• 8.712.982 stemmen

Les Rencontres d'Après Minuit (2013)

Alternatieve titel: You and the Night

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Yann Gonzalez

Met onder meer: Kate Moran, Niels Schneider en Béatrice Dalle

Gesproken taal: Frans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Les Rencontres d'Après Minuit

Aki en Mathias, die een ooglapje draagt, vatten het plan op om een orgie te organiseren met de hulp van Udo, hun meid die ook een travestiet is. In hun grimmige appartement wacht het trio om hun vier gasten te verwelkomen: de sloerie, de tiener, de dekhengst en de ster. Elke aankomst gaat gepaard met veel zoenen en strelen, waarna zij hun achtergrondverhalen gaan vertellen.

avatar van stinissen

Ook met Eric Cantona

avatar van gauke

gauke

Een theatrale, absurde, groteske, bombastische, provocatieve en campy film, met een uitermate dun verhaal, over de universele thema's liefde, seks en de dood. Bij alle seksuele experimenten viel niet veel intimiteit te bespeuren, maar door een orgie leken ze wel dichter bij elkaar gekomen te zijn. Voor mij bleef onduidelijk wat de regisseur met deze productie duidelijk heeft willen maken. Ex Manchester United voetballer Eric Cantona vond ik wezenloos in de rol van hengst; ik heb me afgevraagd of zijn enorme penis echt was of slechts een prothese.

avatar van starbright boy

• 20900 berichten

Makkelijk genoeg redenen te vinden om dit flink af te kraken. Het is een film die nogal wankelt tussen kunst en kitsch, tussen exploitatie en abstractie, die vol gezwollen donkere romantiek en levensangst zit en nog eens boordevol verwijzingen naar literaire thema's, mythologische verhalen en psychoanalytische theorieën. Een film die stiekem veel naïever is dan hij wil zijn. Maar ik vond het prachtig.