• 9.373.128 stemmen

Jimi Hendrix: Hear My Train a Comin' (2013)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Bob Smeaton

Met onder meer: Paul McCartney en Eddie Kramer

Plot Jimi Hendrix: Hear My Train a Comin'

Portret van Jimi Hendrix, van zijn jeugd in Seattle over zijn korte dienst als paracommando in het Amerikaanse leger en zijn muzikale groei aan de zijde van sterren als Little Richard en Joey Dee, tot zijn ontdekking en snelle groei naar een internationale sterrenstatus. Met nieuw ontdekte archiefbeelden en homevideo's van Hendrix zelf en van drummer Mitch Mitchell.

Zichzelf - Music Producer

Zichzelf - Music Journalist

Zichzelf - Hendrix's USA Publicist

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Aardige documentaire die de beginner een aardige schets van leven en werk van de beste gitarist aller tijden biedt, maar niet veel nieuws zal brengen voor wie al wat meer van Hendrix weet. Altijd leuk om mensen als Chas Chandler (ex-bassist van The Animals en daarna Hendrix' manager), Paul McCartney, Noel Redding en Mitch Mitchell (bassist en drummer van The Jimi Hendrix Experience), Steve Winwood (met werkelijk gigantische bakkebaarden), Eddie Kramer (Hendrix' geluidstechnicus, en op het moment van schrijven de man op de foto hierboven) en drummer Buddy Miles te zien, en er zitten ook een paar fraaie live-opnames van Hendrix in, maar de 90 minuten zijn wel erg snel voorbij.

avatar van JdeBoer

JdeBoer

Deze documentaire wordt op 22-3-2014 op Nederland 3 uitgezonden, niet Nederland 2 !!!

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Er staat hier dat hij 90 minuten duurt maar overal op internet (waar ik hem kan kijken) duurt hij rond 1 uur.

avatar van RuudC

RuudC

Gisteren duurde de film wel degelijk anderhalf uur.

Gezien dus. Als fan van Jimi Hendrix' muziek kan je natuurlijk niet om zo'n documentaire heen. Hoe dol ik op de muziek ben, echt informatief is de film niet. Zonder dat ik me ooit stevig in het leven van de gitarist verdiept heb, wist ik het meeste dat verteld werd wel. Ik ben hier niet om de muziek te beoordelen, maar wel deze verzameling van archiefbeelden. Veel interviews zijn al een aantal jaren oud en Jimi's oude vriendinnetje kon er weinig meer uitgooien dan dat Jimi een verlegen lieverdje was. Als er geen muziek in had gezeten, was het misschien nog wel een saaie boel geworden. Leuk voor de fan, misschien echt interessant voor wie de muziek wil leren kennen, maar de rest kan dit laten liggen.

avatar van hel1

hel1

Aardige documentaire die het leven toont van Jimi Hendrix. De muziek en originele beelden zijn mooi om te zien, maar de film had van mij korter gemogen. Sommige delen zijn langgerekt en issues worden herhaald, zoals het feit dat hij altijd zijn gitaar bij zich had.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De unieke beelden (concertbeelden, tv appearances, enz.) zijn inderdaad wel mooi en interessant om te zien. Verder weet deze documentaire weinig "nieuwe" informatie te geven en gaat een groot gedeelte over zijn naasten die hun mening geven over hoe hij was als persoon.

Interessante documentaire voor zij die nog maar weinig of niets weten van deze man, maar voor de al wat beter georiënteerde kenner vult het weinig aan.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Net gekeken. Mijn versie van deze docu was 1 uur 56 minuten lang. Misschien wat extra filmmateriaal bijgevoegd? Erg mooie beelden met zelfs nog mooiere muziek, met een paar fijne kippenvel momenten als JImi er weer zo'n fantastische gitaarsolo doorheen gooit! De docu brengt echter weinig nieuw beeldmateriaal en achtergrond info wat ik nog niet wist of gezien had. De docu laat vooral de groei van de artiest JImi Hendrix zien en wat hij samen met zijn verschillende bandleden doormaakt, en bij welke festivals hij zoal heeft opgetreden. De interviews met de familie, studio/label bazen en bandleden waren interessant. Als je deze docu interessant vond probeer dan ook eens de film; Jimi Hendrix (1973) - MovieMeter.nl

