menu

Overig / Televisie / 24

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Retegoed ? Past helemaal niet bij jouw taalgebruik.

FisherKing
Kun je deze niet beter in zijn geheel op DVD bekijken ?

een stuk gekeken. niks voor mij. was er niet van onder de indruk. hou zowiezo al niet van televisieseries (enkele uitzonderingen daargelaten (band of brothers bijv.). en al helemaal niet als 't 24 aflev. zijn.

ik zag me niet een half jaar lang hier iedere week naar kijken.

avatar van Yak
Yak
Ik vond er ook maar weinig aan. Mij te vergezocht. Veel interessant geklungel met computers waarbij je iets op het scherm met een druk op de enterknop, zonder verder iets te doen, naar de geheime dienst worden gestuurd en zo. Paar relatieprobleempjes, bommen met tijdklok, puberende dochter, ik heb het al zo vaak gezien.

Wat me trouwens opviel in de eerste aflevering (weet niet of het van blijvende aard is), is de irritante scheiding tussen blank en zwart. Er zijn scènes met alleen blanken, scènes met alleen zwarten, en niets daartussen. Moet een zwarte presidentskandidaat ook verplicht een zwarte secretaresse hebben? Het leek af en toe wel afwisselend Cosby Show en Full House!

avatar van Macmanus
Ik vond het wel spannend, alleen vind ik 24 afleveringen ok wat lang, maar een paar opnemen ofzo.

avatar van petey
juist het doorvoeren van de scheiding is zoals het echt is. Tegenwoordig is het niet politiek correct om dat te laten zien en stopt men de token witte en zwarte in de film/tv°serie.
Trouwens niet iedereen bij de Geheime Dienst is wit.

avatar van Jordy
precies, dat was juist zo goed... verder wordt de serie de komende afleveringen een stuk beter dan het eerste, 't is er toch even inkomen...

maar goed zie maar

avatar van Goodfella
Ik vond het een heel redelijk begin hoor. 't kwam nog niet echt overeen met m'n verwachtingen, maar als ik zo hoor dat 't alleen maar beter gaat worden blijf ik zeker kijken!

Ik heb de serie niet gezien, maar dit las ik in een nieuwsbrief van de moviestore:

TV-zender Yorin is gisteren begonnen met de uitzending van de nieuwe spannende serie “24”, waarvan elk seizoen een periode van 24 uur beslaat.
De serie, die veel lovende kritieken kreeg, kon al snel rekenen op een grote groep vaste kijkers en dat zal ook Yorin geweten hebben. Maar zoals we hadden kunnen verwachten van pulp-zender nummer zoveel in Nederland, kon Yorin het niet laten om stukken uit de serie te knippen om plaats te maken voor reclameblokken. Al in de eerste aflevering van “24” mist de TV-kijker bij Yorin een slordige 12 essentiele minuten!

avatar van Jordy
vreemd, de aflevering op Yorin duurde dus maar 30 minuten?? Er zat een half uur reclame tussen een aflevering van een half uur?

De serie houdt oorspronkelijk nl. al rekening met reclame (een aflevering van 45 minuten netto, wordt met reclame erbij dus precies een uur). Lijkt me sterk dat Yorin daar NOG eens 12 minuten van afhaalt

Ja, ik weet het niet, maar ik denk niet dat de moviestore dit gaat verzinnen.

avatar van Macmanus
Ik denk dat ze het over de reclame niet wisten, want ik heb echt niet 30 minuten gezien zeker meer, en ik heb al helemaal geen 30 min reclame gezien er kwamen 3 reclame blokken en die duurde geen 10 minuten.
We moeten nu geen commerciële zenders onderuit halen die het wel goed doen he.

We moeten nu geen commerciële zenders onderuit halen die het wel goed doen he.
Nee, hoor. Bestaan die dan?

avatar van Goodfella
De uitzending duurde een uur, er waren twee en dus geen drie reclameblokken. Ieder reclameblok duurde een minuut of 6. Tel uit je winst.

Yorin heeft echt niet geknipt hoor...

avatar van Macmanus
(quote)
Nee, hoor. Bestaan die dan?


