menu

Film / Festivals en evenementen / Cannes

zoeken in:
Cannes Starts Today!
The most revered, most influential, and most exciting festival of the year, the Cannes Film Festival starts today! The opening film tonight is Fanfan la Tulipe, a remake of the original swashbuckler, this time starring Penélope Cruz and Vincent Perez. In Competition this year are films by Lars von Trier, Gus Van Sant, Clint Eastwood, Peter Greenaway and Denys Arcand. Cannes' heritage film program also has an impressive slate of remastered films including the complete restoration of Charles Chaplin's City Lights.

FisherKing
yosemite44 schreef:

including the complete restoration of Charles Chaplin's City Lights.

Ik las ergens dat nu alle films van Chaplin op DVD uitkomen waaronder City Lights en Modern Times.

op amazon.com zijn die geloof ik "altijd" al verkrijgbaar geweest!

In Films > Nieuws > Palm d'Or:

De film Elephant van de Amerikaanse regisseur Gus van Sant is zondag onderscheiden met de Gouden Palm van het internationaal filmfestival in Cannes (Frankrijk). In de lowbudgetproductie Elephant staat een bloedbad op een school centraal.

[PalmE d'Or dus]

Mijn indruk is dat het een beetje een flauw festival was, dat vooral in de schaduw stond van de afwezigen, waar de organisatie graag mee had uitgepakt: Tarantino's Kill Bill en Wong Kar-wai's 2046.

FisherKing
Ja, ik denk een van de zwakste festivals in Cannes ooit. Was niet erg onder de indruk (op voorhand) van de vertoonde films aldaar. Inderdaad had de organisatie pech dat best wel veel films niet "op tijd" klaar waren maar qua programmering is IFFR natuurlijk vele malen interessanter.

imdb ratings:

dogville: 7,2
uzak: 8,3
swimming pool: 6,5

wel pas weinig stemmen...

avatar van JayLunar
De IMDb-ratings kloppen doorgaans niet echt. In ieder geval niet bij "foreign films" met weinig stemmen. Kijk maar eens onder "user ratings" bij de desbetreffende films.

avatar van speedy23
Coen-film "The Ladykillers" in première op filmfestival van Cannes.

De jongste filmproductie van de gebroeders Coen zal op het filmfestival van Cannes in Europese première gaan, zo meldt de BBC. De film is een remake van een film uit 1955. Ladykiller van dienst is Tom Hanks, die nog nooit eerder in Cannes op het witte doek verscheen.

Voor de Coen Brother´s is het al de zesde keer dat ze aan het festival deelnemen. In de originele versie van "The Ladykillers" neemt een bende criminelen een Londens huis in en gebruikt het als uitvalsbasis voor een grootschalige diefstal. In de versie van de gebroeders Coen speelt de film zich af in het zuiden van de Verenigde Staten.

Andere bendeleden, naast Hanks, worden vertolkt door Marlon Wayans, Ryan Hurst, JK Simmons en Tzi Ma. Ethan Coen wordt ook voor het eerst vermeld als co-regisseur, terwijl Joel Coen, net als in de andere producties van de twee filmmakers, als regisseur wordt genoemd.

Beide broers sleepten in 1991 op het festival van Cannes de Palme d´Or in de wacht met hun film "Barton Fink". In 1996 kregen ze de prijs voor beste regisseur voor "Fargo" en in 2001 voor "The Man Who Wasn´t There". (SCS, Belga)

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://www.hln.be/hln/artikels/foto/large_3643.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van speedy23
Agenten slaan medewerkers festival Cannes met wapenstok uit cinema.

Bij incidenten tussen de politie en festivalmedewerkers in de marge van het filmfestival van Cannes zijn zaterdag volgens politieopgave drie mensen gewond geraakt. De demonstranten gewagen van vijf gewonden. Vijf mensen zijn opgepakt.

Agenten hebben met de wapenstok demonstranten uit een filmzaal weggeslagen, aldus waarnemers. De politie zou met "uiterste brutaliteit" zijn opgetreden, aldus een woordvoerder van de demonstranten.

