menu

Film / Festivals en evenementen / Nederlands Film Festival - NFF

zoeken in:
avatar van Mochizuki Rokuro
En dan gaan ze (dat staat dan even los van het NFF) The Paradise Suite (2015) inzenden voor de Oscars. Dat is dan niet de beste film van de periode 1 juni 2014 tot 1 juni 2015, maar wel de meest kansrijke/geschikte van de films die nog gaan komen en dan volgend jaar misschien wel/niet* überhaupt kunnen meedingen naar een prijs op het NFF.

avatar van Malick
Dat en wordt er dan in de The Paradise Suite Nederlands gesproken?

avatar van Mochizuki Rokuro
Cineville is maar bij een paar voorstellingen geldig tijdens het NFF. Check de lijst: Cineville | Nederlands Film Festival

tovenaar
Volgens mij alle reguliere voorstellingen in 't Hoogt en LHC.

tovenaar
Oh en de events in die locaties natuurlijk zoals 22videos.

avatar van Mochizuki Rokuro
tovenaar schreef:
Volgens mij alle reguliere voorstellingen in 't Hoogt en LHC.
Normaal gesproken wel, maar bij het festival dus NIET. Zie mijn eerdere link.

En de ticketinfo hier: Praktische Informatie | Nederlands Film Festival

tovenaar
Maar als ik jouw link volg dan is dat toch gewoon de selectie van tijdstippen waarop de films in LHC en 't Hoogt draaien? Heb zomaar wat steekproeven gedaan, maar kwam steeds uit bij dat dat de vertoningen van die films in Hoogt en LHC zijn.

Ik bedoelde dus ook niet reguliere buiten festival om, maar reguliere voorstellingen binnen NFF.

avatar van Mochizuki Rokuro
Ja maar omgekeerd zijn niet alle films die in Hoogt en LHC draaien in het kader va het NFF gratis...


avatar van Mochizuki Rokuro
Ha, ha. Publiciteit altijd goed.

Er is toch een aparte prijs voor publieksfilms, de Rembrandts of zo?

avatar van Stephan
Insignificance schreef:
Regisseur trekt film Michiel de Ruyter terug

De producent dus.... En blijkbaar ook zonder medeweten van Reiné en Lammers.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Wat een kleinzielige actie. Hij heeft misschien ergens nog wel een punt maar schrijf dan een ingezonden brief naar de Volkskrant ofzo.
Het nieuwe systeem is net in werking en de prijzen nog niet vergeven, doe dan je beklag als de prijzen worden uitgereikt.
Welk filmfestival kent trouwens een aparte categorie voor publieksfilms?

Frank Lammers is niet blij het met besluit de film Michiel de Ruyter terug te trekken uit de competitie. 'Dit heeft de producent buiten mijn weten en dat van regisseur Roel Reiné om besloten. Dat vind ik ook een kwalijke zaak', zei Lammers, die de titelrol in de film vertolkt, op Radio 1. 'Het is mijn producent, maar ik moet hem hier toch afvallen. Ik begrijp niet wat hij precies bedoelt. Dit gezeur levert niks op voor de Nederlandse film.'

Michiel de Ruyter-makers: Gouden Kalf 'elitair feestje' | Binnenland | de Volkskrant

avatar van Prudh
Gevolgd door terugtrekken van De Ontsnapping. Want niemand uit de DAFF heeft 'm gezien, dus hij maakt geen kans, aldus producent. Leuk. Soap. Reuring.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Haha. Alsof die film anders wel een kans zou maken.

tovenaar
Dit wordt zo onderhand allemaal wel erg treurig.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ja dat zeker.
Het gaat al niet zo geweldig met de Nederlandse filmwereld en dan gaan ze op het belangrijkste festival voor Nederlandse films ook nog bonje maken.
Het past in de lange traditie van schoppen tegen het festival en de zogenaamde elite (ik herinner me nog de acties en de kritiek van Rijk de Gooyer en Theo van Gogh).

avatar van Mochizuki Rokuro
En Georgina Verbaan met een ludieke lange neus volgens mij.

