menu

Overig / Televisie / The Munsters

zoeken in:
avatar van Metalfist
Ik was daarjuist mijn harde schijf wat aan het opkuisen en ik kwam terecht bij het eerste seizoen van The Munsters. Het is een zwart-wit reeks (later zijn er een aantal films van gemaakt) over een monsterlijke familie die allemaal gebaseerd op bekende horror iconen. De familie bestaat uit:

Lily: van origine een vampier, haar grootvader is Dracula en haar broer is een weerwolf. Ze is getrouwd met Herman Munster en vervult de rol van huisvrouw.

Herman: overduidelijk gebaseerd op Frankenstein, is ongelooflijk sterk en werkt bij een begrafenisondernemer.

Grootvader Dracula: vader van Lily en woont bij de familie in.

Eddie: hij is de zoon van Lily en Herman en is een weerwolf hoewel hij ook vampierentrekjes heeft doordat hij in een doodskist slaapt.

Marilyn: de enige die niet gebaseerd is op een monster maar juist op één van de mooiste actrices ter wereld, Marilyn Monroe. Ze is de dochter van een van Lilly's zussen.

De kracht van de serie zat hem volgens velen in het idee dat de familie weet dat ze anders zijn dan de rest van de wereld. De serie heeft 2 seizoenen geduurd met als resultaat een 70 afleveringen. De reden waarom er mee werd op gehouden was de komst van Batman waardoor de populariteit van de reeks drastisch daalde, hoewel er later nog films over zijn gemaakt maar die zouden het niveau van de reeks niet halen. De serie wordt ook vaak vergeleken met The Addams Family dat over eenzelfde thema gaat maar die reeks starte 5 dagen vroeger dan The Munsters.

Zoals ik al zei zijn er een aantal films gemaakt:
Munster, Go Home (1966)
Munsters' Revenge, The (1981)
Here Come the Munsters (1995)
Munsters' Scary Little Christmas, The (1996)

Later werd er ook nog een spin off reeks gemaakt:
The Munsters Today

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.freewebs.com/themunsterstoday/the_munsters.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.v.l.n.r. Herman, Lily, Eddie, Dracula en Marilyn.

Ik heb vroeger een aantal afleveringen gezien op de BBC dus er zit wel een zekere vorm van jeugdsentiment tussen maar toch was dit een geweldige reeks. Ik heb wel wat info van Wikipedia gehaald omdat het te lang geleden was om mij alles te herinneren.

avatar van Metalfist
Daarjuist nog eens de eerste aflevering gezien, The Munsters Masquerade. Blijft toch erg leuk

avatar van Brix
NBC TV is momenteel bezig met het produceren van de pilot aflevering voor een nieuwe 'Munsters' serie.

Die krijgt wel een andere titel, 'Mockingbird Lane', maar de personages zijn dezelfde als in de oorspronkelijke TV serie.

Enkele acteurs zijn al bekend >

Jerry O'Connel = Herman Munster
Mason Cook = Eddie Munster
En, verrassend, Opa Munster is niemand minder dan Eddie Izzard

De afle erinegen gaan in tegenstelling tot de oorspronkelijke serie (half uur) een uur duren.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:32 uur

geplaatst: vandaag om 11:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.