• 9.180.056 stemmen

Gospel according to Harry (1994)

Komedie / Drama | 82 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Polen

Geregisseerd door: Lech Majewski

Met onder meer: Viggo Mortensen, Jennifer Rubin en Andy Rivera

Plot Gospel according to Harry

De stille oceaan staat droog en Californië is een woestijn geworden. Wes en Karen proberen er het beste van te maken, maar het leven is hard. Hun huwelijk dreigt op een fiasco uit te draaien. De enige die zich amuseert is belastingcontroleur Harry.

avatar van Malick

Malick

Soort van satirische en surrealistische poging om delen uit de Bijbel in het (kapitalistische) heden te plaatsen. Vol met metaforen en symboliek. Zo lijkt de aarde overspoelt te zijn door zand en leeft het koppel in een woestijn waar het terugkerend zand wellicht staat voor de eeuwig terugkerende zonden van de mens. Of zoiets. Kon er uiteindelijk minder mee dan toen ik het aanschouwde. Mocht deze film je intrigeren dan moet je zeker eens het Zuid-Afrikaanse Son of Man (Mark Dornford-May) gaan zien.

Op de DVD staat nog een commentaartrack waarin Lech Majewski het vooral heeft over acteur Viggo Mortensen, een woestijn die in Polen ligt en de technische kant van de film. Na drie kwartier stopgezet.

avatar van MisterPink

MisterPink

Mja, de neiging om hem na drie kwartier stop te zetten had ik ook. Ik beschouw Lech Majewski als een groot kunstenaar maar deze film is toch wel erg kitscherig. De regisseur zal het ongewtijfeld over het Nationaal park Słowiński aan de Oostzeekust hebben gehad waar het Evangelie van Harry is gefilmd.