Ach ja, net of bij de Oscars de grote blockbusters altijd op de eerste rij zitten.

tovenaar
En dan is NFF nou juist bij uitstek het festival waar juist deze films wél nog een plek krijgen. Elk ander festival zou niks doen met de Ontsnapping. Nouja, niemand die er verder van wakker zal liggen, maar het is allemaal wel beetje mja, oef, beh.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Reactie Dutch Academy For Film:

Van het bestuur van de DAFF - Dutch Academy For Film.

De producenten van ‘Michiel de Ruyter’ en ‘de Ontsnapping’ hebben aangegeven hun films niet voor vertoning tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) ter beschikking te stellen uit onvrede met het gebrek aan nominaties in de eerste stemronde voor de Gouden Kalveren. Tot op heden hebben ze hun films wel aangeboden aan de stemgerechtigden van de Gouden Kalf-competitie. De films zijn middels projectie en via een streamingplatform van NFF en DAFF aan stemgerechtigden voorgelegd ter beoordeling.

Zowel voor “Michiel de Ruyter” als voor “De Ontsnapping” hebben stemgerechtigde vakgenoten nominaties voor Gouden Kalveren voorgedragen (Beste Regie en Beste Mannelijke Hoofdrol voor ‘Michiel de Ruyter’ en Beste Mannelijke Bijrol voor ‘De Ontsnapping’).

Aan de uitkomst van de stemming, zowel bij de nominaties als bij de uiteindelijke bepaling van de winnaars, kunnen de DAFF noch het NFF iets aan de uitslag veranderen: het zijn de geheime stemmen van de vakgenoten. Wel kunnen wij de hoop uitspreken dat ook de betreffende producenten zich aansluiten bij de DAFF en hun stem bij de volgende verkiezingen zullen laten horen. De DAFF is tenslotte mede opgericht om de makers zelf een stem te geven en daarmee verantwoordelijkheid te laten nemen voor de eigen branche.

In 2013 is de Dutch Academy For Film opgericht met als doel het culturele belang ven de Nederlandse Film zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Essentieel daarbij is de beoordeling en erkenning van elkaars werk in de vorm van het Gouden Kalf, dat de Dutch Academy For Film samen met het Nederlands Filmfestival verleent volgens het zogeheten ‘Academy model’ zoals dat in alle grote filmlanden (Amerika, Frankrijk, Duitsland) al lang gebruikelijk is. De leden van de Dutch Academy For Film zijn daarmee direct verantwoordelijk voor de erkenning binnen de filmsector voor bioscoopfilms en lange documentaires. Het Nederlands filmfestival en de Dutch Academy For Film hebben in gezamenlijkheid hiervoor een reglement opgesteld en gepubliceerd.

De procedure is eenvoudig. Er zijn twee geheime stemmingsrondes: het vaststellen van de nominaties en het toekennen van de Gouden Kalveren. Bij het vaststellen van de nominaties bepalen de vakgenoten, georganiseerd in secties, de nominaties van hun sectie. Dus de sectie regie nomineert vijf nominaties voor ‘beste regie’, de sectie camera nomineert voor ‘beste camera’ etc. In de tweede en laatste ronde maken alle stemgerechtigden hun keuze uit alle genomineerden, waarbij de meeste stemmen gelden. Op deze manier worden vakkundigheid (tijdens de nominatieronde) en statistische relevantie (bij het stemmen voor de winnaars) gecombineerd.
Het totaal aantal tijdens de nominatieronde uitgebrachte stemmen (meer dan de helft van het aantal geregistreerde stemmers) was meer dan voldoende om tot een uitgebalanceerd oordeel te komen bij de nominaties. Het tellen van de stemmen heeft plaatsgevonden onder toezicht van een notaris.

