• 143.178 films
 • 7.038 series
 • 21.346 seizoenen
 • 481.042 acteurs
 • 286.405 gebruikers
 • 8.226.872 stemmen
Avatar
 

Melkweg Cinema

zoeken in:
avatar van cinema80

cinema80

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

In december zijn in de Melkweg Cinema twee prachtige animatiefilms te zien van Tim Burton: THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS en CORPSE BRIDE.

do 14 en zo 17 december 20.00 uur

THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS-Tim Burton (USA 1993, 75 min.)

Deze, voor een Oscar genomineerde, animatiefilm van Burton heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (BATMAN, BEETLEJUICE), verheft THE NIGHTMARE BEFORE CHRITSMAS tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur.

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Hij probeert Halloween wel telkens groter, enger en beter te maken, maar haalt er geen voldoening meer uit. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

vr 15, za 16 en wo 20 december 20.00 uur

CORPSE BRIDE - Tim Burton (USA 2005, 76 min.)

Victor Van Dort (Johnny Depp) wordt onder lichte dwang in het huwelijksbootje geduwd samen met Victoria Everglot (Emily Watson). Op de repetitie van de trouw is Victor nogal zenuwachtig en slaagt hij er niet in zijn geloften correct te brengen. Om nog wat te oefenen, trekt hij het bos in waar hij zijn geloften perfect brengt en om het geheel af te sluiten de ring om een takje legt. Waar hij echter niet op gerekend had was dat het onschuldig ogend takje eigenlijk de vinger is van de Corpse Bride (Helena Bonham Carter). Zij heeft de geloften gehoord en vond het zo mooi dat ze Victor onmiddellijk opeist als haar man. Victor belandt in The Land Of The Dead terwijl Victoria nog altijd op hem wacht in The Land Of The Living. Vindt Victor nog wel zijn ware liefde als deze twee werelden met elkaar in aanraking komen?


avatar van Melkweg Cinema

Melkweg Cinema

 • 11 berichten
 • 0 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > Internationale première Bassweight (Melkweg Cinema):

BASSWEIGHT

Internationale première documentaire tijdens 5 days off in bijzijn regisseur.

Tijdens 5 days off, het vijfdaagse festival voor elektronische muziek en –kunst, vindt op vrijdag 4 juli de internationale première plaats van BASSWEIGHT. Deze documentaire van de Britse regisseur Suridh Hassan geef een uniek beeld van de dubstep-scene en is de eerste feature documentary die over deze muziekstroming gemaakt is. Dubstep is één van de spannendste en snelst groeiende stromingen binnen de elektronische muziek. De sfeer van de muziek, die gekenmerkt wordt door diepe bassen en futuristische geluiden, wordt in BASSWEIGHT op spectaculaire wijze in beeld gevat. De regisseur en producer van Bassweight zijn bij deze eenmalige vertoning aanwezig en zullen na afloop een Q&A doen met het publiek.

Dubstep ontstond aan het begin van dit decennium in de undergroundscene van Londen. Een nieuwe generatie muzikanten liet zich inspireren door het diepe geluid van reggae, de dansbaarheid van 2step en de aanstekelijke klanken van drum ’n bass en house. In kraakpanden en rokerige kelders vonden de eerste dubstepfeesten plaats en de muziek was zo aanstekelijk dat deze zich als een virus begon te verspreiden. Eerst door Engeland, met snel groeiende scenes in steden als Bristol, en daarna in de rest van Europa, de Verenigde Staten en Japan. Dubstep wordt inmiddels serieus genomen als muziekstroming en speelt een steeds grotere rol in de programmering van poppodia en festivals.

BASSWEIGHT schetst niet alleen een uniek sfeerbeeld van het dubstepgenre, het bevat ook exclusieve interviews met alle grote spelers in de scene, van Skream en Benga tot Kode 9, Plastician en BBC Radio1 DJ Mary Anne Hobbs. Ook zijn er beelden opgenomen in de Melkweg, tijdens een editie van het dubstepfeest Sonic Warfare in september ’07. De Melkweg is anderhalf jaar geleden als eerste Nederlandse poppodium een vaste dubstepavond gestart. Hiermee wilde het podium laten zien het opkomende genre serieus te nemen. De unieke kans om de internationale première van Bassweight te houden is hier een passend vervolg op.

