• 9.373.541 stemmen

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Richard Gabai

Met onder meer: Lacey Chabert, Amy Davidson en Will Kemp

Plot Non-Stop

Amy Nightingale is de uitvoerende assistent van de auteur van een zeer omstreden boek dat binnenkort gepubliceerd wordt. Voor deze baan moet ze vaak op reis. Ze zit uitgeput op een vlucht naar Zurich om het manuscript naar hun uitgever te brengen en besluit een slaappil in te nemen. Maar voordat ze enige rust krijgt komt er een knappe vreemdeling naast haar zitten en hun gesprek krijgt een romantische toon. Ze valt eindelijk in slaap, maar wanneer ze wakker wordt zijn de vreemdeling, haar bagage, ID, mobiele telefoon én laptop met het manuscript nergens te bekennen. Daarnaast schijnt niemand op het vliegtuig hem ooit gezien te hebben. Ze begint te zoeken naar antwoorden en beseft al snel dat haar leven en het leven van de andere passagiers in gevaar zijn.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Wie een spannend mysteriefilmpje verwacht komt behoorlijk bedrogen uit, verder dan wat rondlopen en gesprekjes voeren op het vliegtuig komt deze tv-film niet. Dat verwachtte ik gelukkig niet en vond het wel een aardig wegkijk sfeertje hebben, mede door Lacey Chabert (rest van de cast is half-om-half). Enkel op het eindstuk waar het vaak wel spannend poogt te zijn wordt e.e.a. een beetje tergend.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Voor het grootste deel van de film wordt braaf Het Grote Thrillerhandboek van ene Alfred H. gevolgd: een beklemmende omgeving, een donkere sfeer, verschillende personages die allemaal verdacht kunnen zijn en een vrouw die aan haar eigen verstand gaat twijfelen. We hebben het allemaal al eens gezien (op een trein, weliswaar), maar dat wil niet zeggen dat deze film niet spannend, sfeervol en meeslepend is. Enkel de climax is nogal flauw en wat er daarna volgt ook. Okee, dit is maar een tv-film, maar iets meer ambitie mag wel (tenslotte was de eerste film van ene Steven S. ook 'maar' een tv-film).

avatar van De Klauw

De Klauw

Deze film deed me nog het meest aan een slechte kopie van Flight-Plan denken.

avatar van arno74

arno74

Hier valt niet veel over te zeggen. Een lowbudget TV-film met een flinterdun vergezocht script, matig acteerwerk, veel clichés, en een voorspelbare afloop. Bovendien is het eentje die je snel weer vergeten bent. Kwalitatief veel te slap. Een magere 1,5*