menu

Film / Algemeen / Deeltijd / Duale media-gerichte studies

zoeken in:
tovenaar
Waarschijnlijk zat ik in het Filmacademie topic niet goed, poging 2: Zijn er eigenlijk ook media-gerichte studies die verkort te volgen zijn, of duaal? In ieder geval niet iets dat 4 jaar duurt? Tips anyone?

avatar van moviefreak#1
En dan stel ik ook gewoon de vraag :

Wat is de beste opleiding als je je wil verdiepen in de theorie van films ?

tovenaar
He, ik was eerst he .

avatar van moviefreak#1
Dat is zo

Als iemand nou heel erg veel weet kan hij misschien antwoord op beide vragen geven

Wil je HBO of universiteit gaan doen?

Aan de universiteit heb je volgens mij geen studies die zich exclusief met film bezig houden. Wel kun je in film specialiseren, bijvoorbeeld aan de UvA (Media en cultuur), de UU(theater-, film en televisiewetenschap) of de VU (algemene cultuurwetenschappen). De UvA heeft wel een gespecialiseerd mastertraject voor filmwetenschap.

Volgens mij is van bovengenoemde studies algemene cultuurwetenschappen de enige studie die ook in deeltijd te volgen is.

Overigens nog een opmerking: Volgens onderzoek in opdracht van Elsevier is het lastig om met dergelijke opleidingen een baan te vinden bron. (dit is niet om jullie af te schrikken )

tovenaar
Heb er nu 2 jaar werk op zitten, ik wil weer naar school en dan meer richting de media-wereld. Hoeft dus niet per sé film te zijn. Het enige probleem is, ik weet van mezelf dat ik het niet op kan gaan brengen om weer 4 jaar voltijd te studeren (wat geld en energie betreft). Dus daarom ben ik op zoek naar een duale of deeltijd studie. Laat iedereen die een goed idee heeft maar roepen hier!

gimli f
moviefreak#1 schreef:
Wat is de beste opleiding als je je wil verdiepen in de theorie van films ?
Filmwetenschap kun je in Groningen doen klik, maar volgens mij is er ook een filmtheoretische studie in Antwerpen.
Hier is ie.
Die studie werd mij paar jaar terug aangeraden door iemand, je scheen daar een eenjarige master-studie te hebben.

Een extra master-studie lijkt me toch wel leuk bij nader inzien...heb er alleen geen geld meer voor. Alhoewel, €505 maar. En het is nog dichtbij ook.

Programma van Antwerpen ziet er leuk uit: filmtheorie- en analysemethoden, kultuurkritiek, geschiedenis van de film, narratologie en nog te zwijgen van de keuzevakken (o.a. "moderne Europese filmauteurs"). Verder werkt de MUHKA mee aan de studie, dus daar kun je mooie films bekijken en dat is geen nadeel.

Verder weg:
In Sussex, UK en in Nashville, Tennessee aan Vanderbilt University.

Veel succes!

PS, sorry tovenaar, in bredere mediastudies ben ik niet zo geinteresseerd. Als je universitair wilt doen schijnt Amsterdam wel een aardige studie te zijn (UvA) wat ik zo gehoord heb.

PS2, ik zei nog, en nu niet gaan winnen hè!!

avatar van kos
kos
Die in Groningen heb ik ook een tijdje gedaan, wel vermakelijk maar ik had niet het idee dat je daadwerkelijk veel leerde.
Maar films kijken in collegetijd was wel een verfrissende ervaring .

avatar van Freud
Die in Antwerpen heb ik ook al opgemerkt, is een postgraduaat opleiding van één jaar en naar het schijnt ook best populair . Bestaat intussen vier jaar of zo denk ik, dus de kinderziektes moeten toch al weggewerkt zijn.

tovenaar
gimli f schreef:
PS2, ik zei nog, en nu niet gaan winnen hè!!

avatar van moviefreak#1
Die in Groningen ziet er wel aardig uit maar waarom moet het nu weer zo ver zijn

Persoonlijk had ik voor mezelf al een beetje uitgemaakt dat ik voor de UU (theater-, film en televisiewetenschap) zou gaan, mede omdat Utrecht net wat dichter bij huis is. Alleen weet ik gewoon niets over theater. En dan niet bijna niets maar gewoon nul,nul niets.

Maar ja, film is het enige wat mijn interresse nog wekt dezer dagen dus ik wil hoe dan ook iets met films gaan doen.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Van iemand die dat in Utrecht studeert weet ik dat je na één of twee jaar theater links kunt laten liggen.

avatar van moviefreak#1
Oh dat is wel handig.

Is er ook iets op MBO niveau te volgen of dat niet?

Diverse grafische lycea hebben (multi)mediaopleidingen.

grafisch lyceum rotterdam heeft idd wel zulke opleidingen, maar grafisch is niet echt m'n sterkste kant...

Gast
geplaatst: vandaag om 16:07 uur

geplaatst: vandaag om 16:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.