Suridh Hassan wil door het maken van documentaires en films de bekendheid van internationale muziekcultuur bevorderen. Zo maakte hij in 2004, samen met Ryo Sanda, de documentaire Scratching the Surface, over de Japanse hiphopcultuur.

5 days off vindt plaats van woensdag 2 /m zondag 6 juli in Melkweg, Paradiso, Heineken Music Hall en het Nederlands Instituut voor Mediakunst. De vertoning van Bassweight is onderdeel van het mediaprogramma van het festival, mede mogelijk gemaakt door het NFPK+ en de Mondriaan Stichting.

BASSWEIGHT (Suridh Hassan, UK 2008, 61’)

Internationale première i.h.k.v. 5 days off

Vrijdag 4 juli in Melkweg Cinema. Aanvang 20:30 uur, aansluitend Q&A met regisseur en producent

Toegang € 6,00 / € 5,00 (korting) / gratis met 5 days off passe-partout of kaartje voor 4 juli

Zie voor meer info en de trailer:

www.melkweg.nl[/url]

www.5daysoff.nl[/url]


Vanaf januari presenteert Melkweg Cinema in samenwerking met Filmfreak elke laatste woensdag van de maand een gloednieuwe Japanse anime.

Animator: The Previews op:

wo 28 jan

wo 25 feb

wo 25 mrt

wo 29 apr

wo 27 mei

houd www.melkweg.nl[/url] in de gaten!


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 85697 berichten
 • 10248 stemmen

Klinkt tof, benieuwd welke films er geserveerd zullen worden. Ondertussen erg benieuwd naar Oshii's laatste, maar uiteraard weer windstilte als het gaat over lokale releases.


avatar van Zavo

Zavo

 • 6392 berichten
 • 1616 stemmen

Leuk dit inderdaad, ik denk dat ik wel eens ga kijken.


avatar van Erwinner

Erwinner

 • 33714 berichten
 • 3074 stemmen

20 t/m 28 Febr. is er in Brussel een animatie festival met 200 films op het programma.

Festival wordt geopend met Ponyo on the Cliff by the Sea.


avatar van Erwinner

Erwinner

 • 33714 berichten
 • 3074 stemmen

Of was dit oud nieuws...


De filmtitel voor woensdag 25 februari:

BLEACH THE MOVIE - MEMORIES OF NOBODY

Een zorgbarend voorval verontrust de Soul Society: boven de hemel van de Seireitei is een weerspiegeling van een stad uit de mensenwereld verschenen. Deze anomalie riskeert het evenwicht tussen de twee werelden te verbreken en dit kan elk moment tot hun vernietiging leiden. Een mysterieuze factie, waarvan de leden zich de Dark Ones noemen, eist de verantwoordelijkheid voor het vernietigingsplan op.

Aan het hoofd staat de charismatische Ganryu. Ichigo en de Shinigami's hebben nog maar een uur om de verwoesting van de werelden te verhinderen.

Deze eerste Bleach film is voorzien van de laatste animatietechnieken en stort je in een tomeloze strijd tegen de klok om het evenwicht tussen de werelden te herstellen

Meer Animator: The Previews op:

wo 25 mrt

wo 29 apr

wo 27 mei

www.melkweg.nl


avatar van Phoenix

Phoenix

 • 7846 berichten
 • 1418 stemmen

Dat wordt in de rij staan Onderhond!


avatar van Zavo

Zavo

 • 6392 berichten
 • 1616 stemmen

Ik kan hier niet echt blij van worden. Op de Melkweg site hebben ze het over "gloednieuwe anime". De eerste twee zijn 3 jaar oud en lijken me ook niet echt boeiend.