De Gouden Kalf nominaties zijn derhalve in geheime stemming bepaald door een groot aantal stemmen van vakgenoten.
Het bestuur van de Dutch Academy For Film en het bestuur van het Nederlands Filmfestival ondersteunen de nominaties. Bovendien zijn zij van mening dat door het terugtrekken van films de genomineerden van deze producties niet de erkenning zullen krijgen die ze verdienen.

Was getekend,

Het Bestuur van de DAFF.


bron

(P.S. staat er echt Duch? )


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Top 3 kanshebbers voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek bekend

(afbeelding)

(afbeelding)

(afbeelding)

Het Nederlandse publiek heeft gestemd en de Top 3 is bepaald. Bloed, Zweet & Tranen , De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard en Michiel de Ruyter zijn nog in de race voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek.
Vanaf nu kan iedereen opnieuw zijn stem uitbrengen op de Top 3 via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl.
Stemmen kan tot donderdag 1 oktober 23:59 uur.

avatar van The One Ring
Op MovieMeter hoor je niet vaak dat mensen echt naar het NFF gaan, maar ik heb nog een gaatje gevonden voor Nieuwe Lichting 6 (kort filmprogramma) om 15:30 en Prins om 19:00.

avatar van Mug
Mug
Ik zet m'n geld trouwens op die Sinterklaas-film. De macht van de social media (hoofdzakelijk Pietitie) is te groot aan het worden.

avatar van Mochizuki Rokuro
Mochizuki Rokuro schreef:
Dat Verbaan mag winnen voor De Surprise, de rest maakt me niet uit
Feli's Georgina

Mug schreef:
Ik zet m'n geld trouwens op die Sinterklaas-film. De macht van de social media (hoofdzakelijk Pietitie) is te groot aan het worden.
Je hebt zeker meegestemd

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Hier nog even het overzicht van de Gouden Kalveren:


WINNAARS GOUDEN KALVEREN 2015, DE GROTE PRIJZEN VAN DE NEDERLANDSE FILM
35e Nederlands Film Festival succesvol

(afbeelding)

Gisteravond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2015, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De grote winnaar is GLUCKAUF met vier Gouden Kalveren, gevolgd door BLOED, ZWEET & TRANEN met drie Gouden Kalveren. PRINS, DE SURPRISE, THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING en ONE NIGHT STAND X – GEEN KONINGEN IN ONS BLOED werden bekroond met twee Gouden Kalveren. De uitreiking werd live uitgezonden door de VPRO van 20.25-22.00 uur op NPO 3 en integraal uitgezonden vanaf 19.15 uur op het internet via filmfestival.nl en NPO Cultura. Claudia de Breij presenteerde de prijzenavond in het Beatrix Theater in Utrecht. Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het 35e Nederlands Film Festival.

Het NFF 2015 stond in het teken van verandering en presenteerde met succes een programma met prominent aandacht voor de drie pijlers Film, TV, Interactive & Games en de lancering van succesvolle nieuwe programma’s en competities zoals Forum van de Regisseurs, de Gouden Kalveren Loge en de Digital Storytelling Competitie. Nieuw was ook de Nationale Film Conferentie en de intensieve samenwerking met de game industrie en in het bijzonder met de Control Conference, de Dutch Game Awards en INDIGO. Het thema Grenzeloos Nederlands dat de internationale reikwijdte van de Nederlandse film en filmmakers agendeerde was een groot succes.
De ingezette koersverandering van het NFF wordt in de komende jaren voortgezet.
Het NFF was meer dan ooit verspreid over heel Utrecht en had de beschikking over minder zaalcapaciteit dan in voorgaande jaren. Het bezoekersaantal bleef op niveau.

