menu

Filmdragers en apparatuur / Algemeen / Dvd-extra's: commentaartrack

zoeken in:
avatar van TonyMontana
ik vond hier geen topic over.
voor degene die naar het audio-commentaar luisteren: welke zijn volgens jullie de beste commentaar-tracks die op dvd te vinden zijn?? interessant/grappig/verhelderend/....

degene die ik totnutoe goed vind zijn:

- Fight Club (Fincher, Pitt & Norton)
- Layer Cake
- A Long Good Friday
- Sin City (Rodriguez)
- Heat, Collateral (Mann)
- Alien (Ridley Scott)
- La Haine
- 12 Monkeys, Brazil (Gilliam)
- Blowup
- Requiem For A Dream
- the Godfather Trilogy (Coppola)
- donnie Darko DC (kevin smith & richard kelly)

heeft er iemand nog andere aanraders?? want heb ook enkele commentaartracks half beluisterd doordat ik er in slaap van ben gevallen...

de slechtste totnutoe:
- The Exorcist (version you'll never seen)
- Sleepy hollow
- Infernal Affairs
- The passenger (professione: reporter)

(btw, een site met korte gebruikers-recensies is www.ratethatcommentary.com)

neo (crew)
Ik hou zelf erg van audio commentaar van filmcomponisten op een dvd. Die van Hollow Man (Jerry Goldsmith), Bruno Coulais (Les Rivieres Pourpres) en vele meer zijn uitermate intrigerend. Zijn kunnen heel passievol en interessant vertellen, maar het terrein waarover ze vertellen moet je wel interesseren. Vind het toch wat lastig iets aan te raden.

De Carpenter-commentaartracks zijn absolute aanraders.

avatar van mikey
Carpenters commentaar is altijd een must-hear. Ook die van Friedkin zijn bijzonder. Het commentaar op de Good, Bad, Ugly is ook verhelderend. Voor kunst, filosofie en cultuur moet je het commentaar van Blow-up ook eens meepikken.

avatar van Halcyon
De beste audiocommentaar die ik ooit gehoord heb is die van screenwriter Matte Venne op Argento's Pelts. Met alle info over de symbolische lading van Pelts werpt hij een heel ander licht op de film.

avatar van mikey
OW die film heb ik, ik ga hem vanavond eens doen.

avatar van Halcyon
Ik heb wel de Amerikaanse R1-release, ik weet niet of ie ook op de R2-versie staat.

Pastichio Rocker
het John Carpenter en Kurt Russell commentaar bij Big Trouble In Little China. Hilarisch. En sowieso alle films van Kevin Smith met Kevin Smith en consorten zijn erg leuk. Een geboren verteller die Smith. Ook Terry Gilliam lult een end weg, maar vooral zijn commentaar bij Brazil, Fear & Loathing en Baron Munchausen is erg leuk. Ow, en natuurlijk de Monty Python films, en dan met name The Holy Grail en Life Of Brian.

The Last
Commentaar van Oliver Stone bij Platoon.

avatar van serpico
De Lord of the Rings-extended versions; audiocommentaar van de cast. Ontzettend grappige anekdotes die ze op weten te rakelen.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Even dit topic oprakelen. Nog iemand die ervaring heeft met commentaar-tracks? Veel DVD's hebben deze extra track wel, maar dat is natuurlijk geen garantie op een interessante commentaar.

avatar van Gwen80
Die van Fucking Amal en Diary of a wimpy kid vond ik leuk om te horen. Er wordt niet echt iets heel boeiends verteld, maar wel van die kleinde dingetjes die ik wel grappig vond om te horen.

avatar van Quentin
Jim Wynorski is redelijk geniaal!

avatar van alexspyforever
Herschell Gordon Lewis heeft altijd zulke leuke commentaren. Dit maakt zijn saaiere films leuker om te kijken waardoor ik ze wat meer kan waarderen

Gast
geplaatst: vandaag om 10:44 uur

geplaatst: vandaag om 10:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.