Ja

Nou MacManus, noem ze maar s op!

avatar van Macmanus
Yorin ondanks de kut naam Net5 en RTl 4 en 5 heb ik toch weinig slechts over te melden.

avatar van Macmanus
Yorin neem ik terug, want ik zapte net langs Big Brother en dat is toch wel erg triest mag ik dat huis niet opblazen.

avatar van Yak
Yak
De uitzending duurde een uur, er waren twee en dus geen drie reclameblokken. Ieder reclameblok duurde een minuut of 6. Tel uit je winst.


Naast dat ik me stoorde aan de kwaliteit van de serie heb ik me bij het kijken van '24' ook opvallend gestoord aan de lengte van de reclameblokken op Yorin, en de eigen reclame van programma's van Yorin daar omheen - zelfs wanneer de serie verder gaat zie je in een balk zoiets als "U kijkt naar '24'. Zaterdag op Yorin: Austin Powers!". Ik ben dus best bereid te geloven dat Yorin in de serie heeft lopen knippen.

FisherKing
ook opvallend gestoord aan de lengte van de reclameblokken op Yorin, en de eigen reclame van programma's van Yorin daar omheen - zelfs wanneer de serie verder gaat zie je in een balk zoiets als "U kijkt naar '24'. Zaterdag op Yorin: Austin Powers!". Ik ben dus best bereid te geloven dat Yorin in de serie heeft lopen knippen.
Dus dan toch maar liever op DVD kijken

avatar van Goodfella
[...]ook opvallend gestoord aan de lengte van de reclameblokken op Yorin, en de eigen reclame van programma's van Yorin daar omheen - zelfs wanneer de serie verder gaat zie je in een balk zoiets als "U kijkt naar '24'. Zaterdag op Yorin: Austin Powers!". Ik ben dus best bereid te geloven dat Yorin in de serie heeft lopen knippen.

Vre-se-lijk... Idd!!

De "fout" die Yorin heeft gemaakt is trouwens dat ze de reclamablokken op het verkeerde moment in de aflevering hebben gezet. De makers gingen uit van een uitzending van een uur, met daarin een minuut of 12 a 15 reclame. In de aflevering die Yorin dinsdag uitzondt zag je ook op een bepaald moment de tijd wat verspringen. Dáár had dus een reclameblok moeten komen, maar Yorin deed lekker eigenwijs en pleurde gewoon ergens anders een blok. Maar nogmaals, het mag dan misschien een kutzender zijn, maar ze hebben niet in de serie geknipt!!

avatar van Macmanus
He als ze niet eigenwijs hadden gedaan dan zouden we 6 reklame blokken hebben gehad.

Over 24 gesproken, 'k heb gister heel seizoen 1 gekeken met een vriend.

Hoeveel seizoenen zijn er dan?

avatar van JoeHallenbeck
24 liefhebbers opgelet: De BBC gaat vanaf zondag weer verder met seizoen 2.

Heeft iemand afgelopen zondag gekeken naar de eerste aflevering van de tweede serie van 24 op BBC 2? Heb zelf echt ademloos zitten kijken. Volgens mij wordt dit nog veel spannender dan de eerste reeks. Hopelijk gaan ze hierna ook nog een derde reeks maken. Maar in ieder geval zitten we de komende 26 weken gebeiteld. Spannendste serie ooit voor tv gemaakt. Punt.

avatar van Jordy
Ik heb een paar maanden geleden de eerste aflevering gedownload, en kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk geen zin meer had in de serie. "Komt wel op BBC" dacht ik... maar ik vind het wat te laat dus ben bang dat het er dit seizoen helemaal niet van gaat komen

Hoezo hoog gewaardeerd:

Top 10 van de hoogst gewaardeerde programma's in week 8.

Nr. Datum Zender Tijd Titel Gem. cijfer
1 18 feb. Yorin 20:35 24 8,7
2 23 feb. Ned3 20:10 Cold Feet 8,3
3 17 feb. Ned3 23:18 Six Feet Under 8,3

8,7 voor de één na laatste aflevering. Best gewaardeerde programma van het hele vorige jaar was Band of Brothers met 8,6
Ik ben zeer benieuwd hoe de slotaflevering het zal doen. Ik houd jullie op de hoogte.

Bron: Bureau Intomart

De 3 beste programma's de hoogste waardering, dat is al heel netjes (alhoewel ik Jong ook wel heel goed begin te vinden, maar dat is heel wat anders).

avatar van Goodfella
Niet eens een 9+ voor Six Feet Under?!?

Gast
geplaatst: vandaag om 19:03 uur

geplaatst: vandaag om 19:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.