In Film > Festivals en evenementen > Melkweg Cinema: House of Horror:

do 5 t/m wo 18 maart

MELKWEG CINEMA: HOUSE OF HORROR

Als voorproefje op Imagine (AFFF) vertoont Melkweg Cinema horrorfilms van afgelopen jaren die meer aandacht verdienen dan dat ze in Nederland gekregen hebben. Sommigen zijn slechts een korte periode in de bioscoop te zien geweest, anderen zijn zelfs helemaal niet op groot scherm vertoond. In maart zorgt Melkweg Cinema ervoor dat de schade kan worden ingehaald en je je volop kan onderdompelen in blood, fear, gore & terror!

do 5 & wo 11 mrt

REC

Jaume Balaguéro & Paco Plaza (SP 2007, 85 min.)

vr 6 t/m zo 8 mrt

ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE

Jonathan Levine (USA 2006, 90 min.)

ma 9 & di 10 mrt

MIDNIGHT MEAT TRAIN

Ryûhei Kitamura (USA 2008, 98 min.)

do 12, zo 15 & wo 18 mrt

THE FALL

Tarsem Singh (IN / UK 2006, 117 min.)

vr 13 & za 14 mrt

BUG

William Friedkin (USA 2006, 102 min.)

ma 16 & di 17 mrt

INSIDE / À L'INTÉRIEUR

Alexandre Bustillo & Julien Maury (FR 2007, 83 min.)

Aanvang: 19.00 uur

Toegang: € 6 / € 5 [korting]

www.melkweg.nl


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10789 berichten
 • 4185 stemmen

Uitstekend nieuws. Dikke kans dat ik hier een bezoek aan breng.


avatar van Maikeru

Maikeru

 • 1933 berichten
 • 2351 stemmen

Inderdaad geweldig nieuws. De volgende wil ik gaan bezoeken:

- Rec

- The Fall (House of Horror?)

- A l'interieur

Staan al een tijd op mijn to-see lijst


avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

 • 1267 berichten
 • 1858 stemmen

Zeker mooi. The Fall wil ikzelf ook wel graag in de bioscoop bezichtigen. Misschien kunnen we er een date van maken Maikeru ?


avatar van kinjutsu

kinjutsu

 • 1548 berichten
 • 2532 stemmen

maak er maar een triple date van, je gaat toch wel ook mee naar a l'interieur of niet chuck?


avatar van until my end

until my end

 • 14 berichten
 • 2 stemmen

Hoe was Midnight Meat Train?


avatar van Melkweg Cinema

Melkweg Cinema

 • 11 berichten
 • 0 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > Coraline in Melkweg Cinema:

Vanaf 12 juni is in Melkweg Cinema 'Coraline'' te zien: de prachtige stopmotion animatiefilm in 3D over een jong meisje dat door een geheime deur in haar nieuwe huis een andere, betere versie van haar leven ontdekt.

Op het eerste gezicht lijkt deze parallelle werkelijkheid wel akelig veel op haar echte leven - alleen veel beter. Maar wanneer Coralines nep-andere-moeder (Teri Hatcher) haar voor altijd bij zich wil houden moet Coraline vertrouwen op haar moed, haar buren en een pratende zwarte kat om haar echte ouders te redden en weer thuis te komen.

'Coraline' is van dezelfde regisseur als The Nightmare Before Christmas geschreven door Tim Burton. Henry Selick verfilmde ook het boek 'James and the Giant Peach' van Roald Dahl. Coraline is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Neil Gaiman en is de eerste high definition stopmotion animatiefilm die in 3D gefilmd is.

Kijk voor meer info op: www.melkweg.nl


In Film > Festivals en evenementen > John Waters komt naar Amsterdam!:

Zondag 13 september brengt de Amerikaanse cultregisseur John Waters een speciaal bezoek aan Melkweg Cinema. Hij zal om 19.00 uur zijn krankzinnige komedie ‘Polyester’ inleiden en om 21.30 uur is zijn legendarische ‘Pink Flamingo’s’ te zien.

John Waters (VS), beter bekend als de ‘King of Trash’, staat bekend om zijn gebruik van camp en shockerende scènes. Hij begon in de jaren ‘70 met het regisseren van low budget producties, waarin de transseksueel Divine een markante hoofdrol had.