Uit protest tegen de geplande inkrimping van hun werkloosheidsverzekering wilden zij een filmvoorstelling verhinderen. Meerdere honderden mensen namen aan het protest deel. De Amerikaanse regisseur Michael Moore sprak, in bijzijn van de Franse boerenleider José Bové, zijn solidariteit uit met de demonstranten.

Medewerkers van het festival hadden zich op het strand verzameld en waren dan beginnen betogen. Toen de stoet aan het Festivalpaleis kwam, gingen de deuren dicht. Sommige voorstellingen vervielen. (LOR, belga)

avatar van jassonn
Wat leveren de Coen-brothers de laatste jaren veel films af zeg,meestal zat er toch wel een paar jaar tussen.

avatar van jassonn
Bedoel je dat het er wel meer per jaar mogen zijn van jou,Fischerking?

avatar van Yekezzez
Huh?

avatar van jassonn
Fischerking heeft z'n berichtje weggehaald zie ik .

De politie zou met 'uiterste brutaliteit' zijn opgetreden, lees ik bij Speedy23.

Hebben ze met z'n allen Michael Moore uitgemaakt voor lul ? Hebben ze niet met twee woorden gesproken ? Zoiets lijkt me nou echt brutaal.

avatar van speedy23
hugohei schreef:

De politie zou met 'uiterste brutaliteit' zijn opgetreden, lees ik bij Speedy23.

Hebben ze met z'n allen Michael Moore uitgemaakt voor lul ? Hebben ze niet met twee woorden gesproken ? Zoiets lijkt me nou echt brutaal.Daarom: Uit protest tegen de geplande inkrimping van hun werkloosheidsverzekering wilden zij een filmvoorstelling verhinderen.

Natalie Portman heeft het uitgemaakt met Gael Garcie Bernal (uit La Mala Educacion) omdat hij zijn ouders verkoos om mee te gaan ipv haar. bron: imdb

avatar van jassonn
Dan was het waarschijnlijk al niet zo'n goede relatie.

avatar van kos
kos
Bloompje schreef:

Natalie Portman heeft het uitgemaakt met Gael Garcie Bernal (uit La Mala Educacion) omdat hij zijn ouders verkoos om mee te gaan ipv haar. bron: imdb
Wahaha...domme troela.

Britse seksfilm Nine Songs schokt Cannes
AMSTERDAM - Nine Songs, de meest seksueel expliciete film van de Britse filmgeschiedenis, heeft zijn première in Cannes beleefd en dat hebben ze daar geweten! De film laat niets aan de verbeelding over: seksscènes worden onverbloemd geprojecteerd en orale seks en ejaculaties vol in beeld gebracht. De critici geschokt achterlatend.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Alle ins en outs, videofragmenten en een dagelijks Cannes journaal op Cinema.nl:
http://www.cinema.nl/cannes

avatar van speedy23
'PHILEINE ZEGT SORRY" NAAR JAPAN
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
De Nederlandse komedie "Phileine zegt sorry" wordt uitgebracht in Japan. De prent van regisseur Jan Westdijk is na "Temmink", al de tweede Nederlandse film die deze week in Cannes werd aangekocht door Japan.
Binnenkort komt "Phileine" ook uit in Thailand, Portugal en Signapore. De prent is een verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart met Kim van Kooten en Michiel Huisman
in de hoofdrollen. "Phileine zegt sorry" kreeg vier Gouden Kalveren en trok in Nederland meer dan 300.000 bezoekers. Dit werd gistern bekend gemaakt op het filmfestival van Cannes.
Bron TVtt

avatar van speedy23
MOORE WINT NA OSCAR OOK GOUDEN PALM
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Michael Moore heeft met zijn anti-Bush-documentaire "Fahrenheit 9/11" de Gouden Palm gewonnen op het 57e Film-festival van Cannes. Het zou van 1976 geleden zijn dat de palm naar een documentaire ging.

Michael Moore is ook de maker van de documentaire "Bowling for Columbine" (2002) over de macht van de wapenlobby. Voor die film kreeg hij een Oscar.

In zijn nieuwe film "Fahrenheit 9/11" trekt Moore fel van leer tegen het beleid van de regering-Bush na de aanslagen van 11 september. Hij legt ook de banden bloot tussen de families Bin Laden en Bush.


