De makers van de razendpopulaire documentairereeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madnesszijn bezig met een nieuwe documentaire rondom wilde katten. Deze keer staat het van oorsprong Duitse goochelaarsduo Siegfried & Roy centraal.
Na het succes van de populaire docureeks Tiger King, zijn de makers bezig met een nieuwe documentaire over wilde katten. Deze keer volgen we het Duitse goochelaarsduo Siegfried Tyron Fischbacher en Uwe Ludwig Horn, beter bekend als Siegfried & Roy. Het showbizzduo was gedurende de jaren 80 en 90 actief in de theaterwereld en maakten daarbij gebruik van verschillende exotische wilde dieren. Later zouden beide heren afzonderlijk van elkaar naar Amerika verhuizen om daar samen hun horizon te verbreden.
Incident
Centraal in de documentaire staat dit keer geen verhitte concurrentiestrijd tussen twee wildparken, maar een incident in 2003 waarbij Roy werd aangevallen door één van zijn tijgers, genaamd Mantecore. De tijger, destijds zeven jaar oud, greep zijn eigenaar bij de schouder tijdens een show in The Mirage en zorgde ervoor dat Roy in het ziekenhuis belandde. Het was een sleutelmoment in de carrière van het duo, dat door het incident besloot de handdoek in de ring te gooien en nooit meer op te treden. Ook de toedracht van het ongeval en de meningsverschillen hierover, worden in de documentaire uitgebreid behandeld. Zo is voormalig dierenverzorger Chris Lawrence nog altijd van mening dat Mantecore geen zenuwinzinking had, zoals Roy altijd beweerde, maar dat de dierentemmer simpelweg te weinig tijd met zijn dieren doorbracht.
De nieuwe documentaire zou volgens The Hollywood Reporter weer teruggaan naar de originele boodschap die de productie in eerste instantie ook met Tiger King wilde overbrengen, namelijk het gebruik van wilde dieren voor entertainmentdoeleinden. Wanneer de nieuwe documentaire op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend.
Het duo Siegfried & Roy was niet actief in de circuswereld, maar in de theater-show business.
Hun vertoningen zouden in een circus ook zo goed als onmogelijk zijn geweest, alleen al vanwege de vele grote rekwisieten die er gebruikt werden, en de "kijkhoek"van de toeschouwers.
Bij dergelijke acts kan men geen "pottenkijkers" gebruiken die van opzij van de vertoningen mee kunnen kijken..
'Later zouden beide heren afzonderlijk van elkaar naar Amerika verhuizen om daar samen hun horizon te verbreden' klopt ook niet helemaal: het is in Amerika dat ze hun carrière hebben opgebouwd.
Reacties (3)