• 9.373.535 stemmen

Genre: Fantasy

Geregisseerd door: Peter DeLuise

Met onder meer: Zendaya, William Ainscough en Spencer Boldman

Plot Zapped

"Boys will be boys... but better"

De 16-jarige Zoey Stevens, een ervaren danseres en topstudente, heeft het moeilijk. Ze moet zich aanpassen aan een nieuwe school, een nieuwe en onhandige danscrew, een nieuwe stiefvader, 3 nieuwe, rumoerige stiefbroers én een onhandelbare hond. Maar alles wordt anders wanneer een app op haar smartphone de controle lijkt te hebben over alle jongens om haar heen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van pvl63

pvl63

Grappig tienerfilmpje met de onvermijdelijke moralistische boodschap op het eind. De meeste rollen zijn echte karikaturen op de hoofdrolspeelster en haar mannelijke tegenspeler na. Toch is het grappig om te zien hoe het verhaal zich ontwikkeld.

avatar van IH88

IH88

“So, uh... Here we are… in the hallway... lookin' at each other.”

Het grootste pluspunt van Zapped is het energieke en aanstekelijke spel van Zendaya. Leuke meid die de film moeiteloos draagt. Jammer genoeg is het materiaal waarmee ze het moet doen erg mager. Humor van een bedenkelijke niveau, voorspelbare high school clichés, matige collega-acteurs en een wat vreemd fantasierijk verhaal. Het begint allemaal best normaal, maar zodra dat hele “telefoon app waarmee ik jongens kan laten doen wat ik wil” gedoe begint wordt het een stuk minder. Gelukkig weet Zendaya de boel nog een beetje te redden.

avatar van soom

soom

Everything is upside down, it's like Australia.

Zapped is een ultiem Disneyfilmpje. Zendaya kan zich dan ook meten met Demi, Selena, Vanessa. Dezelfde charme, al zijn ze geen van allen echt steengoed.
De beginscene vind ik hilarisch, het verloop van de film prettig en lekker.
Onwijs grappig hoe het karakter Taylor zo'n beetje in haar eentje de hele film Mean Girls naspeelt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Disney.

Dit zijn de films waar ik echt voor in de goede bui moet zijn, maar die bui heb ik dan ook regelmatig en dan zijn dit soort films goed te slikken. Zapped rust vooral op een geinig concept, maar als je bekend bent met Disney dan weet je ook dat er altijd wel een bepaalde betekenis achter zit.

De hype rondom Zendaya heb ik eerlijk gezegd nooit begrepen, en deze film maakt daar geen verschil in. Veel trekjes, veel verontwaardigde gezichten, maar totaal geen reden om haar als actrice de hemel in te prijzen. In Zapped blijft ze namelijk erg binnen de boekjes en wordt er uitgespeelt door enkele meer ervaren rollen. Niet gek, maar ook ergens jammer.

Het concept is leuk, een bepaald aspect van je omgeving controleren met je telefoon, maar daar houdt het ook weer op. Veel grappige of geniale dingen worden er namelijk niet mee gedaan. Hier en daar nog wel een glimlachje, maar uiteindelijk maakt het de film gewoon vlotter en niet bepaald beter. Jammer, maar wel te verwachten van een Disneyfilm.

Het tempo ligt redelijk hoog, dus de (te) lange speelduur is nog goed te doen, maar het blijft zoals verwacht binnen de lijntjes en vinkt bijna elke cliché af die dit soort films met zich meedragen. Kinderen zullen dit waarschijnlijk wat moeilijker zien, maar volwassenen zullen zich misschien wat minder amuseren met deze film.

Redelijk acteerwerk van een aantal personages, maar Zendaya vond ik zoals gewoonlijk niet zo speciaal. Het kijkt allemaal aardig weg en heeft een leuk concept maar de uitwerking is zoals je kan verwachten veilig binnen de lijntjes. Misschien leuk als je eens helemaal niks te doen hebt, maar verder kan je deze film gewoon overslaan.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige tiener komedie voor met name meiden. Het verhaal is eenvoudig en voorspelbaar maar best te pruimen. De film kijkt lekker weg. De opbouw is goed en de film houdt de vaart er goed in. Komedie wordt afgewisseld met licht drama. Het acteerwerk is verder ok en de chemie tussen de diverse hoofdrolspelers is prima. Puur voor tieners maar voor volwassenen is het ook nog wel te doen. 3.0