menu

Film / Spoilers / Hints in de start van de film

zoeken in:
avatar van riesma
Wat ik leuk vind aan films kijken, is in het hele begin van de film al het einde te proberen te achterhalen. Wat is het doel voor de personages, wie heeft het gedaan, wat wordt bedoeld, hoe lossen ze een probleem op et cetera?
In veel films wordt het einde al 'verklapt' middels hints, zowel visueel, auditief als scriptechnisch. De semiotische (psychologie van beeldtaal) kant van films is iets wat in mijn ogen ook heel interessant is. Soms lijkt het alof er zomaar een bepaald shot in een film zit, of een prop/object in de achtergrond, omdat het stoer zou zijn, een sfeer zou zetten of iets dergelijks. Maar niets is minder waar! Niet onbelangrijk zijn ook de namen van de personages, of het gebruik daarvan. In de start van een film, zeg maar in de eerste 15-30 minuten wanneer alle personages worden geintroduceerd en het plot wordt verteld, worden in veel films al hints gegeven over het einde.

Wie heeft hier leuke ontdekkingen bij? Wat is jou opgevallen bij welke film wat achteraf meer betekende dan je aanvankelijk wellicht verwacht had?

avatar van riesma
Als eerste geef ik Signs met Mel Gibson. Het is al een tijdje geleden dat ik die gezien heb, maar ik weet nog wel wat mij opviel.

Wat iedereen op moet zijn gevallen is het gebruik van water in het huis. De dochter vind het water vies, de honden willen het ook niet drinken (als ik het me goed herinner) en daardoor overal staan glazen water. Duidelijk.
Wat me nog meer opviel, is dat de zoon vrij vroeg in de film tv zit te kijken. Op tv is Dexter's Lab (toch?) bezig. Wat gebeurt daar? Dexter slaat een bad guy (antagonist) met een knuppel, die daardoor in een bak water valt. En hoe loopt Signs ook al weer af....?

avatar van Halcyon
Ongetwijfeld The Blair Witch Project. De mythe over Rustin Parr, die in het begin door een van de inwoners verteld wordt, krijgt aan het einde van de film betekenis. Dit maakt het door velen onbegrepen einde echt AF.

avatar van riesma
Zo ook Citizen Kane. Niet voor niets wordt de man op het begin door Kane in zijn maag gestompt met een slee. Wanneer Kane wordt meegenomen van huis, laat Welles een fade-out-shot zien van de ondergesneeuwde slee: het achterlaten van de kinderlijke onschuld van het hoofdpersonage (protagonist).

avatar van ToNe
Ongetwijfeld Sleepaway Camp.
De onthulling aan het eind wordt al heel subtiel ingeleid in het begin (denk aan de tante).

avatar van FinkPloyd
riesma schreef:
Zo ook Citizen Kane.Niet voor niets wordt de man op het begin door Kane in zijn maag gestompt met een slee. Wanneer Kane wordt meegenomen van huis, laat Welles een fade-out-shot zien van de ondergesneeuwde slee: het achterlaten van de kinderlijke onschuld van het hoofdpersonage (protagonist).


Wat ik vooral opmerkelijk vond is dat newsreel aan het begin van de film praktisch een korte samenvatting is van de gehele film.

Pastichio Rocker
Lucky Number Slevin, jeweets. En The Sixth Sense for that matter.

avatar van The One Ring
FinkPloyd schreef:
(quote)


Wat ik vooral opmerkelijk vond is dat newsreel aan het begin van de film praktisch een korte samenvatting is van de gehele film.


Dat is een slimme zet om ervoor te zorgen dat je de rest van de scènes gemakkelijker kan plaatsen waar in de tijd ze ergens zitten. De flashback-structuur zou anders wellicht te comlex zijn.

Gek trouwens dat je er tijdens Citizen Kane helemaal niet op komt dat de slee Rosebud is, terwijl Welles het er eigenlijk duimendik bovenop legt. De slee wordt niet bepaald subtiel in beeld gebracht.

The Last
Halcyon schreef:
Ongetwijfeld The Blair Witch Project. De mythe over Rustin Parr, die in het begin door een van de inwoners verteld wordt, krijgt aan het einde van de film betekenis. Dit maakt het door velen onbegrepen einde echt AF.

Inderdaad, een van meest duidelijkste hints, al had ik het eerlijk gezegt niet echt verwacht.

avatar van Mescaline
Mescaline (moderator)
Niet zo bekende maar daarom niet mindere film: Stay.. heeft erg veel details in het begin van de film..

Bij Memento: De opening credits, uiteraard, de polaroid die vervaagd ipv helderder wordt en dat Lenny Teddy doodschiet.
En ook tijdens een gesprek van Lenny met Burt over zijn aandoening, dan zegt Burt: "So its al backwards, huh? "

avatar van SelmaDuim
Het intro van Mulholland Drive schijnt ook vol aanwijzingen te zitten over hoe je de film moet interpreteren,

avatar van kobe bryant fan
Bij mission impossible 3

avatar van Pieter Montana
The One Ring schreef:

Gek trouwens dat je er tijdens Citizen Kane helemaal niet op komt dat de slee Rosebud is terwijl Welles het er eigenlijk duimendik bovenop legt.

Wie geeft er zijn slee nu ook een naam?

Gast
geplaatst: vandaag om 01:56 uur

geplaatst: vandaag om 01:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.