• 9.372.440 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Arthur Sinclair

Met onder meer: Corin Nemec en Steven Hartley

Plot Robocroc

"Everybody Out of the Pool"

Als een ruimteschip met een geheime militaire lading ontploft, komt de lading terecht in een pretpark met krokodillen. De grootste krokodil, Stella, raakt geïnfecteerd door de lading, waardoor ze verandert in een dodelijk moordwapen. Het overheidsteam dat verantwoordelijk is voor het geheime project arriveert korte tijd later in het park. Het park wordt geëvacueerd, maar een handvol tieners slaagt er niet in om weg te komen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van filmfan1967

tattoobob

Kansloos.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Watch out, Jaws! Robocroc is Coming." ... " !!!

Vermakelijke pulp !!! Als algemene filmliefhebber/verzamelaar kan ik (ook)

genieten van dit soort genre films ! Je moet natuurlijk op voorhand weten wat je kan verwachten ... !

Heerlijke luchtige entertainde film die de gebruikelijke clichés weer eens uit de kast weet te halen.

Maar dat is er zo heerlijk aan in dit soort genre films, waar er echt ontelbare van zijn !

Feestvierende bikini babes en de boys die plots moeten rennen voor hun leven.

Je ziet uiteraard van ver dat het allemaal getrukeerde computereffecten zijn ..., maar ik

kan hier (ook) zo van genieten ! Pure entertainde fun !

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb me hier prima mee vermaakt

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ik heb me hier ook prima mee vermaakt!

Hoe kunnen ze het verzinnen, een krokodil als robocop.

De mooiste scene van deze film is wanneer de krokodil in een waterpark bevind vol met jeugd die aan het zwemmen en feesten zijn, en dan nog wat mensen die vast zitten en een uitweg moeten vinden.

Deed me beetje denken aan Piranha 3d.

Al met al zeer vermakelijk en de krokodil was ook best goed gemaakt, niet overdreven nep.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Echt ver onder het niveau zit het niet, maar niettemin is deze Robocroc alles behalve een goede film. Met een dergelijke titel als "Robocroc" valt dat echter ook wel te verwachten, maar toch ben ik een persoon die dit soort films herhaaldelijk blijft opzoeken. En wederom met weinig succes, die overigens ook nog nooit echt is gekomen.

Bijzonder aan deze film is dat er geen enkele structuur te bekennen is, waardoor het een onstabiele indruk maakt. Het ziet er echt uit als een rauwe eerste cut en ik overdrijf serieus niet. De beelden, zeker tijdens de eerste helft, lijken vooral door elkaar heen te lopen in plaats van elkaar aan te vullen. Robocroc is vooral twee films in een enkele film gepropt, waarvan er geen enkele maar een beetje origineel te noemen is.

Enkele crewleden lijken het oprecht wel te proberen om goede personages neer te zetten, maar lijken volledig verloren te zijn in de rommel die deze film achterlaat en vooral ook zelf is. De CGI is slecht, maar daar hoef ik verder niet diep op in te gaan. De locatie is leuk en het verloop nog best vermakelijk, maar deze film kent toch ook wel een gebrek aan plezier.

En ook humor overigens, want Robocroc neemt zichzelf onnodig serieus. Dat beest is op geen enkele manier dreigend, en toch wordt er van de crew verwacht er angstig naar te kijken. Ik begrijp het gewoon niet zo, want het zorgt vooral voor ongemak. Daarnaast wordt de film op het visuele aspect verwaarloosd en kan nooit optimaal gebruik maken van de voordelen.

Niettemin ligt het tempo hoog en was deze film uitermate vermakelijk om naar te kijken. De slachting in het waterpark kent oprecht een leuke aftermath en de film kent genoeg actie om de nog relatief korte speelduur te rechtvaardigen. Ik vond het beter uit te kijken dan andere, soortgelijke films, maar natuurlijk blijven dit soort films rommel van de bovenste plank.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik kijk al vanaf mijn vroege jeugd films en dat is al zo'n dikke 55 jaar. Ik ben een allround filmfan en kijk dus films, jong/oud, alle genres en uit alle uithoeken van onze wereldbol. Voor mij is filmkijken, amusement pur sang.

Ik heb dan ook een absurd enorme filmcollectie bij elkaar verzameld, waar ik de rest van mijn leven nooit door zal komen. Vanavond heb ik Robocroc maar eens gekeken en ja, je moet het maar bedenken. Gezien is gezien en voor mij een wat mindere film in het genre. Dee Wallace was toen al en is nu nog huis actrice in dit soort low budget films. Een film voor de genreliefhebber.