menu

Filmdragers en apparatuur / Apparatuur / Draadloos geluid?

zoeken in:
avatar van Crook
Hoi,

ik vroeg me af of er iemand iets weet over draadloos geluid?
Is dit er al, en hoe werkt dat?

Ik doel op mijn nieuwe huiskamer, waar ik niet echt mogelijkheden heb om alle kabels goed weg te werken voor mijn 7.1 systeem. Ik heb eerst zitten kijken naar zo'n bose 3-2-1 waarbij je schijnbaar uit 3 boxen 5.1 geluid kan krijgen, maar aangezien die set ontzettend prijzig is, ik al een goede receiver + speakers heb, kijk ik liever even door naar andere oplossingen...

Weet er iemand iets?

Raffael77
Veel films zijn geen 7.1 en is er dus reden genoeg om zoveel speakers in je kamer te plaatsen.
Draadloos is er wel maar werkt niet goed omdat je last hebt van verschillende storende factoren en een bekende is interferentie.

Is je versterker 7.1. kan je vaak wel virtueel 7.1. surround krijgen maar dat is net zoiets als je muziek op 5.1. zetten terwijl je muziek meestal stereo is. (uitzondering is SACD.

avatar van Crook
Ja inderaad, ik sluit ook maar 5 boxen aan, maar de kabels voor de 2 rear speakers zijn het probleem, ik heb niet echt een mogelijkheid om dat netjes weg te werken hier.
Dus de vraag was ook meer of dat op de een of andere manier op te lossen valt.

Ik dacht zelf dus óf met een draadloos systeem, óf met een enigsinds betaalbare oplossing waarbij alle speakers aan de voorkant staan. Zoals het bose systeem dus, maar dan betaalbaar, en een externe oplossing zou al helemaal prachtig zijn (zodat ik mijn versterkers en speakers kan blijven gebruiken), maar ik betwijfel of dat bestaat.

Heeft er iemand een tip voor me op dat gebied?

avatar van Ajax&Filmfreak
De oplossing is of 2.0 stereo of 3.1 ofzo als je perse een center speaker wil gebruiken. surrounds vooraan zetten slaat nergens op net als die Bose bende.

avatar van Drs. DAJA
Los van dat 7.1 in een woonkamer situatie echt uiterst overbodig is (er zitten bij 7.1 namelijk twee speakers achter het scherm voor de intens grote bioscoopschermen zodat het geluid qua plaatsing beter overeen kan komen met wat er op het beeld gebeurt) kan ik die BOSE set niet aanraden. De theorie van die boxjes is dat de twee achterste speakers het geluid in tegen-fase de ruimte in gooien wat als surround op je oren zou moeten werken, mijn ervaringen zijn echter volledig anders. Alle speakers aan de voorkant is ongeveer net zo functioneel...

avatar van Ajax&Filmfreak
Wat jij bedoeld dr.DAJA is Dolby Pro Logic IIz. Dan heb je idd 2 extra speakers voor.
Bij een 7.1 opstelling voor Blu-ray,s word een 7.1 bedoeld zoals hieronder.

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/ca/learningcenter/home/HT/speakerplacement-7-1.gif

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van Drs. DAJA
Hm... Of dat zo ideaal is weet ik niet, ik wil het wel ondervinden. Officieel kunnen we namelijk achter ons geen richting duiden (anders dan dat het achter ons is).

Gast
geplaatst: vandaag om 08:25 uur

geplaatst: vandaag om 08:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.