VLAAMSE STUDENT KRIJGT OOK EEN PRIJS
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
De Vlaming Jonas Geirnaert heeft met zijn animatiefilm "Flatlife" in
Cannes de prijs van de jury voor de beste kortfilm gewonnen.

Geirnaert studeert nog in Gent. De bekroonde film is zijn eindwerk, dat hij binnenkort nog moet voorleggen op school. "Flatlife" gaat over vier buren in een flatgebouw, die elkaars kleine problemen helpen oplossen.

De Gouden Palm voor de beste kortfilm gaat naar "Trafic" van de Roemeen Catalin Mitulescu. De Camera d'Or (beste debuut) gaat naar "Mon trésor" van Keren Yedaya (Israël).


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

WIE ZIJN DE WINNAARS VAN 57e FESTIVAL ?
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Gouden Palm
Fahrenheit 9/11 (Michael Moore, VS)

Gouden Palm (kortfilm)
Trafic (Catalin Mitulescu, Roemenië)

Grote Prijs van de Jury
Old boy (Park Chan-wook, Zuid-Korea)

beste acteur
Yuuya Yagira (Nobody knows, Japan)
Yagira is pas 14

beste actrice
Maggie Cheung (Clean, Frankrijk)


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­beste scenario
Comme une image (Agnès Jaoui/J-P Bacri)

beste regisseur
Tony Gatlif (Exils, Frankrijk)

beste debuut (Camera d'Or)
Mon trésor (Keren Yedaya, Israël)

Prijs van de Jury
Irma P.Hall (The Ladykillers, VS)

Tropical Malady (Apichatpong
Weerasethakul, Thailand)

Prijs van de Jury (animatie)
Jonas Geirnaert (Flatlife, België)

Bron TV1tt

avatar van speedy23
Sterrenkrijg versus de auteursfilm op 58ste festival van Cannes.

Net als de Berlinale eerder dit jaar presenteert de 58ste editie van Cannes, die woensdag van start gaat, zich als een loffelijke poging om de publieksfilm en de film voor het clubcircuit te koppelen.

Wereldpremière nieuwe Star Wars
De commerciële film kan geen betere vertegenwoordiger hebben dan 'Star Wars'. Deel zes van George Lucas' ruimte-epos gaat in Cannes in wereldpremiere, maar zal ook wel te bewonderen zijn in een bioscoop in uw buurt. Voorts kan de liefhebber van de mainstreamcinema ter plaatse zijn hartje ophalen bij al het moois -acteurs en actrices- dat weer op de rode lopers zal defileren: Bruce Willis, Val Kilmer, Ewan McGregor, Bill Murray, Viggo Mortensen, Eve Marie Saint (een gewezen schoonheid), Scarlett Johansen of, voor de kenner, Sharon Stone.

Gerenommeerde cineasten stellen nieuwe films voor
De Betere Film presenteert zich dit jaar in de gestalte van de terugkerende auteursfilm. Nadat de vorige jaren ook animatiefilms en documentaires (in het geval van Michael Moore's 'Fahrenheit 911' met succes) in de strijd om de Gouden Palm hadden gemengd, bestaat het kransje Palmkandidaten voor editie 58 voornamelijk uit gerenommeerde cineasten.

Sommigen van hen hebben hun Palmstrepen al lang verdiend: de gebroeders Dardenne, Wim Wenders, Lars von Trier en Gus Van Sant kunnen op zoek gaan naar een tweede toponderscheiding aan de Franse Riviera. Van Sant ('Elephant') zoekt de dubbel met 'Last Days', een bespiegeling rond de laatste levensdagen van de grungelegende Kurt Cobain.

Von Trier ('Dancer in the Dark') presenteert 'Manderley', het tweede deel van een drieluik dat werd aangesneden met het controversiële 'Dogville'. De Luikse broers Dardenne hopen met 'L'Enfant' een werkzame opvolger te hebben voor hun Rosetta. Van Belgen gesproken: de Belgische distributeur Cinéart, die in Cannes haar 30ste verjaardag viert, heeft niet minder dan negen (van de 21) films in het officiële competitieluik.

