ad
  • 141.830 films
  • 6.870 series
  • 20.903 seizoenen
  • 470.549 acteurs
  • 285.340 gebruikers
  • 8.181.972 stemmen
Avatar
 

Junk is Gold - The Hunters Gatherers Film and Music Weekend

zoeken in:
avatar van podiumworm

podiumworm

  • 2 berichten
  • 0 stemmen

Personal discoveries from the subterranean world of celluloid.

ZATERDAG 24 + ZONDAG 25 OKTOBER 2009

JUNK IS GOLD IS DE VIERING VAN DE AFVALLIGE FILMCULTUUR, EEN EERBETOON AAN HET GEVOEL VAN ONTDEKKING, REANIMATIE EN VANDALISME DAT KENMERKEND IS VOOR DE STERVENDE CONTACT SPORT GENAAMD 16MM FILM. VIER MET ONS DEZE BEGRAFENIS.

ANNETTE FRICK

KERRY LAITALA

WILHELM HEIN

JACK STEVENSON

NUDGE (US)

SISTER IODINE (FR)

STARVING WEIRDOS (US)

De term "Junk" wordt in dit geval gebruikt in verwijzing naar het

verzamelen van dingen die een bepaalde persoonlijke waarde hebben die misschien niet zichtbaar zijn voor anderen. Toch kan deze "rommel", indien de stukken opnieuw, door het toepassen van andere processen, op de juiste manier worden samengevoegd en tot leven worden gebracht en uit hun oorspronkelijke context gestoten, een nieuwe betekenis krijgen die interessant is voor de niet-ingewijden. Het is niet alleen "het verzamelen" van films, maar het verzamelen van geluid / beeld / object fragmenten uit de verloren liefdeloos oceaan aan 16mm film en het distilleren van een persoonlijke betekenis uit de grondstoffen. Junk in de zin van het afgedankte, hetgeen dat niet in massa geproduceerd of

verkocht wordt... Junk in de betekenis van iets dat uit elkaar gehaald

is en dat niet langer haar oorspronkelijk doel dient, maar dat op

intuïtieve manieren hergegroepeerd kan worden. Iets wat je misschien niet hebt gecreëerd, maar dat je kan recreren, een medium, een proces en een houding die individueel onderzoek stimuleert in plaats van de zittend toeschouwer houding.

WORM brengt een eerbetoon aan de intutieve, voorbijgaande kwaliteit van de 16mm film en haar eindeloze potentie. Met presentaties door: Kerry de goochelaar die dode dingen tot leven brengt, Jack the Junker, een toevallige verzamelaar die gespecialiseerd is in onverwachte en gebruiksklare ontmoetingen, en Wilhelm de dissident, drager van de fakkel der subversie.

Met films van o.a.: Andy Warhol, Man Ray, Dieter Roth, Kenneth Anger.

WORM / ACHTERHAVEN 148 / ROTTERDAM

WWW.WORMWEB.NL


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.