De winnaars van de Gouden Kalveren 2015, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film:
Winnaars middels Gouden Kalf Jury

De winnaars van de Gouden Kalf Jury zijn:

Beste Korte Film
UNDER THE APPLE TREE van Erik van Schaaik

Beste Korte Documentaire
VERBODEN VLUCHT van Hester Overmars

Beste Televisiedrama
ONE NIGHT STAND X - GEEN KONINGEN IN ONS BLOED van Mees Peijnenburg

Beste Actrice Televisiedrama
Ariane Schluter voor One Night Stand X - EEN GOED LEVEN

Beste Acteur Televisiedrama
Jonas Smulders voor One Night Stand X - GEEN KONINGEN IN ONS BLOED

De Gouden Kalf Jury bestond dit jaar uit documentairemakers Oeke Hoogendijk, Menno Otten en Marije Meerman voor de sectie Korte Documentaire. De jury voor Korte Film en Televisiedrama werd gevormd door producent Marc Bary, animatieregisseur Hisko Hulsing en regisseur en scenarist Dana Nechushtan.
Winnaars middels Academysysteem
De winnaars voor de Gouden Kalveren via het Academysysteem zijn:

Beste Lange Documentaire
THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING van Morgan Knibbe

Beste Sound Design
Vincent Sinceretti en Taco Drijfhout voor THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING

Beste Muziek
Palmbomen voor PRINS

Beste Montage
Mieneke Kramer voor PRINS

Beste Production Design
Hubert Pouille voor DE SURPRISE

Beste Camera
Mark van Aller voor GLUCKAUF

Beste Vrouwelijke Bijrol
Hadewych Minis voor BLOED, ZWEET & TRANEN

Beste Mannelijke Bijrol
Raymond Thiry voor BLOED, ZWEET & TRANEN

Beste Actrice
Georgina Verbaan voor DE SURPRISE

Beste Acteur
Martijn Fischer voor BLOED, ZWEET & TRANEN

Beste Scenario
Gustaaf Peek voor GLUCKAUF

Beste Regie
Remy van Heugten voor GLUCKAUF

Beste Film
GLUCKAUF van Joram Willink en Piet-Harm Sterk voor BIND

De winnaars voor Speelfilm en Lange Documentaire zijn dit jaar voor het eerst bepaald middels een Academysysteem. De stemgerechtigden bestaan uit leden van de Dutch Academy For Film, Gouden Kalf winnaars en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals, aangevuld met Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van IFFR en IDFA, en Nederlandse winnaars van Oscars en EFA's, allen in de categorieën Speelfilm en Lange Documentaire. Van de 465 stemgerechtigden hebben 324 vakgenoten zich dit jaar geregistreerd als stemmer. 170 vakgenoten hebben ook daadwerkelijk gestemd. Met dit resultaat is een goede eerste stap gemaakt in het eerste jaar dat de Gouden Kalveren worden bepaald middels het Academysysteem. Dit jaar is halverwege het jaar gestart met het systeem. Dat zal de komende jaren anders zijn en naar verwachting zal het aantal stemmers de komende jaren substantieel toenemen.

Het bestuur van het NFF kende reeds op de Openingsavond het Gouden Kalf voor de Filmcultuur toe:

Filmcultuur
Sandra den Hamer

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek
Het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek is uitgereikt aan de speelfilm met de meeste stemmen van het Nederlandse publiek: DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET PRATENDE PAARD van Tom de Mol voor Tom de Mol Productions. Naast de onderscheiding van het publiek ontvangt de producent namens het Abraham Tuschinski Fonds een bedrag van €30.000 te besteden aan een nieuwe Nederlandse filmproductie. Ook de nummer twee en drie ontvangen geldprijzen. MICHIEL DE RUYTER van Klaas de Jong voor Farmhouse TV & Film ontvangt €20.000 (tweede prijs) en BLOED, ZWEET & TRANEN van Derk-Jan Warrink, Joost de Vries en Leontine Petit voor Lemming Film €10.000 (derde prijs). De films die kans maakten op dit Gouden Kalf zijn de zeventien films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015. De stemprocedure staat onder notarieel toezicht. 26.385 stemmers hebben hun stem uitgebracht.

