• 9.371.211 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: James Cullen Bressack

Met onder meer: Ian Roberts, Tim Moran en Debbie Diesel

Plot Hate Crime

Een joods gezin viert de verjaardag van hun jongste zoon en legt dit vast op camera wanneer hun huis plotseling wordt binnengedrongen door een groep gestoorde Neonazi's.

Tonypulp

A malignant seething hatework. Damn! James Cullen Bressack gooit werkelijk álle registers open en blaast de kijker in mum van tijd compleet weg. Über hoge shock-value (dus wie zich geroepen voelt..) en op een zeer intense handheld manier gebracht. Veel long takes waarin bitter weinig genade is terug te vinden en het gekrijs tot diep in je trommelvlies door trilt.

Een naargeestig fuck & shit fest voor de liefhebbers van underground shock.

Een langer stuk op CMR !

avatar van Sepiroth

Sepiroth

jeroentjuhhhhh waar heb je deze gezien? film ziet er goed uit. Ik hou wel van shocking films

Tonypulp

Ik heb zelf een screener. Volgens mij is hij alleen te koop op Amazon. Online heb ik hem verder nog niet kunnen vinden, helaas..

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Oke bedankt. dan wacht ik braaf af.

avatar van ipman-99

ipman-99

"It's Not Gone Be Oke ... ." ... " !!!

Gestoorde Neonazi's !!! 'Hate Crime' is haatdragende schokker van formaat.

Hard en meedogenloos in keiharde gewelddadige scènes waarin de longen overuren kloppen

van het gekrijs en geroep !

De 'dialogen' bestaan voornamelijk uit 'Fuck' ... constant 'Fuck' !

Enkele opmerkingen (kritieke punten), voornamelijk bij de verkrachtingen dat telkens de

onderbroek van de moeder werd opgetrokken na de vreselijke daad.

Nog een punt was bij het vastbinden van de slachtoffers ...ongezien kinderlijk hoe ze

werden vastgebonden !!!

Low low low budget en gefilmd als/met een home video (hobbelige rit) die

het allemaal levens echter moest maken, maar beetje tekort schiet in bovenvermelde punten.

De hele film bestaat uit martelingen , vernederingen, verkrachtingen, ... en ik moet zeggen het kwam wel hard aan ..., en dat was tenslotte de bedoeling van deze film !

In zijn opzet geslaagd op dat punt ..., maar jammer een beetje van de kritieke punten; anders

was het helemaal 'de max' geweest !!!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why are you filming this?"

Met zo een gegeven is het vanzelfsprekend dat het een hoop stof doet opwaaien, helaas komt het niet helemaal uit de verf.

Op zich begint het nog best aardig door letterlijk met de deur in huis te vallen. De opeenvolging van - zieke - gebeurtenissen hakt er dan ook goed in. Dit komt door de realistische aanpak waarmee het gebeuren gebracht wordt; veel long takes waarin geen ruimte gelaten wordt voor genade. Het resulteert zich in shock value uitentreuren. Als kijker gaat dit je zeker niet in de koude kleren zitten.

Jammer genoeg verpesten enkele details de film, zoals het amateuristisch vastbinden van de slachtoffers. Daarnaast lijkt het erop alsof er iets te veel geïmproviseerd is. Hierdoor bestaan de dialogen zowat alleen uit scheldwoorden en lopen de daders er op momenten ietwat verloren bij. Wat dat betreft komen sommige handelingen vrij lachwekkend over.

Al met al redelijk. Als het sterke begin werd doorgetrokken over het geheel zou 'Hate Crime' in zijn opzet geslaagd zijn, maar in de tweede helft vallen de tekortkomingen al gauw op.

2,5 Sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Deze film wil natuurlijk dat je actie gaat ondernemen tegen misdaden, denk ik? De halve film bestaat uit geschreeuw en veel gebruik van het woord "Fuck". Alhoewel de schokkende beelden deed de film me eigenlijk vrij weinig.

Al in minuut 3 is het huis binnengevallen door de slechteriken. Wat volgt zijn veel gewelddadig gedrag, vernedering en verkrachting. Ook heel heel veel geschreeuw. Ik weet dat de film realistisch moet overkomen, maar ik kreeg toch op een gegeven moment wel koppijn van.

Voor een low budget film prima, maar hier had toch wel iets meer ingezeten.