en Game of Thrones hebben prachtige tunes.
Teejey_mm
Deze is in ieder geval het meest geniaals. Hoe zijn ochtendroutine hetzelfde is als de routine van zijn 'Dark Passenger', maar dan op een ietwat andere manier. Briljant.
Teunnis
Dexter is ook mijn favoriet.
Verder ook heerlijk:
True Detective (Season 1)
Better Call Saul
Six Feet Under
The Simpsons
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Dat gaat nu niet zo makkelijk meer, nu moet je een officieel verzoek indienen met motivatiebrief en al..
brawljeff
Zoiets krijgt natuurlijk wel prioriteit hier, Don!
Teejey_mm
Pokémon's intro is inderdaad de meest blijmakende, nostalgische en emotionele.
Le Edzel
Voor mij de / 1 van de meest epische;
Maar ook deze mag voor mij niet genegeerd worden;
De afgelopen weken genoten van de opening van Trapped: Ófærð opening - YouTube
Dying Rose
Elke intro uit mijn top tien is noemenswaardig, maar mijn favoriet is dus een buitenbeentje. Met 5 dikke lappen tevens het beste seizoen ooit!
Niet specifiek dit seizoen
Teejey_mm
Grappig DoortjeDartel dat die intro van American Horror Story mij echt helemaal koud laat. Lijkt haast amateuristisch om eerlijk te zijn, al ken de serie verder niet. Betreft Prison Break ben ik het weer met je eens, heerlijk
. Ook die van Deadwood heeft wel iets ook al heb ik die ook nog niet gezien.
Dying Rose
Vind net Prison Break een meer amateuristische intro hebben, maar de muziek maakt het geheel erg fijn. Beiden zijn ook gewoon straf door de sfeer en ademen een soort claustrofobie uit. AHS heeft nog een iets sterkere sfeer die minder aanwezig is bij PB en ook het mysterieuze, het gekke en de heerlijk nare muziek maken van AHS een krachtig stukje intro. Maar ieder zo zijn ding natuurlijk.
De overige vijf intro's van AHS zijn trouwens slecht (uitgezonderd Freak Show, die heeft nog zijn mooie kanten). Maar als je Murder House al afkraakt, zou ik de anderen zeker links laten liggen Teejey. Voor filmpjes van amper een minuut slepen ze erg aan. Ze zijn erg herhalend, de originaliteit is ervan af. Hence, het fijnere muziekje en aankleding bij FS.
brawljeff
Deze twee nieuwe series mogen ook zeker niet ontbreken:
Taboo
Westworld
Donkerwoud
The Night Manager (TV series) / Title sequence - YouTube is bijzonder stijlvol en het zet meteen de juiste toon voor de serie. Misschien vreemd om te noemen, maar Lost intro - YouTube omdat het met zo weinig ook meteen de juiste sfeer pakt, en het is daarmee ook fijn voor het bingen. Breaking Bad deed dat later ook, maar Lost was de trendsetter.
brawljeff
Deze is ook zo geweldig, de muziek alleen al...
tommykonijn
Penny Dreadful en vooral Band of Brothers behoren tot mijn favorieten. Die zijn hierboven al genoemd.
De intro van The 10th Kingdom behoort ook tot dat rijtje:
En deze twee iconische intro's verdienen ook wel een plaatsje hier:
brawljeff
En dan is de beste nog niet eens genoemd:
Shaky
Dan doe ik ook een duit in het zakje. De twee waar ik meteen aan moest denken zijn, zie ik tot mijn verbazing, nog niet genoemd:
Die 'beste'
lijkt gevoelsmatig langer dan ie uiteindelijk is. Wel handig als je nog even (praktische) zaken geregeld wil hebben. Geen pauzeknop nodig.
renzoroy_mm
Heino (moderator series)
Wat betreft sfeer en muziek mag deze zeker niet ontbreken:
En verder blijft deze voor mij geweldig, top serie:
renzoroy_mm
Persoonlijk vind ik de US versie van Shameless vele malen beter. Zo wel als intro song als serie.
Panta Rei_mm
Bij Series > Genres > Leukste intro's:
Nou, ik begin dan maar.
Catweazle heeft natuurlijk een hele leuke intro.
The Nanny.
Hawaii Five 0
Hele spannende muziek vond ik dat.
The persuaders.
Intro geeft al veel prijs. Prachtige muziek.
Later meer.
Maar schroom niet om hier je eigen favoriete intro's te geven.