menu

Overig / Televisie / Michael Moore: The Awful Truth

zoeken in:
neo (crew)
Allemaal kijken woensdag 4 juni 19:35 nl 3!!
Als het goed is zend nl 3 de gehele reeks uit.

Sinds Bowling for Columbine is Michael Moore bekend van mij (lang geleden heb ik ook al eens iets van hem gezien), maar nu vroeg ik me af neo: is dit een serie of film?

neo (crew)
het is een reeks afleveringen, dus een serie ja

Als dit van hetzelfde niveau is als Bowling for Columbine dan zou het wel eens erg 'leuk' kunnen worden.
Ik herinner me ook vaag dat ik een paar jaar geleden iets van Moore op tv zag. Dit ging erover dat hij een plant als bestuurslid van één of andere vereninging lid wou maken...:D

avatar van petey
de plant ging voor het kandidaatschap als president zelfs volgens mij.

neo (crew)
Zo zendt hij in een aflevering een pooier naar het Amerikaanse congres, om de congresleden beter te 'organiseren', ongeveer zoals hij zijn meisjes
'organiseert'.In een andere aflevering stelt hij een fiscusplant kandidaat voor president, probeert hij een aspirant-agent 'her op te voeden', aangezien die vanwege een te hoge intelligentie niet aangenomen werd bij het korps, en legt hij een 'lijk' op straat om te kijken welke land het meest 'humanitair' is, Amerika of Canada.

Ik dacht zelf dat hij er ook nog één in London neerlegt.

desmond morris heeft 't ook gedaan in 'the naked ape'

maar dan in een dorp en een stad.

Conan O'Brien (of Jay Leno) volgens mij ook.

avatar van kos
kos
Hmm.. dus het zijn gewoon herhalingen helaas..

ben wel benieuwd naar de serie, maar ik vind de titel 'the awful truth' nu al een doorn in het oog. zo van, mijn docu. is niet voor interpretatie mogelijk en dient als de waarheid ervaren te worden. wellicht ben ik nu wat te sceptisch...

Is dit trouwens die serie waarin hij in een winkel mokken met de afdruk van burgemeester Juliani verkoopt die gewoon tussen de sexartikelen staan?
En waarin Moore Iraqi-oil verkoopt?

vond de aflevering van vanavond erg matig.

Ik had een tijdje geleden gehoord hij dat bezig is met het produceren van een nieuwe film/docu. Het zou (als ik me goed herinner) gaan over Bush en z'n familie.
Het zou informatie (the truth) bevatten over de relatie tussen bush, z'n familie, Exxon Mobil & Texaco.
Als het dezelfde impact krijgt zoals bowling for columbine..zullen bush-voorstanders denk ik wel proberen deze film te boycotten

Dit zijn de soort documentaires die ze op de middelbare school moeten laten zien!

---------------------------
"ben wel benieuwd naar de serie, maar ik vind de titel 'the awful truth' nu al een doorn in het oog. zo van, mijn docu. is niet voor interpretatie mogelijk en dient als de waarheid ervaren te worden. wellicht ben ik nu wat te sceptisch..."
-----------------------------------
Ja idd...
hij zou het misschien ietsiepietsie wat meer objectiever moeten overbrengen...maarja toen ik Bowling for columbine bekeek...kwam het naar mij ook als de waarheid over.
In het blad 'ode' was er een artikel over hem "Hoedt u voor de blanke man" en weer had hij mijn aand8 alleen dit x kwam het echt ietswat overdreven over...

om nog ff terug te komen op z'n nieuwe docu/film
"In Fahrenheit 911 zal Moore onderzoeken waarom de Verenigde Staten het doelwit zijn geworden van haat en terrorisme. Moore heeft aangekondigd onder meer de relatie tussen de familie Bush en de familie Bin Laden bloot te leggen. Hij zegt bewijzen te hebben, dat Osama bin Laden de afgelopen jaren meermalen financiële steun heeft ontvangen van de familie Bush"

fckn_sees schreef:

Ja idd...
hij zou het misschien ietsiepietsie wat meer objectiever moeten overbrengen...maarja toen ik Bowling for columbine bekeek...kwam het naar mij ook als de waarheid over.


Hoewel ik het waarschijnlijk voor een groot deel met hem eens ben, stootte 'The Awful Truth' mij toch een beetje af, tenminste die paar stukjes die ik gezien heb. Beetje te populair cynisch allemaal.

avatar van speedy23
Michael Moore laat weer van zich horen in een open brief aan president George W. Bush, in een aanklacht over de hulpverlening naar aanleiding van de orkaan Katrina.

avatar van Onderhond
Is dit eigenlijk 'van' of 'over' Michael Moore ?

avatar van kos
kos
Huh? Lijkt me nogal duidelijk..

Gast
geplaatst: vandaag om 05:02 uur

geplaatst: vandaag om 05:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.