Vandaag de dag maakt Waters nog steeds films, onder andere met grote sterren als Johnny Depp en John Travolta. Deze films lijken te grenzen aan zogenaamde mainstream Hollywood-producties, maar schijn bedriegt. Ze staan er mijlenver vandaan.

Waters is o.a. bekend geworden door zijn klassiekers Pink Flamingo's (1972), Polyester (1981) en Hairspray (1988).

www.melkweg.nl


In Film > Festivals en evenementen > Klaus Kinski Retrospectief in Melkweg Cinema:

Melkweg Cinema presenteert

wo 10 t/m wo 31 maart

KLAUS KINSKI RETROSPECTIEF

Met een kop uit duizenden en een temperament dat velen deed sidderen, behoort Klaus Kinski tot de meest markante figuren uit de Europese filmgeschiedenis. De acteur werd in 1926 geboren in Polen, groeide op in Berlijn en ontwikkelde zich in het naoorlogse Duitsland tot een omstreden theaterfenomeen. In de jaren zestig en zeventig richtte de onvermoeibare Kinski zich op een grillige en imposante filmcarrière, die hem van Berlijn, via Rome en Parijs naar Californië zou brengen, waar hij in 1991 als 65-jarige stierf. Wereldberoemd werd de acteur door zijn turbulente samenwerking met Werner Herzog, die vijf meesterlijke films met zijn 'liefste vijand' maakte, en daarmee een bont geschakeerd oeuvre van 122 titels jammerlijk in de schaduw stelde. Met een retrospectief van 21 films en twee exposities geeft de Melkweg ruim baan aan Klaus Kinski, kunstenaar, kemphaan en cultster.

kijk voor meer info op: Melkweg Amsterdam


avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

 • 4287 berichten
 • 4104 stemmen

Ik zal zeker naar Jack the Ripper en Il Grande Silenzio gaan. Gaaf retrospectief!


avatar van Querelle

Querelle

 • 6548 berichten
 • 4894 stemmen

Oh!! zitten wel interessante titels tussen. Veel Duitse Gothic ook.


avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

 • 18894 berichten
 • 12669 stemmen

Querelle schreef:

Oh!! zitten wel interessante titels tussen. Veel Duitse Gothic ook.

Zeker , mooie dingen. Zal eens kijken of er iets te plannen is.


avatar van Malick

Malick

 • 9014 berichten
 • 0 stemmen

Mooi spul (!) maar dit is voor mij gewoon te ver. Waarom wordt zoiets nooit eens in Limburg gedaan? Wij worden als provincie zo tekort gedaan...


avatar van louie

louie

 • 158 berichten
 • 8 stemmen

jammer, ik wist dit niet, anders had ik er wel heen willen gaan.

Ik vind Klaus Kinski een geweldige acteur maar heb alleen Spaghetti westerns waar hij in meespeelt. Ga beslist wat andere films van hem aanschaffen. De enige andere film met Kinski, die ik ooit van hem gezien heb is Venom, een thriller/horror film.

Komt Klaus Kinski Retrospectief evenement wel vaker? Of heb ik gewoon pech gehad?


In Film > Festivals en evenementen > KanZeOn - NL première in Melkweg Cinema:

Op 30 september presenteren het elektronische muziekfestival Off Centre en Melkweg de Nederlandse première van KanZeOn, een bijzondere documentaire waarin de centrale rol van geluid in Japanse (boeddhistische) rituelen wordt verkend. De hypnotiserende ‘soundscapes’ zijn eeuwenoud maar tegelijk tijdloos en hebben opvallende parallellen met hedendaagse (elektronische) muziek. De film is gemaakt door de jonge Britse regisseurs / producenten Neil Cantwell & Tim Grabham, van wie laatstgenoemde ook aanwezig is bij de vertoning.

Melkweg Amsterdam - bit.ly


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 61880 berichten
 • 5062 stemmen

Jestes Bogiem (2012)

zaterdag 16 februari

zaal: Cinema

aanvang: 20:00 uur


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.