Ondervertegenwoordiging Franse film
Andere anciens en vaste gasten op het festival: de Canadezen David Cronenberg ('A history of violence') en Atom Egoyan ('Where the truth lies'), de Amerikaan Jim Jarmusch ('Broken Flowers') en Michael Haneke ('Caché). Die niet door iedereen gesmaakte Oostenrijkse filmer wordt bij de Franse inzendingen gerekend, zodat het thuisland toch met drie films kan pronken. Een van hen is Dominik Moll, die met 'Lemming' kan bewijzen dat zijn Hitchcockiaanse 'Harry un ami qui vous veut du bien' kan bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is.

De Franse film is trouwens flink ondervertegenwoordigd op het festival, en dat hoewel selectieheer Thierry Frémaux niet minder dan 90 Franse films heeft gezien. Frémaux heeft trouwens hard labeur moeten leveren voor deze editie: hij visioneerde een recordaantal van 1.325 films, afkomstig uit 85 landen. Een stijging van 16 procent tegenover vorig jaar.
Het Aziatische continent is aanwezig met -vermoedelijk zoals steeds uitstekende- films uit Japan (Masahiro Kobayashi met 'Bashing'), China (Zesde-Generatiefilmer Wang Xiaoshuai met 'Shanghai Dreams'), Hongkong (Johnny To met 'Election'), Zuid-Korea (Hong Sangsoo met 'Conte de cinŽma') en Taiwan (grootmeester Hou Hsiao-Hsien met 'Three times'). Een Palm voor Wang of To zou een ware bekroning vormen voor de Chinese cinema, die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert.

Als de Italiaan Maro Tullio Giordana met zijn nieuwste 'Quando sei nato non puoi piu nasconderti' ook maar in de buurt komt van de kwaliteit van zijn veelgelauwerde 'La Meglio Gioventu' zal er evenwel weinig twijfel heersen over wie op 22 mei de nieuwe Palmwinnaar wordt.

http://www.festival-cannes.fr

Bron: Het Laatste Nieuws.

avatar van speedy23
Catherine Deneuve krijgt erepalm in Cannes.

De Franse actrice Catherine Deneuve heeft donderdagnamiddag op het filmfestival van Cannes een Palme d'Honneur in ontvangst genomen. Festivalvoorzitter Gilles Jacob noemde Deneuve "de Franse Katharine Hepburn".

Met deze onderscheiding wou Jacob ook iets rechtzetten: Deneuve sleepte in Cannes geen prijs voor vertolking meer in de wacht sinds "Les Parapluies de Cherbourg" (1964), alhoewel veel films waarin zij nadien speelde in competitie waren.

Gilles Jacob prees niet alleen Deneuves inspirerende schoonheid, maar noemde haar ook "een uitstekende actrice die alle rollen kan vertolken en ondertussen onveranderlijk mysterieus blijft". "Niet alle legendarische actrices zijn Amerikaans", aldus nog de festivalvoorzitter. (dwm/belga)

avatar van mrdig
Foto's

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://www.tiscali.nl/images/6/0/031.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://www.tiscali.nl/images/1/8/073.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://www.tiscali.nl/images/7/3/063.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.moviemeter.nl/callbacks/imageproxy.php?img=http://www.tiscali.nl/images/1/9/082.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
NRC-artikel over Last Days (Van Sant), The Bow (Kim Ki-duk) en de Japanse film Bashing.

avatar van Goodfella
Wow, Last Days beter dan Gerry en Elephant? Dat moet ik nog zien Enne.. De nieuwe Kim Ki-duk een fikse tegenvaller? Dat moet ik nog zien (hoewel het wel in de lijn der verwachting lag na het verbod op een persscreening in Korea)

avatar van speedy23
Weblog uit Cannes van Jan en Ruben. Een klein maar mooi dagboek.

FisherKing
Het spijt ons
De pagina die u wenst te bereiken is niet toegankelijk op dit ogenblik. Mogelijk heeft deze pagina nooit bestaan of bestaat ze niet meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:48 uur

geplaatst: vandaag om 14:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.