Prijs van de Nederlandse Filmkritiek
Ook is vanavond de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uitgereikt. Deze persprijs wordt toegekend door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De jury, bestaande uit Jochem Geerdink, Hugo Emmerzael, Omar Larabi, Fabian Melchers en Kaj van Zoelen, beoordeelde dat de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek dit jaar gaat naar TUSSEN 10 EN 12 van regisseur Peter Hoogendoorn.

(persbericht)

avatar van Prudh
En verder zijn er louter krekelgeluiden te horen in dit topic Uiteindelijk best prima editie van het festival, ook al waren er heel weinig premières. En dat hele gedoe over commercie vs arthouse is een storm in een glas water, denk ik. Daar zinkt geen driemaster in. Leuke gasten, met Hoytema en co. En prima winnaars (al is die Zwarte Pietenfilm een beetje krom).

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Via Mochizuki Rokuro

Vanavond heeft het Nederlands Film Festival in het Ketelhuis en live bij De Wereld Draait Door de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren 2016.

Voor de categorieën Korte Documentaire, Korte Film en Televisiedrama heeft de Gouden Kalf Jury de nominaties bepaald. De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire worden sinds 2015 bepaald volgens het Academy-model. Net zoals bij de Oscars (VS), de Bafta's (VK), de Césars (Frankrijk) en de Lola's (Duitsland) zijn het de filmprofessionals zelf die de winnaars van de grote Nederlandse filmprijzen kiezen. De stemgerechtigden bestaan uit leden van de Dutch Academy For Film (DAFF), Gouden Kalf-winnaars en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals. Van de 493 stemgerechtigden hebben 330 vakgenoten zich dit jaar geregistreerd als stemmer.

NOMINATIES GOUDEN KALF JURY
De Gouden Kalf Jury bestaat dit jaar uit documentairemakers Petra Lataster-Czisch, Robert Oey en Valerie Schuit voor de sectie Korte Documentaire. De jury voor Korte Film en Televisiedrama wordt gevormd door acteur Achmed Akkabi, scenarist Anne Barnhoorn en regisseur Menno Meyjes.

De nominaties (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:

Beste Korte Documentaire
A Haunting History (2016) - Ilse van Velzen, Femke van Velzen
De Tegenprestatie (2015) - Suzanne Raes, Monique Lesterhuis
De Wereld Volgens Monsieur Khiar (2015) - Sjors Swierstra

Beste Korte Film
Kort! - GRATIS - Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets
Kort! - REMEMBER TO CHECK OUT - Hiba Vink
VLOED - Hiske de Goeje, Randy Oost

Beste Actrice Televisiedrama
Susan Radder - Horizon (2016)
Nazmiye Oral - One Night Stand XI - IN VRIJHEID
Lisa Zweerman - Riphagen (2016)

Beste Acteur Televisiedrama
Tijn Docter - Horizon (2016)
Barry Atsma - KLEM
Jacob Derwig - KLEM

Beste Televisiedrama
One Night Stand XI - Horizon (2016)
One Night Stand XI - IN VRIJHEID - Floor van der Meulen
KLEM - Frank Ketelaar, Shariff Korver, Albert Jan van Rees

NOMINATIES ACADEMY
De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire zijn bepaald middels een Academysysteem. De stemgerechtigden bestaan uit leden van de Dutch Academy For Film (DAFF), Gouden Kalf-winnaars en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals.
Van de 493 stemgerechtigden hebben 330 vakgenoten zich dit jaar geregistreerd als stemmer.

De nominaties (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:

Beste Lange Documentaire
A Family Affair (2015) - Tom Fassaert
Garage 2.0 (2016) - Catherine van Campen
Little Angels (2015) - Marco Niemeijer
Onder de Oppervlakte (2015) - Digna Sinke
A Strange Love Affair with Ego (2015) - Ester Gould

Beste Sound Design
Mark Glynne - Beyond Sleep (2016)
Peter Warnier - Full Contact (2015)
Peter Warnier - J. Kessels (2015)
Marco Vermaas - Of Ik Gek Ben (2016)
Herman Pieëte - Publieke Werken (2015)

