• 149.601 films
 • 8.298 series
 • 25.310 seizoenen
 • 556.353 acteurs
 • 324.487 gebruikers
 • 8.518.142 stemmen
Avatar
 
Bette Midler komt met reactie na plaatsen controversiële tweet

Bette Midler komt met reactie na plaatsen controversiële tweet

Woensdag 6 juli 2022 om 20:15, door Rebekka Raap
Bette Midler komt met reactie na plaatsen controversiële tweet

Bette Midler, die in de afgelopen dagen onder vuur kwam te liggen vanwege tweets die sommige twitteraars als transfoob lazen, heeft op twitter gereageerd op de controverse die ze veroorzaakte. Ze claimt nooit mensen te hebben willen buiten sluiten. 

In een tweet van een aantal dagen geleden maakte Midler zich boos om het gebruik van termen zoals 'zwangere mensen' en 'menstruators' die worden gebruikt in plaats van het woord vrouw. Volgens Midler neemt dat de identiteit van vrouwen weg, terwijl het volgens veel twitteraars juist laat zien dat Midler transvrouwen buiten sluit van de discussie. Deze discussie ontstond nadat in de Verenigde Staten het recht op abortus werd teruggedraaid, waarna veel staten dit illegaal maakte. Veel twitteraars die het niet met de actrice eens waren, riepen zelfs op om de volgende film met Midler, Hocus Pocus 2 te boycotten. 

De tweet waarmee het allemaal begon, kreeg we meer dan 20.000 reacties. Sommige twitteraars waren het niet eens met Midler, en noemden haar een TERF, dat is kort voor 'Trans Exclusionary Radical Feminist'. Dat is een feministische stroming die er in gelooft dat transgender vrouwen geen vrouwen zijn. Anderen stonden weer volmondig achter de actrice, en maakten zich ook zorgen om het gebruik van andere woorden dan 'vrouw' in de discussie om abortuswetten. 

Als een reactie op de controversie die haar tweet veroorzaakte, postte Midler een link naar een artikel van de New York Times. Haar tweet zou een reactie zijn geweest op dit artikel. Bij deze link gaf ze ook nog een toelichting. "Mijn tweet over vrouwen was een reactie op de fascinerende en goedgeschreven stuk van de NYT op 3 juli. Er was geen bedoeling om mensen buiten te sluiten of transfoob te zijn met iets dat ik heb gezegd; daar ging het niet over." In een volgende tweet gaat ze verder: "Het ging om alle oude shit waar vrouwen - ALLE VROUWEN - mee om moeten gaan sinds de holbewonders. Zelfs toen kregen mannen alles dat ze willen."

Buiten deze Tweets om heeft Midler nog niet gereageerd in de media. 

MovieMeter video

Reacties (5)

MovieMeter is niet de plek om maatschappelijk-politieke discussies te voeren.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 6258 berichten
 • 713 stemmen

Verrek, die leeft nog gewoon.

Had echt gedacht dat die al in de vorige eeuw was gaan hemelen, maar ze is veel jonger dan ik gedacht had. Nog geen 80 zelfs.


avatar van lang pee

lang pee

 • 323 berichten
 • 296 stemmen

Je moet in deze tijd toch echt wel zeer voorzichtig zijn met wat je zegt, en twee keer nadenken. Iedereen mag zijn zoals hij zelf wil, wat hem ook maar gelukkig maakt, maar iets minder snel geraakt zijn mag wel......


avatar van Karst

Karst

 • 337 berichten
 • 1127 stemmen

Poeh, dat gaat nog lastig worden in de toekomst.

A few good men gaat dadelijk "a few good humans with penises" heten

Scent of a woman wordt dan "scent of a person with a vagina".....

*Zucht*


avatar van Artificialis

Artificialis

 • 64 berichten
 • 157 stemmen

Vrouwen worden in feite twee opties voorgehouden: Of je laat je aanspreken als een kindbarend, menstruerend en vagina bezittend persoon. Of je bent een transfoob. Hetzelfde gebeurt overigens niet bij mannen. Niemand heeft het lef om ons onder het nom van inclusiviteit als spermaproducerende personen aan te spreken. De 76 jarige Bette Midler is niet eens menstruerend, noch kindbarend. Dus het is nog een inaccurate terminologie ook.


avatar van Uier

Uier

 • 1736 berichten
 • 3579 stemmen

Mijn verwachting is dat Transformers ook een aantal jaar ook ongepast is.