avatar van Metalfist

Metalfist

Hear my train is coming. Here come the rest of my soul

Documentaires over Jimi Hendrix zijn er naar mijn gevoel genoeg, maar toch betrap ik me er elke keer op dat ik ze kijk wanneer ze op televisie komen. Komt ook wel omdat er zowel documentaires over Hendrix zelf bestaan (onder andere deze en ook eentje uit 1973) maar ook specifiek over albums zoals Electric Ladyland. Hear My Train a Comin' (onderdeel van de meestal degelijke American Masters reeks) is eentje die eerder in de eerste categorie valt.

Hoewel regisseur Bob Smeaton - die best wel wat ervaring heeft in het genre met onder andere documentaires over Mark Knopfler, The Beatles, Roxy Music, ... - de verschillende types eigenlijk combineert tot één geheel. We volgen het wel en wee van één van de beste gitaristen ter wereld en natuurlijk passeren ook de studioalbums de revue. Interessant voor eens een snel globaal beeld te krijgen van Hendrix, maar een hekel punt is wel dat er nooit echt diep op iets wordt ingegaan. Bijvoorbeeld de controverse rond de oorspronkelijke hoes van Electric Ladyland (een hoop naakte vrouwen) laten ze compleet links liggen. Toch wel een gemiste kans in ieder geval maar voor de rest volgt de documentaire wel netjes het verwachtte pad. De jeugdjaren van Hendrix, zijn periode in het leger, zijn studio albums, de Band of Gypsys en natuurlijk zijn dood.

Een aantal jaar voorheen maakte Smeaton dus een documentaire over The Beatles en in deze Hendrix documentaire komen die beide werelden samen. Het was namelijk Paul McCartney en co die Hendrix 'ontdekten' en hem tipten bij sommige van hun collega's. Al de Beatles voor de camera krijgen is vandaag al wat moeilijker, maar McCartney krijgt gelukkig genoeg ruimte. Sowieso wel een aantal interessante talking heads met veel archiefmateriaal van onder andere Hendrix zelf maar ook Mitch Mitchell en Noel Redding (beide lid van de Jimi Hendrix Experience) komen uitgebreid in beeld. Verder ook nog wat familieleden van Hendrix die komen opdraven en worden de interviews nog wat opgefleurd met live archiefmateriaal.

Tof om eens een keer gezien te hebben en absoluut een goede start voor iemand die een globaal beeld van Hendrix wilt hebben, maar echt diepgaand is dit niet. Daarvoor ga je ook wel wat meer tijd nodig hebben dan het anderhalf uur dat dit nu duurt, wel kudos trouwens voor de Nederlandse omroep dat ze dit in zijn volledigheid hebben uitgezonden. Daar kan de Belgische omroep nog wel een puntje aan zuigen.

Kleine 3.5* (vooral ook dankzij het live materiaal)

Berichten verplaatst naar Film > Genres en landen > Documentaires

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige documentaire over een van mijn grootste muzikale helden, Jimi Hendrix.

Een kort levensverhaal en een dito carrière-verhaal.

Veel te vroeg gestorven, op 27 jaar, heeft Hendrix menig gitarist en muzikant beïnvloed door zijn uitzonderlijke gitaarspel, en velen in de ban gehouden erdoor, inclusief mezelf.

Vele beelden uit deze docu had ik nog nooit gezien, dus voor mij een hele belevenis om dit te bekijken.

Mooie gemaakt, met veel respect voor de man zelf alsook voor de toenmalige bandleden van The Jimi Hendrix Experience, Band Of Gypsies en The Experience.

Aanrader voor elke fan !!