Beste Muziek
Alex Simu - Beyond Sleep (2016)
Erik-Jan Grob - De Grote Zwaen (2015)
Dirk Brossé - Knielen op een Bed Violen (2016)
Merlijn Snitker - Publieke Werken (2015)
Marc Lizier - A Strange Love Affair with Ego (2015)

Beste Montage
Gys Zevenbergen - Beyond Sleep (2016)
Sander Vos - Full Contact (2015)
Marc Bechtold - De Grote Zwaen (2015)
Danniel Danniel - Little Angels (2015)
Peter Alderliesten - Publieke Werken (2015)

Beste Production Design
Genaro Rosato - De Grote Zwaen (2015)
Alfred Schaaf - De Helleveeg (2016)
Ben Zuydwijk - J. Kessels (2015)
Kurt Loyens - Knielen op een Bed Violen (2016)
Hubert Pouille - Publieke Werken (2015)

Beste Camera
Melle van Essen - Beyond Sleep (2016)
Frank van den Eeden - Full Contact (2015)
Theo Bierkens - De Helleveeg (2016)
Danny Elsen - J. Kessels (2015)
Mark van Aller - Publieke Werken (2015)

Beste Vrouwelijke Bijrol
Anneke Blok - De Helleveeg (2016)
Hadewych Minis - De Helleveeg (2016)
Gaite Jansen - Knielen op een Bed Violen (2016)
Monic Hendrickx - Of Ik Gek Ben (2016)
Camilla Siegertsz - Schone Handen (2015)

Beste Mannelijke Bijrol
Gijs Scholten van Aschat - De Helleveeg (2016)
Frank Lammers - De Helleveeg (2016)
Marcel Hensema - Knielen op een Bed Violen (2016)
Raymond Thiry - THE PARADISE SUITE
Teun Kuilboer - Schone Handen (2015)

Beste Actrice
Anniek Pheifer - De Grote Zwaen (2015)
Hannah Hoekstra - De Helleveeg (2016)
Rifka Lodeizen - Publieke Werken (2015)
Thekla Reuten - Schone Handen (2015)
Maartje Remmers - Stop Acting Now (2016)

Beste Acteur
Reinout Scholten van Aschat - Beyond Sleep (2016)
Fedja van Huêt - J. Kessels (2015)
Issaka Sawadogo - The Paradise Suite (2015)
Gijs Scholten van Aschat - Publieke Werken (2015)
Jacob Derwig - Publieke Werken (2015)

Beste Scenario
David Verbeek - Full Contact (2015)
Max Porcelijn - De Grote Zwaen (2015)
Paloma Aguilera Valdebenito - Out of Love (2015)
Joost van Ginkel - The Paradise Suite (2015)
Frank Ketelaar - Publieke Werken (2015)

Beste Regie
Boudewijn Koole - Beyond Sleep (2016)
David Verbeek - Full Contact (2015)
Max Porcelijn - De Grote Zwaen (2015)
Ben Sombogaart - Knielen op een Bed Violen (2016)
Tjebbo Penning - Schone Handen (2015)

Beste Film
Beyond Sleep (2016) - Hanneke Niens, Hans de Wolf voor KeyFilm
De Helleveeg (2016) - Matthijs van Heijningen, Guurtje Buddenberg voor Sigma Pictures
Knielen op een Bed Violen (2016) - Alain de Levita, Sytze van der Laan voor NL Film
The Paradise Suite (2015) - Ellen Havenith voor PRPL, Jeroen Beker voor Bastide Films
Publieke Werken (2015) - Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld, Laurette Schillings voor Topkapi Films

Nominaties Gouden Kalveren 2016 | Nederlands Film Festival

avatar van Malick
Beyond Sleep mag alles winnen.

avatar van McSavah
Full Contact met genoeg nominaties.

avatar van D-ark
Geen idee wat het extreem matige A Strange Love Affair with Ego daartussen doet maar mooi lijstje

Gast
geplaatst: vandaag om 19:25 uur

geplaatst: vandaag om 19:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.