menu

Overig / Televisie / Satire koningshuis

zoeken in:
Nu heel politiek Den Haag weer eens in rep en roer is over de satirische programma's die het koningshuis zouden beschadigen wil ik wel eens weten welke programma's MM-bezoekers bekijken en wat ze er van vinden.

Persoonlijk vind ik Cafe de Wereld (Vara Laat) de leukste. Erg grappige tekenfilm met geweldige imitaties van Balkenende, Andre Hazes, Johan Cruijf enz.

Egoland (BNN) heb ik 1 keer gezien en is wel aardig. Tevens ook de grofste die ik heb gezien (Prins Berhard als Berhardshond, rancuneuze maxima die Bea om zeep probeerd te helpen, Alex die als een loser wordt afgeschilderd).

Kopspijkers Cabaret is erg wisselend, de ene keer erg leuk de andere keer erg voorspelbaar. Afgelopen week waren Balkenende en Beatrix wel weer erg grappig.

Mijn top 3:
1. Cafe de Wereld (Vara Laat)
2. Kopspijkers Cabaret
3. Egoland

Zijn er nog meer programma's met satire over het koningshuis trouwens?

Ja, op radio 538 worden regelmatig bestaande nummers voorzien van andere teksten. Het laatste voorbeeld was, malle babbe met speciale tekst voor Mabel.

gaat niet echt hard, dit topic... Heeft nu echt niemand Cafe de Wereld ooit gezien?

avatar van BoordAppel
1 x gezien en hoewel ze allemaal erg goed waren nagedaan vond ik het niet echt grappig. Egoland heb ik nog nooit gezien. Kopspijkers vind ik meestal wel leuk. Deze keer was t erg grappig met de koningin en Balkenende. Iedereen vind die Paul Groot helemaal geweldig maar niemand haalt t bij Erik van Muiswinkel. Elke keer weer helemaal raak, wie hij ook nadoet.

Cafe de Wereld kijk ik iedere avond. Kopspijkers kijk ik iedere week (eigenlijk ook alleen om het caberet, de rest vindi k veel minder geworden) en egoland heb ik helaas nog niet gezien. Van mensen gehoord dat het wel erg grappig is.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Van Cafe de Wereld vind ik het onvergefelijk dat de stemmen nauwelijks gelijkenis vertonen met die van de real ones.

Café de Wereld is idd een geweldig onderdeel van Vara Laat! Cabaret bij Kopspijkers is ook (meestal) leuk en Egoland is ook wel grappig.

avatar van moviefreak#1
Ja dit slaat natuurlijk nergens op. Dit lijkt mij niet echt zinvol van Balkenende en de zijnen om hier serieus op in te gaan. Ik weet niet of die heren ook wel is de grappen horen die in DIT WAS HET NIEUWS langskomen ? Trouwens zowiezo het allerenigste programma op de nederlandse TV waar mensen mij voor mogen wakker maken (of storen als ik een film kijk ). Kopspijkers roeleert ook trouwens en zeker die Owen Schumacher die wat mij betreft een geweldige satire levert op oa. JP Balkenende (en Zalm is ook geweldig )
Balkenende laat de satires met rust

kappeuter schreef:

Van Cafe de Wereld vind ik het onvergefelijk dat de stemmen nauwelijks gelijkenis vertonen met die van de real ones.
Een aantal zijn inderdaad niet zo goed (oa. Jan Mulder, Louis van Gaal), maar een aantal vind ik ook zeer sterk gedaan (oa. Balkenende, Hazes, Chazia Mourali).

avatar van BoordAppel
Net weer Cafe de Wereld gezien en ik vind het gewoon niet grappig. Leukst nog vond ik de opmerking van Beatrix: nee dank je, we hebben al een van Gogh in huis. Ook al geen dijenkletser.

Stemmen zijn idd ook niet goed. Mullisch lijkt echt nergens op en wie moest die ene zijn die met Mullisch over dr kalender begon. Toch niet Tatjana? Want anders was die wel erg bedroevend na gedaan.

Mulish met Cruijf vond ik wel grappig... ondekking van de Wereld... ondekking van het totaalvoetbal

FisherKing
van wat ik gezien heb, vond ik het vooral flauw, Fabeltjeskrant voor volwassenen. bah

Inderdaad zijn de stemmen van Café de Wereld niet echt leuk, maar om de meeste grappen kan ik echt wel lachen hoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:51 uur

geplaatst: vandaag om 03:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.